Erikoisohjelma eSpecial 2011/10, lähetys torstaina 10.3.2011Ohjelman puhe: Leena Kataja

Musiikki: Pekka Simojoki (ei arkistointia)


 
Obama pyysi salaa Saudi Arabiaa lähettämään aseita Libyan kapinallisille

Saudeilla on omia kiireitä shia vähemmistönsä kanssa, ja on julistanut mielenosoituskiellon maahan. Jos saudit vastaavat Obaman väitettyyn pyyntöön ja maassa syntyy kapinaliike, on USA pahassa välikädessä toimintansa johdosta. Asiasta uutisoi maanantaina 7.3.2011 brittiläinen The Independent sanomalehti.


Palestiinalaiset hylkäsivät Netanyahun rauhan aloitteen ja mollaavat Israelia

Israelin pääministerin rauhan-neuvottelujen umpikujan purkamiseksi tekemä aloite hylättiin palestiinalaisten taholta Mahmmoud Abbasin toimesta.

http://www.independent.co.uk / AP

PALESTIINAN AUKTORITEETTI jatkaa omaa hankettaan Israelin diplomaattisen ja laillisuusaseman heikentämiseksi maailmalla. Sen yritys saada YK:n turvallisuusneuvoston päätös Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen julistamiseksi laittomiksi epäonnistui USA:n käyttämään vetoon vastoin kaikkia ennustuksia, mutta se yrittää edistää asiaa viemällä esityksensä YK:n yleiskokoukseen, jossa sen hyväksyminen on todennäköinen.

Yleiskokouksen päätökset ovat vain suositusluonteisia, mutta propaganda-arvonsa niillä on. PA:N neuvottelija Nabil Shaath, joka peri paikkansa pääneuvottelija Saeb Erekatin jouduttua eroamaan WikiLeaksin paljastaessa hänen luvanneen Israelille Jerusalemista ja muualtakin enemmän kuin mitä PA uskaltaa kertoa kansalle, kertoo JP:n artikkelin mukaan, että PA on aloittanut poliittiset toimet terrorijärjestöksi luokitellun Hamasin poistamiseksi terrorijärjestöjen listalta askeleena yhteishallituksen muodostamiseksi sen kanssa.

http://israelupdate.achlak.net/

Palestiinalaiset nimesivät urheilukeskuksen Ramallahin lähellä ensimmäisen palestiinalaisen naisterroristin mukaan, nimeltään Wafa Idris, joka räjäytti itsensä Jerusalemin keskustassa su 27.1.2002 tappaen itsensä lisäksi yhden ja haavoittaen 100-150 muuta.

http://www.honestreporting.com/

Kyseistä naisterroristia on pidetty erittäin sopivana roolimallina musliminaisille ja -lapsille, esim lasten tarinatuokio, Al Quads TV, Libanon. Vastaavia videoita muslimimaiden TV-lähetyksistä löytyy kymmeniä. Tämä lasten aivopesu saa jatkua tiedostusvälineiden tai kansainvälisen tahojen protestoimatta.


Adressi "demokraattisen Jordanian palestiinalaisvaltion" perustamiseksi

"Jordania on Palestiina", on otsikkona adressilla, johon kerätään nimiä maailmalaajuisesti.

Israelilainen professori Aryeh Eldad on tehnyt nykyisen arabimaiden kansojen demokratiapyrkimysten innoittamana ehdotuksen "Hänen Majesteetilleen Jordanian kuningas Abdullah II:lle ja Jordanian Hashmiitti Kuningaskunnan hallitukselle", että se julistaisi itsensä demokraattiseksi palestiinalaisten kansallisvaltioksi.
Perusteluina professori esittää adressille, joka on päivätty annettavaksi mainituille tahoille Jordanian 65:nä itsenäisyyspäivänä 25. toukokuuta 2011, Jordanian valtion asukkaista 80 % olevan nyt äänioikeudettomia palestiinalaisia, joten teko korjaisi tämän vääryyden ja avaisi oven Lähi-idän rauhalle.

Nykyistä pyrkimystä jakaa Jordanjoen länsipuolisia alueita kahdeksi valtioksi, lääketieteen tohtori Eldad pitää kriisin väärään diagnoosiin perustuvana, epäonnistumiseen johtavana, hoitotoimenpiteenä. Hän esittää, että esim. Iranin ja Israelin välillä ei ole keskinäisiä aluekiistoja, vaan ongelma on uskonnollinen laatuaan ja Iranin mullahit yhä pitäisivät Haifaa ja Tel Avivia vallattuina alueina, vaikka palestiinalaisvaltio oliskin perustettuna Juudeassa ja Samariassa eli ns länsirannalla.

Vetoomuksella oli 9.3.2011 3007 allekirjoittajaa, joista 6 suomalaista ja 10 ruotsalaista.

Adressi: http://www.ipetition.com/str-asp-PetitionID_9-end-SignPetition.htm


13 kuolonuhria vaatineen muslimi-kopti kiistan takana klassinen rakkausdraama

Kiistan, joka on eskaloitunut kuolonuhreja vaatineeksi yhteenotoksi, sanotaan alkaneen (Arutz Sheva-verkkosivun mukaan), kun kristitty mies rakastui musliminaiseen, Sol-nimisessä kaupungissa.
Paikallinen Koptikirkko poltettiin perjantaina, kun kaksi ihmistä oli saanut surmansa yhteenotoissa. Ongelma paheni kun muslimit tulivat palaneen kirkon luo pitämään joukkorukouksia, kertoi paikallinen kristitty Maged Ibrahim Egyptin televisiolle. 1000 kristittyä osoitti mieltään tapahtuneen johdosta ja muslimit avasivat tulen heitä kohti.

Egyptissä on tänä vuonna kuollut jo kymmeniä kristittyjä eri yhteenotoissa.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/142777


EU:n ulkoministerit pyydettäessä antoivat lausunnon kristittyjen sorrosta

Suomen ulkoministeri Alexander Stubb oli mukana helmikuun 21. päivänä pidetyssä (EU:n ulkoministerikokouksessa, jossa ilmaistiin "vakava huolestuminen lisääntyneistä uskonnollisen suvaitsemattomuuden ja diskriminaation ilmentymistä, joita esiintyy useissa maissa kristittyjä ja heidän pyhiä paikkojaan, muslimipyhiinvaeltajia sekä muita uskonnollisia yhteisöjä vastaan". Erityistä tässä on nimenomaan kristittyjen mainitseminen nimeltä.

Asiaa olivat pyytäneet kristityt johtajat.

Nyt annetun EU:n ulkoministerien julkilausuman toivotaan osoittavan myös sen, että maanosassa kaikki uskonnollisia ryhmiä käsitellään samanarvoisina. (Toivotaan, toivotaan, toivotaa-aa-aan).

seurakuntalainen.fi


Uskonto on maailmalla nousussa, vaikkei Suomessa uskoisi

Uskonto on nousussa Yhdysvaltojen eteläosista aina Lähi-itään.Väestönkehityksen suuntavirtaus tukee tätä kehitystä, kirjoittaa amerikkalainen Foreign Affairs-lehti.

Perinteisesti eurooppalaiseksi katsottu kristinusko on näin palaamassa juurilleen globaaliin etelään. Kristinuskon sisällä dramaattisin muutos on se, että helluntailaisten ja evankelikaalien määrä on voimakkaassa kasvussa. Tämä näkyy muun muassa Brasiliassa, Kiinassa, Intiassa, Indonesiassa, Filippiineillä ja Nigeriassa. Arviot kannattajamääristä vaihtelevat 250 ja 700 miljoonan välillä.

Kasvun yksi syy on lehden mukaan se, että helluntailaisuus ja evankelikaalisuus vetoavat ihmisiin yli luokkarajojen. Julistus Jumalan rakkaudesta, toivosta ja lohdutuksesta koskettaa suurkaupunkien yksinäisiä asukkaita. Puhe anteeksiantamuksesta ja elämäntyylin yksinkertaistamisesta vetoaa kasvavaan keskiluokkaan.

Helluntailaisuus ja evankelikaalisuus ovat aktivoitumassa myös poliittisesti. Tällä vuosisadalla niistä tulee merkittävä yhteiskunnallinen ja poliittinen tekijä, lehti ennustaa.

http://www.sana.fi

Saudiurheilua


Ja lisää samalaista löytyy juutuupista.
----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi