Erikoisohjelma eSpecial 2011/39, lähetys torstaina 29.9.2011
Vierailijat:
Petri Nurminen kertoo tarinansa, Oili Rautiainen Savonlinnan Itä-Suomi rukoilee tapahtuman tunnelmissa Leena Katajan kanssa.

Musiikki: Tarvo Laakso, Joensuun Gosel festivaalin konserttinsa 4. osa


Suomen eduskunta 28.9.2011: ERVV läpi äänin 103-66


Hallituksen esitys Euroopan väliaikaisen rahoitusvakausvälineeseen (ERVV) tehtävistä muutoksista meni läpi eduskunnassa 28.9. äänin 103-66, poissa äänestyksestä oli 30 edustajaa.

USA painostaa euromaita kriisitoimiin ja patistelee kasvattamaan vakausrahosta jopa huikeaan 2000 miljardiin euroon.

Torstai 29.9. uutisia Suomesta: Nokialta, ohjelmistoyhtiö Digialta ja Finnarilta potkut sadoille ja ruuan hinta nousee Suomessa selvästi nopeammin kuin aiemmin on arvioitu...

Synkältä näyttää, totisen rukouksen paikka? Ja parannuksen teon. Jos ongelmat tulee Brysselin kautta Kreikasta, niin yhä apu tulee ylhäältä!


Stefanus-uutisia:

Meksiko – ”Lähtekää tai kuolkaa”

Noin 70 evankelista kristittyä on joutunut lähtemään kodeistaan Pueblan osavaltiossa sen jälkeen, kun kaupunkilaiset uhkasivat ”ristiinnaulita tai lynkata” heidät, jos he jäävät.

San Rafael Tlanalapanissa asuneet evankeliset joutuivat lähtemään 12.9., kun kaupunkilaisten enemmistö, joka harjoittaa katolilaisuuden ja perinteisten rituaalien sekoitusta, hääti heidät. Kaupunkilaiset olivat vedonneet vanhaan säännökseen, jonka mukaan San Rafael Tlanalapanissa voi olla vain katolisia kirkkoja tai rukoushuoneita. Pääkaupungista Mexico Citystä noin 100 kilometrin päässä sijaitsevan kaupungin evankeliset eivät ole koskaan saaneet rakentaa rukoushuonetta.

Vihamielisyys kaupungin evankelisia kohtaan on kasvanut vuosien ajan. Vuonna 2006 evankeliset vetosivat viranomaisiin, kun heidän vedensaantinsa estettiin. Tilanne ajautui umpikujaan 4.9., kun paikallinen pappi ohjeisti seurakuntaansa painostamaan evankelisia lähtemään lopullisesti. Kolme päivää myöhemmin kaupungin johtaja tapasi evankeliset. Noin 200 traditionalistia osallistui myös tapaamiseen ja uhkasi hyökätä evankelisten kimppuun ja tuhota heidän omaisuutensa. Tapaamisessa sovittiin, että evankeliset lähtisivät 12.9.. Suurin osa heistä on paennut läheisiin kaupunkeihin, osa kirkkoihin.

Noticia Cristiana raportoi myöhemmin (21.9.), että kylän evakelisten häätämistä ajanut pappi on siirretty syrjään toimestaan.

Release International / Marttyyrien Ääni UK


Iran – Pastori Nadarkhani ei kiellä uskoaan

Iranilainen pastori Yousef Nadarkhani on kieltäytynyt kieltämästä uskoaan kahdessa Rashtissa 25. ja 26.9. pidetyssä oikeudenkäynnissä. Uskon kieltämistä tullaan Christian Solidarity Worldwide -järjestön lähteiden mukaan vaatimaan uudelleen 27. ja 28.9. ja jos hän edelleen kieltäytyy, hänet teloitetaan sen jälkeen.

Pastori Nadarkhani todettiin syylliseksi islamista luopumiseen syyskuussa 2010 rashtilaisessa vetoomustuomioistuimessa. Tuomio annettiin oikeudessa suullisesti, mutta kirjallinen ilmoitus kuolemantuomiosta saapui vasta kaksi kuukautta myöhemmin. Kesäkuussa 2011 käsitellyssä vetoomuksessa Iranin korkein oikeus piti voimassa pastori Nadarkhanin kuolemantuomion, mutta pyysi Rashtin oikeuslaitosta tutkimaan, oliko Nadarkhani ollut uskoa harjoittava muslimi ennen kääntymistään kristinuskoon. Korkein oikeus lisäsi päätökseensä mahdollisuuden, että kuolemantuomio perutaan, jos pastori Nadarkhani kieltää uskonsa.

Tutkimusten jälkeen Rashtin oikeuslaitos totesi, että pastori Nadarkhani ei ollut uskoa harjoittava muslimi ennen kristinuskoon kääntymistään. Oikeus päätti kuitenkin, että hän on silti syyllistynyt uskosta luopumiseen, koska hän tulee islamilaisesta suvusta.

Christian Solidarity Worldwide 
stefanus.fi