Erikoisohjelma eSpecial 2010/48, lähetys torstaina 2.12.2010Vierailijat:
Reijo "reijor" Ruotsalainen
kertoo viimeiset kuulumisensa, Raimo Karmiz kertoo ihmeparantumisestaan

Musiikki:
Laulaja-lauluntekijä Anne "Kikkis" Mikkola (ei arkistossa).


Uutisteemat:


Ilmastomuutoskokous Cancunissa ei kiinnosta?


Historian suurimmaksi petokseksikin mainitun ilmastonmuutoshärdellin puitteissa kokoustaa porukat jo 16 kertaa, tällä erää Cancunissa  Meksikossa 29.11.-10.12.2010.
Kokousta olisi mahdollista seurata suoraan
livenä esim läppäristä, mutta sitä mainostava pateettinen mainospätkä Youtubessa, "OneWorldTV"-kanavalla, on ainakin jäänyt vaille isompaa huomiota -asian väitettyyn merkittävyyteen nähden (videolla oli vain 156 latausta 2.12. lo 13:50).

Mitä itse asiaan tulee, ilmaston lämpiäminen on onnellinen tosiasia ainakin täälläpäin, sillä marraskuiset Euroopan laajuiset ennätysalhaiset lämpötilat ja täkäläiset eilisetkin yli -20 C:n pakkaset ovat lauhtuneet nyt -6:een asteeseen...


Valitettava tämänpäivän uutinen on, että tämä ilmastonmuutospelleilyn maksajana on esim meistä jokainen sähkönostaja.

Egypti – Ankaria jännitteitä, väkivaltaa

Pommi-iskujen jatkuessa kristittyjä vastaan Irakissa, Egyptin kristityt kokoontuvat rukoilemaan ja laatimaan suunnitelmia turvallisuutensa takaamiseksi. Kun ryhmä ääri-islamilaisia hyökkäsi 31.10. Our Lady of Salvation-kirkkoon Bagdadissa iltamessun aikaan, iskusta vastuun ottanut järjestö sanoi, että myös Egyptin kristittyjä vastaan hyökättäisiin, jos heidän vaatimuksiinsa ei suostuta.

Jännitteet Egyptin muslimien ja kristittyjen välillä ovat kasvaneet muutaman viimekuukauden aikana. Kristittyjä vastaan on osoitettu mieltä viikkoja. Jännitteet alkoivat, kun koptipapin vaimo, Camilia Zakher, katosi heinäkuussa. Hallituksen lähteiden ja tiedotusvälineiden mukaan Zakher lähti kotoaan riideltyään aviomiehensä kanssa. Koptimielenosoittajat, jotka alkoivat kokoontua osoittamaan mieltään kirkoissa Zakherin kadottua väittävät, että hänet on kidnapattu ja pakotettu kääntymään islamiin.

Kuukausi Zakherin tapauksen jälkeen Egyptin tiedotusvälineet raportoivat virheellisesti, että Egyptin tiedustelupalvelu on pysäyttänyt Israelista lähetetyn laivan, jonka lastina oli koptikirkon viranomaisen pojalle tarkoitettuja räjähteitä. Huhut alkoivat levitä, että koptit keräsivät aseita kirkkojensa kellareihin ja valmistautuvat kukistamaan muslimienemmistön. Uskonoppineiden ryhmä on sittemmin vaatinut Egyptin kristittyjen täydellistä boikottia. He kutsuivat kristittyjä ”moraalittomiksi” ja ”terroristeiksi” sekä sanoivat, että muslimien ei pitäisi kannattaa heidän yrityksiään eikä edes tervehtiä heitä.

Kairon Gizan hallintoalueella tapahtui 24.11. väkivaltainen koptien mielenosoituksen kukistaminen, jossa kuoli ainakin yksi kristitty ja kymmenet loukkaantuivat. Viranomaiset olivat määränneet kirkon rakentamisen keskeytettäväksi, koska siltä puuttui heidän mukaansa oikeanlainen  lupa. Koptilähteiden mukaan lupa kirkon rakentamiseen on myönnetty, joten sadat koptit saapuivat lähes valmiin kirkon luo osoittamaan mieltään. Noin 5.000 mellakkapoliisia saapui kukistamaan mielenosoituksen, joka muuttui väkivaltaiseksi. (Myös poliisien heitellessä kiviä kohti kristittyjä). Syyttäjä määräsi 156 mielenosoittajaa pidätettäväksi eikä osan heistä sallittu tavata asianajajia. Kun 30 lakimiestä yritti osallistua 120 pidätetyn kuulusteluun, heitä ei päästetty sisälle.

Compass Direct, Christian Solidarity Worldwide / eSpecial.tv

Kiina – Kirkko tuhottu

Tinghussa, Jiangsun provinssissa on äskettäin viranomaisten toimesta tuhottu kirkkorakennus.    Kolme Itse-isänmaallisen liikkeen laillisesti rekisteröity Chengnan-kirkko tuhottiin paikallisten viranomaisten määräyksestä. Tuhoaminen oli yllätys, sillä tähän saakka viralliset, rekisteröityneet Kolme Itse-seurakunnat eivät ole kohdanneet samanlaista vainoa kuin rekisteröitymättömät seurakunnat.
   
ChinaAid-järjestön johtaja Bob Fu sanoi: ”Vaikka hallituksen kaivinkoneet voivat tuhota kirkkorakennuksia, he eivät koskaan voi tuhota uskovien sydämissä ja sielussa olevaa uskoa. Kukaan ei pysty pysäyttämään Kiinan seurakunnan voimakasta kasvua. Risti tullaan Jumalan armosta nostamaan korkealle Kiinassa ja sirppi ja vasara tulevat vaipumaan häpeään.”

ChinaAid                                                                                          Chengnan-kirkon rauniot. Kuva: ChinaAid

Tansania – Kaksi kirkkoa tuhottu

Ääri-islamilaisten epäillään tuhonneen kaksi kirkkoa Tansanian puoli-itsenäisellä Sansibarin saarella sunnuntaina 21.11., sillä kyseisten seurakuntien jäsenet ovat sittemmin saaneet tappouhkauksia muslimeilta. Nimettömänä pysyttelevä kristitty sanoi: ”Yhden muslimin kuultiin sanovan: ’Me olemme puhdistaneet alueemme tuhoamalla kirkot ja nyt tehtävämme on tappaa näiden kirkkojen jäsenet – emme salli kirkkojen uudelleenrakennusta.’”

EAGT-seurakunnan pastori Michael Maganga ja TAG:in pastori Dickson Kaganga kertoivat olevansa huolissaan seurakunnan kohtalosta Masinginissa. Sansibarin äärimuslimit, yhdessä paikallishallinnon viranomaisten kanssa, ovat jo kauan rajoittaneet kristittyjen mahdollisuutta hankkia maata rukoushuoneita varten. Joissakin tapauksissa he ovat tuhonneet olemassa olleita rakennuksia ja rakentaneet moskeijan niiden tilalle.

Compass Direct

stefanus.fi

20 väitettä abortin puolesta selkokielellä, osat 11-20

Aborttikysymys on todellisuudessa hyvin yksinkertainen, vaikka se yritetään tehdä julkisessa keskustelussa vaikeaksi ja monimutkaiseksi. Seuraavaksi esitämme lapsenmurhaamiskeskustelussa yleisesti esitettyä jargonia "suomennettuna" selkokielelle tai selitettynä:

11. Sikiö voi ehkä olla ihminen, mutta se ei ole persoona.

Tämä argumentti on vasta noin 20 vuotta vanha ja juontaa juurensa yhdysvaltalaiseen aborttioikeudenkäyntiin. Sitä ennen kenellekään ei juolahtanut mieleenkään yrittää erotella ihmisyyttä ja persoonallisuutta toisistaan. Jokainen ihminen on nimittäin luonnostaan persoona, persoonallinen olento, olipa hän missä kehitysvaiheessa tahansa. Se on osa ihmisenä olemista, ihmisyyttä. Sen sijaan ihminen ilmentää persoonallisuuttaan eri tavalla eri

vaiheissa elämäänsä ja yksilönkehitystään. Jos lapsi ei ilmennäkään persoonallisuuttaan yhtä voimakkaasti tai samalla tavoin kuin aikuinen, se ei silti tee hänestä ei-persoonallista olentoa.

Lakkaako esimerkiksi tajuton ihminen olemasta persoonallinen olento, kunnes tulee tajuihinsa?

12. Jos sikiö on vakavasti vammainen, se kuolee kuitenkin.

Sinäkin kuolet joskus. Onko tämä pätevä syy surmata sinut jo etukäteen? Onko se sitten pätevä syy surmata viaton ja puolustuskyvytön ihminen vain siksi, että se on tiellä?

13. Vastustan aborttia henkilökohtaisesti, mutta minusta sen hankkimista ei voi kieltää keneltäkään.

Miksi vastustat aborttia henkilökohtaisesti? Miksi se on sinusta väärin?

"Siksi, että siinä riistetään henki viattomalta lapselta."

Aha. Korjaa, jos ymmärsin väärin: abortti on siis sinusta väärin siksi, että viattomalta lapselta riistetään henki, mutta sinusta naisilla pitäisi olla siihen oikeus? Todellako?

14. Abortti on laillinen toimenpide, ja naisilla on siihen oikeus.

Se, että jokin on laillista, ei tarkoita, että se olisi moraalista tai oikein. Neekeriorjuus oli laillista valtameren toisella puolella vielä 200 vuotta sitten. Ihmisillä oli siihen lain suoma oikeus. Oliko oikeus myös moraalinen? Olivatko orjuuden vastustajat roistoja, jotka halusivat riistää orjanomistajilta heidän oikeutensa, vai sankareita?

Naisilla on "oikeus" murhata viaton ja puolustuskyvytön ihminen vain, koska laki antaa siihen luvan. Mutta tämä laki on ihmisten säätämä. Laki voi olla moraaliton (kuten tässä tapauksessa), ja ihmiset voivat yhtä lailla kumota säätämänsä lain koska tahansa. 

15. Sikiö ei tunne kipua toimenpiteen aikana.

On täysin epäolennaista ryhtyä kiistelemään siitä, miltä raskausviikolta lähtien lapsi voi tuntea kipua. Väitteen ydin on jossakin aivan muualla. Se kuuluu suomennettuna seuraavasti:

"On hyväksyttävää surmata tahallisesti viaton ja puolustuskyvytön ihminen, jos hän ei tunne kipua."

 Samalla logiikalla kuka tahansa voidaan tappaa, kunhan annetaan tainnutuspiikki ensin.

16. Miksi kenenkään pitäisi sietää loista/tunkeilijaa ruumiissaan?

Loinen on määritelmän nojalla vieraan eliölajin edustaja, joka saa isäntäeläimestä ravintonsa. Kehittyykö äidin kohdussa siis jonkin muun kuin ihmislajin edustajia?

'Tunkeilija' on olento, joka on sille kuulumattomassa paikassa. Kehittyvä lapsi ei ole tunkeilija – se kuuluu kohtuun. Kohdun ainoa fysiologinen tehtävä on toimia lapsen "turvasäiliönä" ja ruokkia sitä istukan kautta. Naisen oma elimistö tukee raskautta, ei vastusta sitä. Sikiö on siis paikassa, johon se kuuluu ja johon se on tarkoitettu. Loinen sen sijaan käyttää naisen elimistöä vastoin sen suunnittelua käyttötarkoitusta, esimerkiksi pureutumalla ohutsuolen seinämän verisuonistoon, jonka fysiologinen päämäärä ei ole ylläpitää vierasta eliötä.

17. Jos nainen raiskataan, raskaus ja synnyttäminen saattavat olla hänelle emotionaalisesti traumaattinen kokemus? Hänen pitää saada tehdä abortti, eikä häntä saa pakottaa synnyttämään lasta.

Suomeksi: "Lapsen pitäisi maksaa hengellään siitä, että hänen isänsä on raiskaaja."

Uhri ei saa tappaa edes raiskaajaa, vaikka se saisi hänet tuntemaan olonsa paremmaksi. Miksi hän saisi tappaa rikokseen täysin syyttömän lapsen? Ei ole lainkaan selvää, että trauma parantuu surmaamalla lapsi. Päinvastoin, sellainen teko synnyttää pääsääntöisesti vain lisää traumoja.

Jos hyväksymme tämän riittäväksi syyksi abortin saamiseen, se tarkoittaa, että jos joku muistuttaa meitä jostain todella kauheasta tapauksesta, meillä on oikeus tappaa hänet, jotta tuntisimme olomme paremmaksi. Lienee kuitenkin ilmeistä, millaisiin hirveyksiin periaate johtaisi. Kenelläkään ei ole oikeutta tappaa toisia ihmisiä vain siksi, että heidän olemassaolonsa kuormittaa häntä fyysisesti tai henkisesti.

18. Minä en ainakaan pystyisi pitämään/synnyttämään sellaista lasta.

Sinun henkilökohtaisella kyvykkyydelläsi (tai arviollasi siitä) ei ole juurikaan merkitystä ratkaistaessa kysymystä "Mikä on moraalisesti oikea tapa toimia?" Riippumatta siitä, pystyykö mies hillitsemään itsensä vai ei, on moraalisesti väärin, että hän hakkaa vaimoaan ja lapsiaan. Hänellä on velvollisuus tavalla tai toisella saada käytöksensä linjaan sen kanssa, mikä on oikein. Vääryyden oikeutukseksi ei riitä, että sinusta näyttää liian vaikealta toimia oikein.

19. Mutta lapsen saaminen muuttaisi koko tulevaisuuteni!

Et ehkä ole tullut ajatelleeksi, että jokainen valinta määrää jollakin tavalla tulevaisuutesi suunnan, etenkin moraaliset valinnat. Sinulla ei ole oikeutta surmata viatonta ja puolustuskyvytöntä ihmistä vain siksi, että sen eloon jättäminen estää "haaveitasi" toteutumasta. Voit olla varma siitä, että myös abortti muuttaa naisen koko tulevaisuuden, joskin eri tavalla.

"Mutta se ei ole reilua!" Anteeksi, mutta missä sanotaan, että elämä on helppoa? Missä sanotaan, että se on reilua? Jokainen meistä joutuu jossakin vaiheessa tekemään muutoksia omiin, itsekkäisiin suunnitelmiimme. Meillä jokaisella on velvollisuuksia toisia ihmisiä kohtaan, pidimme siitä tai emme – eikä vähiten omia jälkeläisiämme kohtaan.

20. Sinä olet mies! Et voi koskaan tietää, miltä raskaus tuntuu; sinulla ei ole oikeutta vastustaa aborttia.

Argumenteilla ei ole sukupuolta. Väitteen "viattoman ihmisolennon tahallinen surmaaminen on moraalinen rikos" totuudellisuus ei riipu siitä, esittääkö sen mies vai nainen, kokoomuslainen vai kommunisti, suomalainen vai amerikkalainen, lapsi vai aikuinen. Sama koskee väitettä "syntymätön lapsi on viaton ihmisolento"; väite on biologinen ja filosofinen fakta. Jos näiden lauseiden totuusarvo ei riipu lausujan sukupuolesta, kuinka niiden väistämätön seuraus, "abortti on moraalinen rikos", voisi olla pätevä vain naisen suusta?

Lisäksi, jos aborttia ei saa vastustaa tietämättä omakohtaisesti, miltä raskaus tuntuu, esimerkiksi raiskausta ei saa vastustaa tietämättä, miltä raiskaajasta tuntuu. Koska toisen pään sisään ei ole mahdollista mennä, kukaan ei saa vastustaa raiskausta. Lopputulos on järjetön: kuka tahansa voi vastustaa raiskausta (raiskaajahan toimii väärin tunteistaan huolimatta). Selkeästi kuka tahansa saa myös vastustaa aborttia (viattomien ihmisten surmaaminenhan on myös väärin murhaajan tunteista huolimatta).


Keskeisellä sijalla tässä asiassa eivät ole tilastotiedot tai prosenttiluvut, vaan yleinen moraalinen prinsiippi, jota väännetään epäjohdonmukaisesti muotoon:

Viattoman ja puolustuskyvyttömän ihmisen murhaaminen vain siksi, että se on tiellä, on moraalisesti väärin - paitsi silloin, kun nainen haluaa tehdä niin lapselleen.


(Muokattu tekstistä, joka löytyy osoitteesta: http://jjmarkka.net/docs/abortti.htm)

----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi