Erikoisohjelma eSpecial 2011/21, lähetys torstaina 26.5.2011
Viikon Sana: Leena Kataja; sielusi arvo

Haastattelussa: Aimo Nisumäki
, basisti

Musiikkivieras:
Kuningaskalastaja

Uutisia maailmalta:

Presidentti Obama AIPAC kokouksessa
American Israel Public Affairs Committee on vaikutusvaltainen yhdysvaltalainen Israelin puolesta toimiva loppausjärjestö, jonka kokouksessa presidentti BH Obama totesi, että 60 vuotinen ystävyys Yhdysvaltain ja Israelin välillä on vahva, siteet murtamattomia (vaikka erimielisyyksiäkin saattaa olla -kuten ystävillä joskus on) mutta USA:n sitoutuminen Israelin puolustamiseksi raudanluja. (Pitkät ablodit kokousväeltä). Obama sanoi myös, että hänen hallinnolleen Israelin turvallisuus on tärkeintä (priority). Esimerkkinä tästä hän esitti, miten yhteistyö Iron dome ohjuspuolustusjärjestelmän puitteissa on jo pelastanut ihmishenkiä Israelissa Gazasta ammuttujen rakettien tultua torjuttua. Presidentti sanoi, viitaten Hamasiin, ymmärtävänsä, ettei mikään kansakunta voi neuvotella järjestön kanssa, joka on sitoutunut sen tuhoamiseen.

Näitten jatkuvien ja runsain kättentaputuksin vastaanotettujen herkkupalojen sekaan, Obama sirotteli katkeran kalkkinsa, käsityksestään tarpeesta Israelin (raamatullisen Luvatunmaan alueen) jakamisesta kahteen valtioon, "rauhan" saavuttamiseksi.


PM Netanyahun puhe USA:n kongressissa
Israelin pääministeri sai lämpimän vastaanoton Yhdysvaltain kongressissa, mutta myös eräässä vaiheessa protestoija keskeytti puheen. Netanyahu totesi olevan kyse todellisesta demokratiasta, jota ei löydy Teheranista tai Tribolista, että voidaan protestoida (näin julkisesti).
Puheessaan Netanyahu sanoi olevansa valmis rauhanneuvotteluissa "tuskallisiin kompromisseihin" eli luovuttamaan siirtokunta alueita ns. palestiinalaisille. 

Honest Reporting järjestö on listannut erilaisia median välittämiä tulkintoja pääministerin kongressipuheesta ja (heidän mielestään) yleensä menneet pahasti pieleen (kuten Israel raportointi yleensäkin). Tässä (yllä) puheen voi kuunnella kokonaan (jos vain kieltä ymmärtää).

Israel Update-sivut välittävät seuraavat kommentit puheesta:
SAMARIAN asukasneuvoston puheenjohtaja Benny Katzover sanoi ”Netanyahun jatkavan matkaansa liukkaalla pinnalla, minkä hän aloitti Bar Ilan Yliopiston puheessaan”. Katzover totesi, että huolimatta viittauksestaan esi-isien kotimaahan ”hän jatkaa kaupankäyntiä Israelin maasta”.
RABBI Shalom Dov Wolpe, joka johtaa ”vapaaehtoisjoukkoja Israelin maan pelastamiseksi” nimistä järjestöä, sanoi tiistaina, että ”Netanyahu on aloittanut sodan Jumalaa vastaan, ja että hän tulee saamaan saman kohtalon kuin Sharon, Olmert ja Katzav, jotka toimivat Israelin maan luovuttamiseksi vihollisille”.
APULAISMINISTERI Ayoub Kara tervehti tyydytyksellä Netanyahun lupauksia.
HALLITUKSEN sihteeri Zwi Hauser sanoi omasta puolestaan, että Netanyahu osoitti kongressin puheessaan, että pallo on nyt vahvasti PA:n kenttäpuoliskolla. Hän sanoi kaksi vaatimusta, joista PA:n tulee sopia keskenään: Tunnustaa Israel juutalaisena valtiona ja sanoa irti hallitusyhteistyö Hamasin kanssa.

Tähän erittäin uuttaluovaksi historiankirjoittajaksi (tyypilliseen satusetä arabityyliin) ryhtynyt palestiinalaisjohtaja M Abbas vastasi jo 14.5. puheessaan, jossa totesi: ”Kansallinen sovinto Fatahin ja Hamasin välillä on välttämätön voidaksemme taistella Israelia ja Netanyahua vastaan. Vastaamme Netanyahulle, kun hän sanoo, että heillä (juutalaisilla) on historiallinen oikeus maahan ulottuen 3000 vuotta eKr. Me sanomme, että Palestiinan kansan historia Kaanaan maahan ulottuu 7000 vuotta eKr. Tämä on totuus, joka tulee ymmärtää ja joka meidän tulee sanoa Netanyahulle: Sinä olet satunnainen historiassa. Me olemme historian kansa. Historia kuuluu meille.”

Voidaksemme taistella rauhanneuvottelu kumppania vastaan? No, onhan sitä jo oltu olemassa 3000 vuotta ennen maailman luomista...


15 kysymystä evolutionisteille


Creation Ministries International (CMI) on käynnistänyt Question evolution! -kampanjan, joka haastaa darvinistisen evoluution esittämällä kiperiä kysymyksiä kehitysopin kannattajille.

Amerikkalainen yli 43 000 kristillistä seurakuntaa edustava Traditional Values Coalition -etujärjestö on sitoutunut tukemaan CMI:n kampanjaa.

CMI esitteli alkuviikolla kampanjan esitteen
15 Questions for Evolutionists.

Evolutionisteilla ei vieläkään ole vastauksia näihin kysymyksiin:

1) Miten elämä sai alkunsa?
2) Miten DNA-koodi sai alkunsa?
3) Miten mutaatiot olisivat voineet synnyttää elävien olentojen DNA:n valtavan informaatiomäärän?
4) Miksi luonnonvalintaa opetetaan evoluutiona, ikään kuin selittäisi elämän monimuotoisuuden?
5) Miten metaboliset väylät saivat alkunsa?
6) Miten evolutionistit voivat olla varmoja siitä, että eläviä olentoja ei ole suunniteltu, vaikka ne näyttävät suunnitelluilta?
7) Miten monisoluinen elämä sai alkunsa?
8) Miten seksi sai alkunsa?
9) Miksi (oletetut) miljoonat välimuotofossiilit yhä puuttuvat?
10) Miksi elävät fossiilit pysyvät muuttumattomina (oletettuja) satoja miljoonia vuosia, kun evoluution oletetaan muuttaneen madon ihmiseksi samassa ajassa?
11) Miten sokea kemia on voinut luoda mielen/älyn, tarkoituksen, altruismin ja moraalin?
12) Miksi evolutionistit kertovat satuja?
13) Missä evoluutiosta johtuvat tieteen läpimurrot viipyvät?
14) Miksi evoluutiota, historiaa käsittelevää teoriaa, opetetaan kuin empiiristä tiedettä?
15) Miksi fundamentaalista uskomusjärjestelmää opetetaan koulussa tieteenä?


http://bwanajoe.blogspot.com/2011/05/kiperia-kysymyksia-darvinisteille.html

----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi