eErikoisohjelma eSpecial 2012/36, lähetys torstaina 6.9.2012
HM Ojala
luo katsauksen kuluneeseen kesään ja sen videosatoon, jota eSpecial-ohjelmissa myöhemmin saadaan nauttia:
Keskellä elämää, Seinäjoki 18-20.7.2012, tupa oli täynnä väkeä ja kanadansuomalainen Marko Selkomaa karismaattisena puhujana julisti voitelussa, mutta osasi myös sanoa aamenen aikanaan, sekös kansaa nauratti...
Alajärven Teerinevan telttajuhlat (22.7.2012) vietettiin Marko Peltokankaan suurella tilalla isossa teltassa, jossa piti tietty olla kunnon äänivehkeet ja värivalot, joita hoitava nuorimies Mika Rautiainen pääsi leena Katajan haastatteluun. Heimo Enbuska siellä myös lauloi ja jutteli, paljolti mollissa ja yleensä vakavia.
Hengellisen Musiikin Festivaalit Lapuan Vanhassa Paukussa 10-11.8.2012. Ensimmäisenä iltana esiintyi Luomakunnan laulajat niminen kuoro. Luoma oli kuoronjohtajan sukunimi ja kunta oli Kauhava, selvisi meille. Toisena päivänä kuvattiin Suomalainen Messu ja Harri Risku, joka olikin konserttinsa lopussa kiitollisella tuulella.
Samaan aikaan, kun HM, Leena ja Männyn Juha kuvasivat Lapualla (jossa muuten kuvaajistakin pidettiin, siis järjestäjien taholta hyvää huolta) toisaalla loput eSpecial videotiimistä eli Esko, Reijot ja Sarven Juha ottivat talteen Joensuun Gospel Festivaalien antia. Hieno Elämä niminen tapahtuma vaikuttais olevan lähetys-asiaa, virolainen bluegrass yhtye Robirohi veti suomalaista kansanlauluakin eetteriin ja kospelit päätti Renén 60 vuotis juhla, jossa päivänsankari antoi kiitokset Jumalalle Hänen armostaan. Syyskuun ohjelmien musiikkivieras, ansiokas Classic Praise on myös taltiointi Joensuun festareilta.
Helsingin Saalemissa 1.9.2012 soitti ja lauloi Suomen Gospel mestari bändi nimeltä Great Wide North, jonka allekirjoittanut siellä näki ja kuvasi. 

Kari Salo
on nuori julistaja, joka menetti lapsuuden uskonsa, pyöri huumeporukoissa käyttäen aineita, mutta koki vapauden Jeesuksessa.

Rauno Helppi ja Leena Kataja keskustelevat Jumalan rakkaudesta suhteessa Raamatun tuomion ja vihan julistukseen. 

Ohjelman lopussa esiintyi (suorassa netmission.fi/streaming to klo 19 ja uskotv.fi lähetyksissä, ei valitettavasti -teosto syistä- tämän sivuston arkisto-ohjelmissa) syyskuun musiikkivieras; Classic Praise yhtye, joka konsertoi taannoin Joensuu Gospel Festivaalien yhteydessä Joensuun kirkossa. Yhtye muodostuu Suomen musiikkielämän huippuammattilaisista jazz- ja klassisen musiikin saroilta.