Erikoisohjelma eSpecial 2010/40, lähetys torstaina 7.10.2010


Ohjelman puheet:
Leena Kataja ja Markus Hämäläinen

Musiikki:
Markus Hämäläinen, Yhdistetty afrikkalais-suomalainen suurkuoro (Joensuun Gospelit 2010)Uutisteemat:


Julkilausuma: Suomi on lähetyskenttä

Suomen Evankelinen Allianssi kutsuu seurakuntia, järjestöjä ja yksittäisiä kristittyjä toimimaan yhteisen asian puolesta. Meneillään on Rakas lähetys -teemavuosi. Tänä vuonna on tullut kuluneeksi 100 vuotta merkittävästä kristittyjen yhteisestä lähetyskonferenssista Edinburghissa 1910. Juhlavuoden merkeissä maailmalla järjestetään suuria kansainvälisiä lähetyskonferensseja. Myös Suomessa on juhlavuoteen liittyviä tärkeitä tapahtumia, joista löytyy tietoa netissä sivuilta www.rakaslahetys.fi.

Lähetystyö on kokonaisvaltaista ihmisen kohtaamista. Tämä merkitsee ihmisten aineellista auttamista ja rohkeaa evankeliumin julistamista länsimaissakin, huolimatta siitä, että täällä usko halutaan työntää sivuun julkisesta elämästä. Tehtävämme on myös puolustaa uskonnonvapautta. Haluamme välittää Jumalan rakkautta ja huolenpitoa ja arvostaa jokaista ihmistä ainutlaatuisena. Jumala tarvitsee jalkojamme, käsiämme, suutamme, korviamme ja sydäntämme. Koko seurakunta vie koko evankeliumin koko maailmalle. Luovuttamaton asia kristillisessä lähetystyössä on se, että ihminen pelastuu yksin uskon kautta Jeesukseen.

Meidät on kutsuttu Kristuksen todistajiksi. ”Te OLETTE tämän todistajat.” (Luuk.24:48) Lähetys on meille käsky. Sen sisältö on evankeliumi syntisiä rakastavasta Vapahtajasta. Meidät kutsutaan elämään ja todistamaan evankeliumista. Lähetyskäskyn toteuttaminen on kesken. Jumala rakastaa jokaista maailman ihmistä ja tahtoo, että jokainen kuulee ilosanoman Jeesuksesta, kääntyy ja pelastuu.

Lähetystyö merkitsee rohkeaa rajojen ylitystä evankeliumin kanssa. Haasteenamme ovat maantieteelliset rajat, kulttuuri-, kieli- ja uskontorajat. Muiden uskontojen edustajat ja uskonnottomat tulevat luoksemme. Monet suomalaisetkin ovat siirtyneet muiden uskontojen tai uskonnottomuuden edustajiksi. Muuttunut tilanne vaatii meiltä uutta tilannearviota. Ei riitä enää, että Suomessa evankelioidaan ja herätellään nukkuvia. Nyt tarvitaan peruslähetystyöstä. Suomi on lähetyskenttä.

Rinnallemme ovat tulleet maahanmuuttajakristityt, jotka näkevät Suomen lähetyskenttänä. Monilla heistä on lähetyskutsu, mutta he arastelevat kertoa siitä. Meidän tulee uskaltaa valtuuttaa ja vapauttaa veljemme ja sisaremme heidän kutsumukseensa lähetystyössä Suomessa.

Rakas lähetys on yhteinen tehtävämme.


----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi