Erikoisohjelma eSpecial 2010/39, lähetys torstaina 30.9.2010


Ohjelman puhe:
Henry Zitron  Vierailija: Alinda Zitron   Musiikki: Irma Räsänen

Uutisteemat:

Median väärinkäyttämä dramaattinen kuva 10v

Tuvia Grossman tapaa pelastajansa


Valokuva, jonka mediassa (esim New York Times) annettiin ymmärtää esittävän palestiinalaista ja hänet verille hakannutta israelilaispoliisia, täyttää 30.9.2010 tasan 10 vuotta.
Toisin kuin annettiin ymmärtää kuvassa esiintyi juutalainen opiskelija Tuvia Grossman, jonka palestiinalaisjoukko oli hakannut ja puukottanut kuvan esittämään kuntoon ja hän pakeni henkensä edestä tilannetta, johon hänen pelastajakseen ilmaantui (syystäkin huutaen vihaisena raakalaisille) kuvan toinen osapuoli rajapoliisin komentaja Gidon Tzefadi. Nyt israelissa asuva Tuvia ja hengenpelastajansa Gidon tapasivat taannoin ensimmäistä kertaa kuvan tapahtumien jälkeen sydämellisissä tunnelmissa.

Episodi kyseisen valokuvan suhteen kuvastaa hyvin tilannetta, jonka Israel kohtaa kerta toisensa jälkeen maailman mediassa.


Tuhannet kristityt marssivat Jerusalemissa


ICEJ:n suuri Lehtimajanjuhla tapahtuma Israelissa keräsi jälleen tuhansia kristittyjä 60 eri maasta osoittamaan tukea Israelille 23-29.9.2010. Myös tänä vuonna Suomesta oli lähes 300 henkilöä.

Puhujina olivat tapahtuman iltajuhlissa mm Malcolm Hedding, Lance Lambert, Mosy Madugba, Larry Booth, Susan Michael sekä Reinhard Bonnke.

Sunnuntaina 3.10. on muuten jälleen vuodesta 2002 lähtien vietetty Day of Prayer-rukouspäivä. Tavoitteena on saada 300 miljoonaa ihmistä 175:stä kansasta rukoilemaan Jerusalemin rauhan puolesta. "Päivän tarkoitus on rukoilla kokosydämisesti ja palavasti Jumalan suunnitelmien ja tarkoitusten tapahtumiseksi Jerusalemin ja Israelin kansan kohdalla", icej:n verkkosivut uutisoivat.

http://www.uusielama.net    http://icej.fi

Andrew Palau saarnasi rakkaudesta Ugandassa terrorismiuhasta huolimatta

Yli 80 000 ihmistä tuli kuuntelemaan Andrew Palaun saarnaa Ugandan Kampalassa viikonloppuna terrori-iskujen pelosta huolimatta.

Kaksipäiväinen Love Kampala –tapahtuma käynnistyi vaikka paikalliset viranomaiset käynnistivät turvallisuustoimenpiteitä terrorismiuhan alla. Vain viikko ennen tapahtuman alkua viranomaiset olivat pidättäneet terrorismista epäillyn somalialaismiehen ugandalaislennolta, jossa Andrew Palaun 7-henkinen tiimi oli mukana.

Viranomaiset ovat olleet varpaillaan sen jälkeen, kun al-Qaidaan sidoksissa oleva somalialainen terroristijärjestö al-Shabab oli asettanut heinäkuussa pääkaupunkiin kaksi pommia, jotka surmasivat yhteensä 76 ihmistä.

Tästä huolimatta, Andrew Palau, legendaarisen evankelistan, Luis Palaun 44-vuotias poika julisti: ”Jumala
rakastaa Ugandaa ja Jumala rakastaa sinua. Jumala haluaa sinun tietävän, että voit kokea todellisen vapauden poikansa Jeesuksen Kristuksen kautta.” Palau kertoi myös oman tarinansa, kuinka hän oli ollut aiemmin sidottuna alkoholiin, huumeisiin ja siveettömyyteen ennen kuin Jeesus pelasti hänet.

Vierailunsa aikana Palau tapasi myös Ugandan parlamentin jäseniä ja vietti aikaa paikallisissa kouluissa, vankiloissa ja slummeissa.

Entinen Ugandan armeijan komentaja ja presidentin neuvonantaja, kenraali Elly Tumwine kirjoitti tapahtuman avauslaulun: “Jumala rakastaa Kampalaa”.

Tapahtumassa esiintyi myös suosittu ylistyksenjohtaja Nicole C Mullen ja Dave Lübben, jamaikalainen reggae-artisti Papa San, ugandalaiset Wilson Bugembe ja Beth Mugisha sekä afrikkalainen lapsikuoro.

Tapahtuma lähetettiin suorana kolmeenkymmeneen afrikkalaiseen kansakuntaan.

Lähde: Luis Palau Association suom. http://laurinkallio.fi


Brasiliassakin kohta naispresidentti

Brasiliassa on saatu kokea herätystä, joka esim. vuosi sitten toi 1,5 miljoonaa brasilialaista Jeesus-marssille. Tunnettu
"Kristus Vapahtaja"-patsashan levittää kätensä Rio de Janeirossa siunaukseen (kuva vasemmalla: wikibedia), mutta tärkeintä on, että Vapahtaja on saanut vallankumouksen aikaan monissa sydämissä, tuossa suuressa latinalaisvaltiossa.

Suomalainen gospelmuusikko Mikko Nikula kertoo bändinsä MGtH-sivuilla matkakokemuksiaan kyseisestä maasta ja toteaa: "Seurakuntaelämä Nova Friburgossa oli mielenkiintoista. Kaupungissa oli ollut herätys jo viisitoista vuotta ja se jatkui yhä. Ihmisiä tuli koko ajan uskoon. Kirkkoja tuossa arviolta Tampereen kokoisessa kaupungissa oli kolmisensataa!"

Maata on hallinnut nyt 8 vuotta "työväen presidentti" Luis Inacio Lula da Silva, joka vuonna 1980 (BBC:n mukaan) kokosi yhteen älyköistä, trotskilaisista ja kirkkoaktivisteista muodostuneen PT-työväen puolueen. Presidentiksi tultuaan hän tarttui maan köyhyys ongelmaan ja 30 miljoonaa ihmistä on saatu pois köyhyys kurimuksesta erilaisilla ohjelmilla. Tuloerot ovat kaventuneet maassa 2000-luvulla, eli toisin kuin yleensä kehitys on kulkenut muualla maailmassa nykyään.

Nyt "Lula" kamppailee presidenttivaaleissa suosikkiehdokas Dilma Rousseffin valitsemiseksi jatkajakseen.


http:yle.fi   http://mgth.fi   http://news.bbc.co.uk (HM)

----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Jos olet fb-käyttäjä, liity eSpecial-faniksi