Erikoisohjelma eSpecial 2011/41, lähetys torstaina 13.10.2011


 Musiikki: David Lyle Morris & band, Joensuun Gospel festivaalin konserttinsa 2. osa (ei arkistointia teosto syistä)
Vierailijat: Annukka ja Tommi Suonpää (Savolinnan Itä-Suomi rukoilee tapahtumassa)

Uutiset:

Hautajaissurua Egyptissä

 << Tusinoittain ihmisiä kuollut väkivaltaisuuksissa Egyptissä viime viikolla, jotka olivat pahimpia, sitten Mubarakin vallasta syöksemisen jälkeen. Egyptin koptit osoittivat mieltään Assuanissa tapahtunutta kirkon tuhoamista vastaan (josta viimme viikolla kerroimme), kun armeija ja poliisi hyökkäsivät mielenosoittajien kimppuun. Koptikirkko syyttää viranomaisia välinpitämättömyydestä jatkuvia hyökkäyksiä kristittyjä kohtaan. Monet kristityt ovat lähtenee ja monet lähtemässä (90 %:n sanotaan aikovan) maasta, koska eivät koe pystyvänsä enää elämään painostuksen keskellä. Egyptin koptit vihaisina armeijan surmaamien hautajaisissa
 << Videon loppupuolella Samuel Adel kertoo kohtalokkaista tapahtumista: "Meillä oli rauhallinen marssi meneillään, niin pian kun suljimme tien, armeija hyökkäsi (kimppuumme) keppien kanssa. Hetken kuluttua armeijan panssariautot olivat ajamassa meidän yli. Juoksin pakoon armeijaa toisten kanssa, mutta he jatkoivat hyökkäämistä kimppuumme. Yksi panssariajoneuvo murskasi miehen pään ja hänen verensä suihkusi tälle t-paidalle. Myöhemmin poliisi ja armeija yhdistyivät ja kyynelkaasu ja luodit alkoivat osua meihin. Aloin juosta, kun juoksin pakoon, joku sotilas heitti kivan joka osui minua päähän. Ei kellään meistä ollut aseita, se oli rauhanomainen marssi.

 Vanginvaihto; Giled Schalit palaa kotiin
 
 << Viiden vuoden vankeuden jälkeen Hamasin kaappaaman israelilaissotilaan Giled Schalitin vanhemmat ovat helpottuneita; poika on palaamassa kotiin (jos sopimus Hamasin kanssa pitää, eikä taas tule pettymystä).

Voisi päätellä Ojalan laskuopin mukaan tai ilmankin sitä ja Hamasin allekirjoituksella vahvistettuna, että yksi israelilainen sotilas vastaa yli tuhatta (1027) palestiinalaista...

Ja Hamas on tyytyväinen kauppoihinsa ja toteaa, että kaappauksia täytyy jatkaa. Lisää tilanteesta: Israel update.

 Israel ja ympäröivät valtakunnat kautta historian
  << Mainio video esittää havainnollisesti Israelia ympäröineet ja/tai hallinneet valtakunnat aina Egyptin ajoista nykypäivään asti.

 Pat Condell: Suoraa puhetta Palestiinan tilanteesta
 
 


<< "Meidän täytyy tehdä arabeille suuri palvelus ja kerrottava heille totuus, jonka he niin pahasti kaipaavat kuulla; että heidän vihansa on syy heidän kurjuuteensa", sanoo Pat Condell videonsa lopussa, jolla hän lataa tulemaan kaikki ne asiat, joista länsi media visusti vaikenee Lähi-Idän ollessa puheenaiheena.

Kummallista hiukan on, että wikibedia ilmoittaa kaverin olevan brittiläisen stand-up koomikon ja ateistisen sellaisen.
Dokumentti: Jeesuksen 3D kasvot esiin Torinon käärinliinasta nykytekniikalla
 
<< Torinon käärinliinat puhuttavat yhä. Pari vuotta sitten oli asia enemmäkin esillä ja esim dosentti Juha Hiltunen kommentoi asiaan liittyvää uutista näin.
Ylläoleva video on ensimmäinen 6-osaisesta sarjasta YouTubessa, joka löytyy soittolistana eSpecialHD kanavalta. Lisäksi soittolistalla on toinen asiaa käsittelevä 4-osainen sarja.
   
   
----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------


 Share