Erikoisohjelma eSpecial 2012/03, lähetys torstaina 19.1.2012


 

Vieraina, viikon todistajat: Elma ja Alpo Kerkkänen

Musiikki: Hannu & Mikael

Uutisia:
Usko, tieto ja luulo

Viime viikolla presidentin vaali tenttejä seuratessa jäi mieleen Esko Valtaojan esittämä kysymys ehdokas Essayahille, että "mitenkähän vanha maailma mahtaa olla." Essayah sanoi sen mitä rehellisen tiedemiehenkin tulisi (kaikesta päätellen) vastata; "en tiedä", mutta kysyjän ja kysymyksen luonteen ymmärtäen lisäsi uskovansa Jumalan maailman luoneen.  Tähän Valtaoja totesi, että "ihmisellä on oikeus uskoon, mutta presidenttiehdokkaalla pitäisi olla vähintään velvollisuus tietoon..."

Toivottavasti kansalaiset eivät ole niin ymmärtämättömiä, että luulevat tai jopa uskovat ns. tiedemiehillä olevan jotain eksakstia "tietoa" asioista.

Sattui niin, että yöpöydälläni oli pari tähtitieteellistä kirjaa ja toista niistä lukiessa tuli vastaan kohta, jossa käsiteltiin käsitettä nimeltä "aika" ja sen problematiikkaa. Nykyään ollaan sitä mieltä, että kaikki on suhteellista ja Einstain sitä on teoretisoinut laajemmin ja suppeammin. No maailman synnystä on varmasti ihmisiän huomioon ottaen suhteellisen pitkä aika.

Kymmenisen vuotta sitten lueskelin parit "tiede" lehdet. Ensimmäisessä todettiin maailman saaneen alkunsa 20 miljardia vuotta sitten, kun piste räjähti (ja nykyisin "tiedetään", että edes sitä pistettä ei ollut, eli ei yhtään mitään), seuraava lehti esitti "tietonaan" 16 miljardia vuotta ja viimeisimmässä julkistettiin amerikkalainen tutkimus, jonka mukaan 13,7 miljardia olisi oikea luku +- 1% virhemarkinaalilla. Mikähän "tieto" näistä Valtaojan mukaan olisi oikea?

Tähtitieteessä käytetään ajanilmaisussa ns Juliaanista päivää (JD), jonka kehittäjä oli ranskalainen (italialaista sukujuurta) kaveri nimeltä Josef J Scaliger (1540-1609), joka oli aikansa huomattava tiedemies. Osasi mm kreikan, hebrean ja arabian kielet. Oli hygenotti (kalvinistinen protestantti, joita katoliset ankarasti vainosivat).

Juliaaninen päivä on ajanlaskutapa, jossa ei käytetä vuosia eikä kuukausia vaan vuorokaudet numeroidaan juoksevasti. Scaliger laittoi päiväksi "nolla" maanantain, 1. tammikuuta vuonna 4713 eKr, koska se edeltää kaikkia tunnettuja historiallisia dokumentoituja tapahtumia.

Eräs Scaligerin tunnetuksi tekemä kirja on arabiaksi kirjoitettu kirja Joosuasta Nuunin pojasta. Kirja kertoo Raamatullisen Tuomarien kirjan tapahtumat laajemmin ja kuuluu samarialaisten pyhiin kirjoituksiin (vaikka he pitävät vain viittä Moooseksen kirjaa kanonisoituina).


                     JJ Scaliger


Samarialaiset viettämässä Lehtimajajuhlaa
 


...Pyhän Gerizim-vuorellaan lähellä Siikemiä (Nablus) Samariassa.
 
Samarialaiset -ylpeitä israelilaisia siionisteja
 

<- Videon lataajan teksti suomeksi:

"Samarialaisina olemme aina ylpeitä israelilaisia ja vaikka olemme erillään juutalaisesta uskonnosta, meidän juutalaisilla ​​veljillämme, jotka joutuivat Diasporaan, on kaikki oikeudet palata esi-isiemme maahan ja olla yhdistyneinä samarialaisiin osana Israelin lapsia.

Meitä vaaditaan liittymään armeijaan ja puolustamaan maatamme.

Samarialainen
yhteisö on kokenut vaurioita kahden terroristijohtajan kansannousuissa, jotka arabit suorittivat ja meidän on suojeltava ja vapautettava Juudea ja Samaria (suuremmaksi Israeliksi)."


Toimi kankaanniemi: Rajuja irtiottoja - hallitus horjuu Tuomiojan, Arhinmäen ja Essayahin mukana

http://toimikankaanniemi.puheenvuoro.uusisuomi.fi/94524-rajuja-irtiottoja-hallitus-horjuu-tuomiojan-arhinm%C3%A4en-ja-essayahin-mukana


Ex-KD puheenjohtaja ja ministeri, nykyinen sitoutumaton, Toimi Kankaanniemi analysoi blogissaan suomen politiikan nykyistä tilaa.

Kirjoituksen kommentti osuudessa hän toteaa mm: "Niin, oikeastaanhan tällä hetkellä todellinen poliittinen valta on kansainvälisillä suurpankkiireilla ja -sijoittajilla ja amerikkalaisilla luottoluokittajilla, joita koko massiivinen eu-byrokratiakin nöyrästi palvelee ja Suomen hallituskin pian syvälle kumartaa leikkaamalla julkisia menoja ja kiristämällä tavallisen työtätekevän ja eläkeläiskansan veroja ja maksuja.

Hyvästi kansanvalta??????"


Kankaaniemi erosi puolueestaan syksyllä 2011 hallituksen (johon siis KD kuuluu) Euro-takausten ja kuntauudistushankkeen vuoksi.

---------------------------------------------------------------------------------------------------

Ohjelmavideolla esiintyneet avaruuskuvat: Esa/hubble, ääniefektit: soundbible.com, mediacollage.com

---------------------------------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä-