Erikoisohjelma eSpecial 2011/, lähetys torstaina 2011


 Ohjelmassa kiinalainen Veli Taivaallinen puhuu, tulkkinaan Veli Ren.Ajankohtaisia uutisia:

Vaalivilppiä Suomessa?
"Köyhien asialla" -nimisen puolueen puheenjohtaja Terttu Savola kertoo, kuinka hänen äänensä siirtyivät toisen vaalipiirin ja toisen puolueen ehdokkaalle vuoden 2007 eduskuntavaaleissa.

Etiopia – Kääntykää, lähtekää tai kuolkaa

Etiopialaisen Beshenon kaupungin kristittyjä on häiritty ja pahoinpidelty sen jälkeen, kun muslimit kiinnittivät kristittyjen kotien oviin ilmoituksia, joissa heitä kehotettiin kääntymään islamiin, lähtemään kaupungista tai kohtaamaan kuolema. Kolme kristittyä johtajaa on joutunut pakenemaan kaupungista, kaksi kristittyä on pakolla käännytetty islamiin. Evankelisten kristittyjen yhteisö koostuu noin 30 uskovasta Beshenon enimmäkseen islaminuskoisessa kaupungissa.

Evankelista Kassa Awano on edelleen kriittisessä tilassa muslimien pahoinpideltyä hänet 29.11.2010. Muutama päivä hyökkäyksen jälkeen lähes 100 muslimia piiritti ajoneuvon, joka kuljetti kristittyjä johtajia rauhanneuvotteluihin muslimijohtajien kanssa. Tesema Hirego ja Niggusie Denano loukkaantuivat vakavasti, muut johtajat lievemmin. Temesgen Peterosia puukotettiin 2.1.2011, kun hän oli todistanut oikeudessa edellä mainitusta hyökkäyksestä.

Beshenon kristityt ovat olleet muslimien maalitauluna jo vuosia. Valitettavasti kaupungin muslimiviranomaiset kieltäytyvät suojelemasta kristittyjä. Viranomaiset eivät huomioi kristittyjen vetoomuksia oikeuden tapahtumiseksi. Lisäksi he ovat toistuneesti evänneet luvan rakentaa kristityille hautausmaa ja rukoushuone.

Internatioanl Christian Concern

Egypti – 11 kristittyä murhattu

Egyptin Minyan provinssissa Sharonan kylässä surmattiin sunnuntaina 30.1.2011 kello kolmen aikaan iltapäivällä 11 koptikristittyä, heidän joukossaan lapsia.

Kahden koptiperheen koteihin iskettiin samaan aikaan. Tunkeutujat tulivat taloihin katon kautta, jonne he pääsivät koptikristittyjen musliminaapureiden kattojen kautta. Yksitoista kristittyä sai surmansa, neljä loukkaantui vakavasti. Lisäksi hyökkääjät ryöstivät taloista kaiken: rahat, huonekalut, elektroniikan, viljaa ja kotieläimiä.

Ensimmäistä hyökkääjien ryhmää johti Ibrahim Hamdy Ibrahim mukanaan joukko naamioituja miehiä. He tunkeutuivat Joseph Waheeb Massoudin kotiin ja surmasivat Josephin, hänen vaimonsa Samahin, heidän 15-vuotiaan tyttärensä Christinen ja 8-vuotiaan poikansa Fady Youssefin. Yasser Essam Khaledin johtama niin ikään naamioitujen miesten ryhmä tunkeutui samaan aikaan Saleeb Ayad Mayezin kotiin. Hyökkääjät ampuivat Saleebin, hänen vaimonsa Zakian, heidän 4-vuotiaan poikansa Josephin ja 3-vuotiaan tyttärensä Justinan. Lisäksi he surmasivat Saleebin 23-vuotiaan sisaren Amgadin, äidin Zakian ja paikalla olleen Saniora Fahim-nimisen naisen.

Hyökkäyksestä henkiin jääneet neljä kristittyä tunnistivat hyökkääjät ja ovat kertoneet heidän tietonsa luonaan vierailleelle koptipiispalle. Piispa Agathon on vaatinut poliiseja pidättämään hyökkääjät välittömästi.

ASSIST Ministries

stefanus.fi/uutiset
----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi