Erikoisohjelma eSpecial 2012/18, lähetys torstaina 3.5.2012


HM Ojala välittää mm. Syväntöjen kevättervehdykset Israelista.

Jeesusmarssin ja vapun tunnelmissa Joensuun torilla kirkkoherra Petri Karttunen ja toimitusjohtaja Pertti Korhonen sekä opiskelija Matti Turunen.

Rauno Helppi ja Leena Kataja keskustelevat alkaen Mooseksen laista ja päätyen rukoilemaan sairasten puolesta.

Musiikkivieraana Jone ja kivat kaverit, jälkimmäisiä edustaa tässä jaksossa Croco Aaltotöpseli, laulava krokotiili.Kiina – Kotiseurakunnat aiotaan hävittää

Kotiseurakunnan kokous Kiinassa. Kuva: ChinaAid Association

Kiinan hallitus on käynnistänyt kolmevaiheisen kampanjan, jonka myötä se aikoo hävittää protestanttiset kotiseurakunnat, kertoo ChinaAid Association.

Tavoitteet käyvät ilmi viime syyskuussa uskontoasioiden viraston (SARA) ”Kristillisen yhteisön patriooteille” pitämän koulutusseminaarin yhteydessä julkaistusta asiakirjasta.

Kampanjan ensimmäisen vaiheen on määrä kestää tämän vuoden tammikuusta kesäkuuhun. Sinä aikana paikallisviranomaisten on määrä suorittaa perinpohjainen tutkinta maassa olevista kotiseurakunnista ja luoda rekisteri niistä jokaisesta. Toisessa vaiheessa, joka kestää seuraavat kolme vuotta, viranomaisten on määrä rohkaista vahvasti rekisteröitymättömiä kotiseurakuntia yhdistymään valtion hyväksymän Kolme-Itse Isänmaallisen Liikkeen (TSPM) kanssa. Kolmannessa vaiheessa, jonka toteuttamiselle on annettu 10 vuotta aikaa, yhteistyöstä kieltäytyvät seurakunnat suljetaan. Viranomaiset aikovat myös kieltää termin ”kotiseurakunta” käytön kaikissa tiedotusvälineissä ja korvata sen termillä ”kotikokoontuminen”, joka viittaa TSPM-kirkkoon kytköksissä olevien tapaamispaikkojen käyttöön.

Äskettäin useissa provinsseissa toteuttamassaan tutkimuksessa ChinaAid Association sai tietää, että satunnaisotantaan osallistuneista kotiseurakunnan johtajista 95 % sanoi, että he olivat jo kokeneet viranomaisten tutkimusten vaikutuksia. Samaan aikaan 85 % johtajista sanoi, että paikallinen uskontoasioiden virasto oli jo dokumentoinut heidän ryhmänsä.

- ChinaAid Association, stefanus.fi

Nuorten paasto vainotun seurakunnan puolesta 4-5.5.2012
Stratfor turvallisuusanalyysi Israelin Iron Dome ohjuspuolustusjärjestelmästä.