Erikoisohjelma eSpecial 2012/42, lähetys torstaina 18.10.2012


 

Uutiset: HM Ojala
Aija Eskelinen haastattelee Aila Nousiaista
Leena Kataja, Rauno Helppi ja Bjärne Hellman keskustelevat
Kuukauden musiikkivieraana Luomakunnan laulajat (netmission & uskotv lähetyksissä)


Israel update:

Saudi Arabia jatkaa pyhistä lupauksistaan huolimatta oppikirjoissaan vihan lietsontaa ja kehottaa lapsia väkivaltaan maan vähemmistöjä kohtaan.  Esimerkkinä on yhdeksännelle tasolle laadittu oppikirjan ote, jossa sanotaan: ”Juutalaiset ja Kristityt ovat oikeauskoisten vihollisia, eivätkä muslimit voi hyväksyä heitä”. Toinen lainaus: ”Apinoita ovat sapatin pyhittäjät, juutalaiset; sikoja ovat Jeesusta palvovat vääräuskoiset, kristityt”. Tällaiset lapsien opettamiseen tarkoitetut oppikirjat kasvattavat lapsia ja nuoria kansanmurhia varten, toteavat amerikkalaiset artikkelin kirjoittaneet kirjankustantajat. ”Tämä tekee rauhan ja yhteiselämän mahdottomaksi”.
http://www.timesofisrael.com/american-publishers-blast-saudi-arabia-for-indoctrinating-children-with-hatred-via-textbooks/


Kansanedustaja Yaacov Katz (Ketzalev) kertoi Knessetin viimeisessä istunnossa ennen sen hajottamista, että kansallismielisten edustajien luvun kaksinkertaistaminen ennustaa Juudean ja Samarian juutalaisasukkaitten luvun nousemista 1.5 miljoonaan asukkaaseen. Hän ennusti, että kun näin tapahtuu ja he ovat keskeisinä vaikuttajina tulevassa hallituksessa, juutalaisia ei enää karkoteta kodeistaan 1967 sodassa vapautetuilta Juudean ja Samarian alueilta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160960#.UH5W6mJHT-k

Video osoittaa humoristisella otteella, miten Juudean ja Samarian juutalaisasutus ei ole laillinen, vaan poliittinen kysymys Israelissa.

Pääministeri Netanyahu aikoo hyväksyä osan korkeimman oikeuden entisen tuomarin Edmond Levyn johtaman komitean laatimasta raportista, jonka mukaan Juudean ja Samaria eivät ole miehitettyjä alueita, koska ne kuuluvat juutalaisille luvattuun kotimaahan (eikä vain Raamatussa, vaan myös britit lupasivat hallitsemaltaan alueelta maata juutalaisille, josta ison osan antoivat arabeille (eli ns palestiinalaisille), josta tuli Jordania niminen valtio), eikä juutalaisten rakentaminen siellä ole laitonta – edellyttäen että asianmukaiset rakennusluvat on hankittu. Yisrael Katz Likudista sanoo, että Israelin tulee pitää kiinni oikeuksistaan, vaikka se ei olisikaan kaikkien mieleen.
http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161004#.UH5ew2JHT-k. http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=288162


Israelin YK:n lähettiläs Ron Prosor aikoo pyytää, että YK estäisi ruotsalaisen laivan Estelle matkan kohti Gazan rannikkoa voidakseen välttää Mavi Marmaran kaltaisen tarpeettoman välikohtauksen toistumisen, jossa IDF:n merisotilaat joutuivat turvautumaan tuliaseisiinsa surmaten 9 Turkin kansalaista. Estelle aluksella on 17 aktivistia Ruotsista, Norjasta, Kanadasta, USA:sta ja Israelista. Suomen nimi mainitaan aluksen matkan yhteydessä, mitä artikkelissa ei selitetä tarkemmin. Prosor vakuuttaa YK:lle, ettei Gazasta puutu mitään siviilitarvikkeita, joita sinne voidaan kuljettaa vapaasti Israelista ja Egyptistä. Aluksen oikea kohde olisi Syyria, jossa asukkaat todella kärsivät sisällissodan jaloissa, kuten Prosor selitti. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/161007#.UH5ho2JHT-k

Aiheesta lisää:
http://arirusila.puheenvuoro.uusisuomi.fi/120152-gazan-saartoa-murretaan-taas
http://mikaeltorppa.puheenvuoro.uusisuomi.fi/120866-avustuslaiva-estelle-kuljettaa-lastinaan-antisemitismia


Stefanus-uutisia:

Kenia – Kranaatti-isku pyhäkouluun

Yhdeksänvuotias poika kuoli ja ainakin kolme muuta lasta loukkaantui vakavasti 30.9. pyhäkouluun tehdyssä kranaatti-iskussa Nairobissa.

Äärimuslimeiksi epäillyt hyökkääjät iskivät Pyhän Polykarpoksen kirkkoon, kun siellä oli meneillään 6-10 -vuotiaiden lasten pyhäkoulu. Silminnäkijät kertovat kuulleensa kovan räjähdyksen ja nähneensä sen jälkeen ihmisten juoksevan henkensä edestä. Kaikkiaan yhdeksän lasta joutui sairaalaan.

Poliisit syyttävät iskusta Somaliassa toimivan al-Shabaab terroristijärjestön tukijoita. Heidän epäillään kostaneen Kenialle sen yhteistyöstä YK:n kanssa al-Shabaabin kukistamiseksi. Päivä ennen kranaatti-iskua al-Shabaab ajettiin pois Kismayosta, sen viimeisestä kaupunkitukikohdasta Somaliassa. Pyhän Polykarpoksen kirkko sijaitsee lähellä Eastleighia, Nairobin kaupunginosaa, joka tunnetaan ”pikku-Mogadishuna”, siellä asuvan suuren somaliväestön vuoksi. Nairobin viranomaiset vetosivat rauhan puolesta iskun jälkeen, sillä paikallisten nuorten kerrottiin iskeneen läheiseen moskeijaan ja koteihin kostona kranaatti-iskusta.

- Release International


Indonesia – Pommi-iskut herättivät pelkoa

Keski-Sulawesin Poson kaupungissa 9.10. tapahtuneet kristittyjen vastaiset pommi-iskut ovat herättäneet uudelleen kipeät muistot alueella vallinneesta uskonnollisesta väkivallasta.

Pommi räjähti kristityn paikallishallinnon edustajan kodin edessä tiistaina 9.10. kello kahdeksalta illalla. Noin tuntia myöhemmin räjähti toinen pommi läheisen Imanuel-seurakunnan edessä.

Kukaan ei loukkaantunut räjähdyksissä, mutta alueen kristityt pelkäävät nyt uskonnollisen väkivallan leimahtavan uudelleen liekkeihin alueella. Ääri-islamilaiset ryhmät, kuten Laskar Jihad, kävivät pyhää sotaa kristittyjä vastaan Molukeilla ja Keski-Sulawesillä vuosien 1999 ja 2002 välillä. Valtion johdolla vuonna 2002 muovattu aselepo toi alueelle hauraan rauhan, mutta satunnaiset hyökkäykset ovat jatkuneet.

- BBC, The Jakarta Globe

Video vuodelta 2007 oikeudenkäynnistä islamin jättänyttä Rebekkaa vastaan Indonesiassa.

Poso-järvi, Sulawesi Indonesia.


Anarkistihakkeriryhmä "Anonymous" uhkaa iskulla 5.11.2012

Ruotsalaisia viranomaissivustoja vastaan hakkeroinut ryhmä yrittää ilmoituksensa mukaan laajempaa kansainvälistä iskua marraskuussa. "Me emme unohda, me emme anna anteeksi, me olemme leegio", ovat ryhmän vähemmän kristillisiltä kuulostavia iskulauseita, eli pahalla pahaa vastaan...

Onneksi Jeesukseen uskovilla on paremmat aseet; rukous ja usko Kaikkivaltiaaseen Jumalaan sekä Kristuksen rakkaus osoitettavana lähimmäiselle ja vihollisellekin.