Erikoisohjelma eSpecial 2012/40, lähetys torstaina 4.10.2012


 

Uutiset: HM Ojala

Leena Kataja, Björn Helmann ja Rauno Helppi keskustelevat

Kuukauden musiikkivieras
(netmission.fi ja uskotv.fi lähetyksissä):
Luomakunnan laulajat


USA:n pressanvaalit tietokonepelinä
Mites jos Amerikan Yhdysvaltain presidentin vaalit olisivat tietokonepeli? Amerikoissa viihde on kingi ja kaikki täytyy viihteellistää, että kansa innostuu. Poliittinen satiiri ei ole mikään uusi asia, mutta nykyteknologia antaa sille mahdollisuuksia uudenlaisiin virityksiin, kun otetaan Auto-Tune laulun virityskone käyttöön. 
Auto-tune voi suomessa tarkoittaa auton "tuunausta", mutta tässä yhteydessä se on nimenomaan äänen manipulointia.

Wikipedia selittää: Auto-Tune on Antares Audio Technologiesin valmistama, äänitysstudioissa käytettävä, pääasiassa laulussa esiintyvien sävelkorkeuden epätarkkuuksien korjaamiseen tarkoitettu tietokoneohjelma.[1] Auto-Tune pystyy prosessoimaan muutakin materiaalia kuin laulua, mutta kuitenkin vain yksiäänistä signaalia jonka sävelkorkeus on helposti tunnistettavissa digitaalisesti.

Auto-Tune virittää käsiteltävän signaalin käyttäjän määrittelemän sävelasteikon mukaisesti. Käyttäjän on myös mahdollista piirtää haluamansa sävelkulku, johon käsiteltävä materiaali viritetään.          http://fi.wikipedia.org/wiki/Auto-Tune

Gregory Brothers eli Gregoryn veljekset ovat tehneet viritettyjä parodioituja "uutislähetyksiä", jotka ovat saavuttaneet suurta suosiota juutuupissa. Heidän demokraattien ja republikaanien puoluekokousten jälkeinen ehdokkaiden kilpalaulatus osoittaa sen miten - näennäisistä eroista huolimatta - samanlaista on molempien presidenttiehdokkaiden meininki.

Kuten on nähty todellinen "muutos" on vain presidentin nimi ja puolue, mutta politiikka jatkuu samanlaisena, jos katsellaan ketä se itseasiassa eniten hyödyttää. Kaksi pääpuoluetta ovat kuin ihmisen kaksi jalkaa, joita kumpaakin vuorollaan käyttäen kuljetaan aina samaan suuntaan, joskin joskus horjahdellen...

Ja sama meno Suomessa, niinkauas taaksepäin kuin meikäläinen muistaa. Hiukan monijalkaisempi otus vaan tämä meidän järjestelmämme.
Israel update uutisia:


 USA:N presidenttivaalien ensimmäinen julkinen keskustelu kahden pääehdokkaan, Obaman ja Romneyn välillä käytiin Denverissä. Keskustelu ei kuumentunut missään vaiheessa tasolle, jossa olisi tarvittu tunteiden jäähdyttelyä eikä henkilökohtaisuuksiin menty. Tämä on laskettava yhtä hyvin Mitt Romneyn hillityn käytöstavan ansioksi kuin Barack Hussein Obaman epävarmuuden tiliin, jonka eräs kommentoija sanoi vähän ilkeästi johtuneen siitä, ettei Obama saanut pitää telepromptiaan keskustelun aikana.
Keskustelujen pääaiheita olivat odotetusti talouskysymykset, verotus, työttömyys (8.1 %) ja obamacare. Sen sijaan kumpikaan ei puuttunut USA:n käsittämättömän suureen velkataakkaan, joka ylittänee 14 triljoonan rajan ja kasvaa joka sekuntina lisää. Romney pyrki esiintymään hyökkäävästi, mutta kultivoituun tyyliin tottuneena ei käyttänyt hyväkseen parhaita ammuksiaan, joista Benghazin katastrofi on ulkopolitiikan pahimpia lapsuksia.
Uutistoimistot antoivat heti keskustelun jälkeen omat arvionsa keskustelijoiden ansioista. USA:n media on valtaosaltaan Obaman kannattaja, ja arviot runnottiin sen mukaisesti hänen voitokseen, kuten myös hänen vaalikansliansa väitti.
CNN esitti ehkä objektiivisimman arvionsa: Romney voitti 67 %:lla, Obama sai 25 %. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160522#.UG0ihGJHT-http://edition.cnn.com/2012/10/04/opinion/opinion-roundup-debate/index.html?hpt=hp_c1k,


 SYYRIAN sisällissodaksi kehittynyt tilanne alkaa saada entistäkin vaarallisempia kehitys-näkymiä. Eilen Syyrian puolelta tullut ammus osui Turkin puolella asuintaloon surmaten perheen äidin, hänen kolme lastaan sekä toisen talossa olleen naisen, haavoittaen 10 muuta ihmistä. Uutisissa arvioidaan ilman näyttöä, että kranaatin ampui Assadin armeija.
Turkki kuitenkin reagoi erittäin ärtyneesti ja päättäväisesti tulittaen tykeillään Syyrian armeijan tukikohtia rajan tuntumassa.
Turkin pääministeri Recep Tayyip Erdogan antoi seuraavansisältöisen lausunnon:
”Toimien kansainvälisten lakien ja taisteluista hyväksyttyjen sääntöjen puitteissa Turkki ei koskaan jätä vastaamatta tällaiseen Syyrian armeijan provokaatioon.” http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4288386,00.html

(Presstv on Iranin propaganda kanava, emmekä jaa sen kaikkia näkökulmia).

Syyriassa toimii runsaasti Iranin vallankumouskaartin sotilaita ja upseereita, jotka koordinoivat toimintansa Hizbullahin kanssa.
Saudi Arabian ja Persianlahden maiden reaktio siinä tilanteessa on vielä tuntematon, mutta ne toimittavat aseita ja tukevat taloudellisesti Syyriassa taistelevia kapinallisia, joiden taustoista on hälyttäviä tietoja. Sekä al-Qaida että Muslimiveljeskunta ovat tiettävästi lisänneet taistelijoittensa lukumäärää Syyriassa.
IDF:n taholta varoitetaankin, että Syyriassa on kehittymässä valtava asearsenaali, joka on vapaasti terrorijärjestöjen käytettävissä. Jos/kun Bashar Assadin hallitus lopulta kaatuu, koko tämä aseitten määrä on Israelin leppymättömiksi vihollisiksi vannoutuneitten terrorijärjestöjen hallussa, myös Syyrian armeijan ohjukset ja massatuhoaseet.
http://www.timesofisrael.com/turkish-military-fires-on-syrian-targets-raising-fears-of-regional-conflagration/- New Yorkin osavaltion kongressin edustaja Dov Hikind (Dem.) järkytti pahoin demokraattien leiriä ja presidentti Obaman puolesta taistelevaa vaalikoneistoa lausunnollaan, jossa hän varoitti Amerikan juutalaisia äänestämästä Obamaa, kuten hän sanoi FOX-uutistoimiston TV-lähetyksessä. Hänen lausuntonsa julkistettiin juuri ennen ensimmäistä julkista keskustelua presidenttiehdokkaiden Obaman ja Romneyn välillä. ”Tosiasia on, että pääministeri Benyamin Netanyahu, Lähi Idän ainoan demokratian johtaja, valittiin kansanäänestyksellä. Mutta Obamalla on ollut jatkuvia ongelmia hänen kanssaan”, Hikind totesi shokeeraavassa lausunnossaan. Hän viittasi Iranin toistuviin Israelin tuhoamista vaativiin lausuntoihin todeten, että tämän vuoksi olisi kuvitellut Obaman haluavan tavata pääministeri Netanyahun tämän New Yorkin vierailun aikana, mutta Obamalle oli tärkeämpää osallistua TV-ohjelmiin vedoten vaalikiireisiin. Hikind piti myös oireellisena sitä, miten demokraattisen puolueen vaaliohjelmasta jätettiin pois palestiinalaiskysymys ja Jerusalemin asema, mikä jouduttiin parsimaan kömpelösti jälkeenpäin. Hänen ehdotuksensa sai raivokkaita vastaväitteitä puoluetovereitten taholta. ”Jotain on pahasti pielessä, Jerusalem on juutalaisille keskeinen kysymys, ja Israel on ainoa liittolaisemme Lähi Idässä, ei yksi monista”, kuten Obama yritti vakuuttaa omassa lausunnossaan. Hikind toisti: ”Obama ei pidä Israelin pääministeristä, mikä on tosiasia, jota ei voida kieltää.” Sama koskenee demokraattista puoluetta. http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/160524#.UG1BxWJHT-k

- Kristittyjen vaino Egyptissä kiristyy huomattavasti muslimivirkailijoiden esittäessä syytteitä kristittyjä opettajia ja jopa 9- ja 10-vuotiaita lapsia vastaan väittäen heidän halventaneen Koraania, vaikka lapset eivät lukutaidottomina pystyisi erottamaan Koraania muista kirjoista. Oikeuslaitos on muslimimaissa automaattisesti muslimin puolella, koska ”vääräuskoisen” todistus on (arvoltaan vain) puolet muslimin todistuksesta. http://www.timesofisrael.com/two-egyptian-children-charged-with-criminal-blasphemy-against-islam/

http://israelupdate.achlak.net/


Matkustustiedotteet, 25.9.2012
Israel ja palestiinalaisalue: ("poliittisesti korrekti") matkustustiedote

Israel/Palestiinalaisalue: Noudata erityistä varovaisuutta Länsirannalla, Itä-Jerusalemissa ja raja-alueilla. Israelissa terrori- ja raketti-iskujen riski.

Suomen suurlähetystö Tel Aviv


Gazaan matkustamista tulee ehdottomasti välttää.

Israelin ja Gazan välisen rajan läheisyydessä sijaitsevilla alueilla ja kaupungeissa on olemassa raketti-iskujen vaara (mistä, kenen toimesta?) ja matkustamista raja-alueen välittömässä läheisyydessä tulisi välttää. Samoin tulisi kiinnittää erityistä huomiota väestönsuojelu- ja viranomaisohjeisiin Gazan lähistöllä sijaitsevissa kaupungeissa, mm. Ashkelonissa, Ashdodissa, Sderotissa, Netivotissa ja Beershebassa, Itä-Jerusalemissa, mukaan lukien vanhakaupunki, ja Länsirannalla (Samariassa ja Juudeassa siis) matkustettaessa tulee noudattaa suurta varovaisuutta. Israelin armeija operoi miehitetyllä palestiinalaisalueella (!)(tarkoittaa Israelin maata, jolla on runsaasti arabiasukkaita ja jota ei kansainvälisen, erityisesti YK:ssa tapahtuvan painostuksen vuoksi Isarel ole liittänyt itseensä, vaikka se sille kuuluukin Ylhäisimmän Auktoriteetin toimesta) ja pitää yllä tiesulkujärjestelmää.

Israelin siirtokuntalaisten väkivaltaisuudet (ahaa, nyt voidaan mainita "väkivaltaisuuksiin" syyllistynyt tahokin) Länsirannalla, erityisesti Hebronin ja Nablusin alueella, ovat lisääntyneet ja voivat kohdistua myös ulkomaalaisiin. Erityistä varovaisuutta tulisi noudattaa liikuttaessa Länsirannan (ml. Itä-Jerusalem) siirtokuntien läheisyydessä.

Israelissa on terrori-iskujen riski (kenen toimesta?) Ulkomaalaiset eivät ole harkitusti terrorismin kohteena Israelissa, mutta välillisesti uhka kohdistuu myös heihin. Mahdollisuuksien mukaan on syytä välttää raja-alueita, julkisia kulkuneuvoja sekä väenkokoontumispaikkoja: kauppatoreja, bussi- ja rautatieasemia, bussipysäkkejä, katukahviloita, mielenosoituksia tai muita massatapahtumia etenkin, jos niissä ei ole valvottua sisäänkäyntiä. Turvatoimet Israelissa virallisluonteisten tapahtumien (vierailut, urheilu- ja kulttuuritapahtumat) yhteydessä ovat maailman huippuluokkaa. (Jatkuvan terroriuhan takia, joka johtuu mistä ja keistä?)

Lisää: http://formin.finland.fi/Public/Print.aspx?contentid=66192&nodeid=15735&culture=fi-FI&contentlan=1

Loistava elämä - Trans4mission12 pidetään Joutjärven kirkossa Lahdessa to-su 11.-14.10. Kristittyjen yhteiseen tapahtumaan odotetaan satoja nuoria aikuisia eri puolilta Suomea. Ohjelmassa on iloista yhteyttä, inspiroivia puhujia, monipuolisia työpajoja ja käytännön toimintaa (mm. "Tekee hyvää tehdä hyvää" -palvelutempaus ympäri Lahtea lauantaina). Ilmoittautumiset 7.10. mennessä: www.trans4mission.fi