2012esp10

Erikoisohjelma eSpecial 2012/, lähetys torstaina .2012

Leena Kataja keskustelee Rauno Helpin ja myös kuukauden musiikkivieras perheen eli Lavrenchukin nuorison kanssa.

Aurinko aktiivisena -revontulia näkyvissä.

Uutisia:

Hyvää maailman munuaispäivää

Helena Eronen

8.3. vietetään maailman munuaispäivää. Aihe on tärkeä, sillä munuaisen siirtoa odottaa Suomessa jatkuvasti yli 300 henkilöä ja jollei sopivaa luovuttajaa löydy, voi siirrännäisen odottaminen venyä vuosienkin mittaiseksi.

Lisää: puheenvuoro.uusisuomi.fi

Hyvää vointia perheille

Jokainen nuori unelmoi onnellisesta perheestä. Parhaimmillaan perhe on suurenmoinen lahja ja voimavara.

”Suomalaisen hyvinvointivaltion pilarit alkavat rapistua”, arvioi poliisiylijohtaja Mikko Paatero. Pilarit rapistuvat, koska niiden perustukset ovat murentuneet. Arvoperustamme on kristillisessä uskossa. Kun arvopohja murenee, joutuvat peruselementit, kuten perhe, kovan paineen kohteeksi. Paineen alla murtuu myös yksilö, joka kokee epäonnistuneensa.

”Viime vuosikymmeninä perheen määritelmää on väljennetty samalla jääkaapilla käyviksi ihmisiksi. Samalla vanhempien ja lasten tiivis, molemminpuoliseen vastuuseen ja välittämiseen sitoutunut perheen kokonaisuus on työnnetty syrjään.” Näin arvioi kirkkoherra Pekka Särkiö. Nyt on aika herätä puhumaan perheen puolesta.

http://www.rakasperhe.fi/teema.htmlKirkko itsemurha iskun kohteena NigeriassaKaksi Boko Harem itsemurhaterroristia räjäyttivät autopommin Josissa, Nigeriassa 26.2., surmaten itsensä lisäksi seurakuntalaisen nimeltä Grace Daniel ja vauvan, 38 muuta kärsivät vammoja. Kirkon turvallisuusvartijat estivät terroristien pääsyn ihan kirkon lähelle, jossa oli kokous meneillään. Yhden vartijan epäillään olleen yhteistyössä hyökkääjien kanssa avaten portin heidän autolleen.

Asiasta raportoinut Voice of Martyrs järjestö pyytää kritittyjä rukoilemaan uhrien omaisten puolesta ja että uskovat Josissa pystyisivät vastaamaan jatkuvaan väkivaltaan Jumalaa kunnioittavalla tavalla.

Hyökkäys on jatkoa väkivaltaisuuksille, jotka ovat jatkuneet useampia vuosia alueella. Vuonna 2010 YK:n pääsihteeri ilmaisi huolensa asiasta. Viime joulunakin islamistinen Boko Harem pommitti kirkkoja Nigeriassa tuhoisin seurauksin.

Kioto kakkosta ei pitäisi ratifioida

Eija-Riitta Korhola

Ote: On lähtökohtaisesti selvää, että Kioton pöytäkirjan toisen velvoitekauden merkitys jää mitättömäksi päästöjen vähentämisen kannalta. 27 EU-maan lisäksi mukaan ei tule kuin alle kymmenen pienehköä päästäjää. Sopimuksen kattavuus jää alle 15 prosenttiin maailman päästöistä. Toisella kaudella ei ole mukana USA, joka ei ole ratifioinut Kioton pöytäkirjaa ja joka on ollut ulkona ensimmäisestäkin kaudesta. Lisäksi Venäjä, Japani ja Kanada kirjauttivat Durbanin päätöksiin, että ne eivät osallistu toiseen velvoitekauteen. Näiden lisäksi myös Australia ja Uusi-Seelanti vain harkitsevat mukaantuloa. Kanada ilmoitti vielä kokouksen jälkeen 13.12. virallisesti hylkäävänsä Kioton pöytäkirjan ja velvoitteet (6%:n leikkaustavoite) ja kieltäytyi maksamasta sanktioita. Ja kuten Kioton pöytäkirjan ensimmäinen kausi, myöskään toinen kausi ei tuo mitään päästörajoituksia kehitysmaille (Kiina, Intia, Brasilia, Indonesia jne.). Ne saavat kasvattaa päästöjään seuraamuksitta.

Lisää: puheenvuoro.uusisuomi.fi

----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä-

----------------------------------------------------------------------------

-Takasin etusivulle-