Erikoisohjelma eSpecial 2011/02, lähetys torstaina 13.1.2011Ohjelman puheet:
Seppo Huotari ja Leena Kataja

Musiikki:
Bluesveljekset Hannu & Mikael

Uutisteemat:


Hämmästyttävät aivot

"Uusi kuvausmenetelmä paljastaa hämmästyttäviä yksityiskohtia aivojen yhteyksistä" otsikoi yhdysvaltalaisen Stanfordin yliopiston nettisivut artikkelinsa, jossa valotettiin uusimpia tutkimustuloksia lääketieteellisen aivotutkimuksen saralta.

Artikkelissa verrataan aivojen toimintaa internetin toimintaan tietokoneitten yhteisönä ja sanotaan tavallisen terveen ihmisen pääkopassa olevan tietokoneen kaltaisia yksiköitä, synapseja, enemmän kuin maailmanlaajuisessa internetissä tietokoneita. Tyypillisissä ihmisaivoissa on noin 200 miljardia hermosolua eli neuronia, jotka ovat yhdistyneinä toisiinsa satojen triljoonien (=erittäin iso luku) pikku kontaktien avulla joita kutsutaan synapsikeiksi, sanoo yliopiston professori Stephen Smith. Hänen mukaansa yksistään aivokuoressa on yli 125 triljoonaa synapsia, eli suunnilleen sama määrä kuin tähtiä 1500:ssa aurinkokunnassa.

Israelin pääministeri puhuu ja palestiinalaiset ampuu

Israelin pääministeri Benjamin Netanyahu esitti vakavan varoituksen Gazassa valtaa pitävälle Hamasin johdolle ja muille siellä toimiville terrorijärjestöille, että ne tekevät raskaan virheen koetellessaan Israelin hallituksen päättäväisyyttä suojella kansalaisiaan.

Netanyahu toi esille miten PA:n johto tekee kaikkensa voidakseen välttää joutumasta kasvokkain Israelin kanssa mahdollisen rauhansopimuksen solmimiseksi. Hän viittasi, että ”neuvottelukumppani tiellä rauhaan” on säätänyt lain, jolla maan myyminen juutalaisille rangaistaan kuolemalla. Netanyahu esitti ihmettelynsä, ettei maailman media puutu tähän millään tavoin. 

Gazan terroristien kranaattien ja rakettien ampumisesta on tullut päivittäinen riesa esim Ashkelonin alueella, minkä johdosta ministeri Silvan Shalom sanoi tilanteen kehittyneen erittäin vakavaksi ja enteili cast lead II operaatiota.

israelupdate.achlak.net / jpost.com / israelnationalnews.com / HM

Halal raketinlaukaisu

Allah akbar = Allah on suuri(n)

Raamattu sanoo, että Jumalalle ei ole mieleen jumalattoman kuolema.
Allah on arabialainen kuujumala, yksi sadoista Muhametin aikaisista heimojumalista. Se että suuri osa ihmiskuntaa palvoo Allahia jumalanaan on vain epäjumalan palvelusta eli jumalattomuutta. Ja sitähän videollakin ollaan tekemässä.

Pakistan – Kuvernöörin murha ankara takaisku kristityille

Asia Bibin, ensimmäisen jumalanpilkasta kuolemaan tuomitun kristityn naisen, tapaus kärsi ankaran takaiskun, kun hänen äänekkäin puolustajansa, Punjabin provinssin kuvernööri, joutui oman henkivartijansa murhaamaksi 4.1. Islamabadissa.

Sekä Asian että kuvernööri Salman Taseerin henki oli vaarassa siitä päivästä lähtien, kun kuvernööri vieraili vaimonsa ja tyttärensä kanssa Asia Bibin luona Sheikhupuran lääninvankilassa 22.11.2010. Islaminuskoinen Taseer oli kritisoinut avoimesti jumalanpilkkalakia ja vannonut pyrkivänsä kumoamaan sen parlamentissa. Hän myös lupasi Asialle, että suosittelisi presidentille armahdusta. Taseerin surmannut henkivartija, Malik Mumtaz Hussein Qadri, kertoi poliiseille surmanneensa Taseerin, koska tämä vastusti jumalanpilkkalakia. 

Samoin kuin Taseerin, myös Asia Bibin murhasta on luvattu maksaa palkkio. Asia ei ole turvassa edes vankilassa. Aiemmin hän sai ulkoilla kaksi tuntia aamulla ja kaksi tuntia illalla, mutta kun selvisi, että hänen murhaansa vankilassa oli suunniteltu, Asia joutuu olemaan sellissään jatkuvasti. Hänelle on lisäksi asetettu vartija.

Compass Direct  (Kuvassa) Asia Bibin mies ja tyttäret.

Iran – Uusi pidätysten aalto

Iranin kristityt ovat huolestuneita yhteisöään vastaan kohdistuneesta uudesta pidätysaallosta ja viranomaisten uhkauksesta, että lisää on tulossa.

Teheranissa ja muissa kaupungeissa on suoritettu uskovien pidätyksiä joulun aikaan. Aikaisin aamulla 26.12. Teheranissa pidätettiin 25 islamista kristinuskoon kääntynyttä. Poliisit tunkeutuivat heidän koteihinsa, pahoinpitelivät ja solvasivat heitä ja kuljettivat käsiraudoissa kuulusteltaviksi. Pidätettyjen joukossa oli viisi avioparia. Heistä kaksi paria erotettiin pienistä lapsistaan. Muissa lähteissä on lisäksi mainittu yli 60 uskovan pidätyksestä.

Teheranin provinssin kuvernööri Morteza Tamadon antoi 4.1. lausunnon, jossa hän vahvisti, että useita evankelisia kristittyjä oli pidätetty ja sanoi, että lisää pidätyksiä olisi luvassa.

Middle East Concern

Irak – Vanhempi pariskunta murhattu

Bagdadin Ghadirin kaupunginosassa asunut vanhempi kristitty pariskunta sai surmansa, kun terroristit asettivat pommin heidän ovensa edustalle, soittivat ovikelloa ja poistuivat paikalta. Fawzi Rahim (76) ja Janet Mekha (78) kuolivat välittömästi oven avattuaan.

Samaan aikaan eri puolilla Bagdadia tapahtui muitakin pommi-iskuja kristittyjen koteihin. Kolmetoista ihmistä loukkaantui iskuissa.

Release International

Stefanus.fi----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi