Erikoisohjelma eSpecial 2011/45, lähetys torstaina 10.11.2011
Vieraat: Heidi Bakerin työhön Mosambikissa tutustuneet nuoret keskustelevat siitä Leena Katajan kanssa.
Musiikki: Pro Fide 11.8.2011 Joensuu Gospel Festival,  osa 2 (ei arkistointia tällä sivulla, katsottavissa saman ohjelman netmission.fi/streaming arkistosta)
PA:n ulkoministeri Riyad Malki totesi AP:n haastattelussa, että USA:n vastustuksen vuoksi Palestiinan Auktoriteetti ei ole pystynyt saamaan vaadittavaa yhdeksää tukijaa YK:n turvallisuusneuvoston kokoukseen 11.11.11. Tämän johdosta PA:n puheenjohtajan Mahmoud Abbasin kiihkeästi haluama Palestiinan valtio ei nähne päivänvaloa vielä perjantain istunnossa. Tämä lienee paha takaisku ja pettymys tälle Jasser Arafatin manttelin perijälle, joka on itsepäisesti vastustanut hillitöntä painostusta aloittaa suorat keskustelut Netanyahun hallituksen kanssa. Abbas halusi tällä kruunata uransa ja siirtyä juhlittuna kansan sankarina eläkepäivilleen Ammaniin ja Qatariin, joissa hän on hankkinut itselleen palatsit.

Viime viikolla kerrottiin, että Ranska, Englanti ja Columbia pidättyvät äänestyksestä.
PA:n virkailijat tunnustavat, että Palestiinan valtion ha

kemus YK:n turvallisuusneuvostolle on epäonnistunut. Turvallisuusneuvoston komiteasta kerrotaan, että hakemuksen tutkimus siellä on juuttunut takalukkoon, eikä ole löydetty tapaa sen avaamiseksi. Jotta komitea voisi suositella hakemuksen hyväksymistä turvallisuusneuvoston istunnossa, komitean olisi pitänyt saada yksimielinen päätös, mikä ei ole onnistunut.
Hakemus on tuomittu epäonnistumaan joka tapauksessa, sillä USA lupaa käyttää veto-oikeuttaan, jos neuvosto tekee myönteisen päätöksen.
PA:n johto sanoo hakevansa nyt PA:lle tarkkailijan asemaa YK:ssa.

http://www.israelnationalnews.com

The Daily Mail kertoo, että Israel voi järjestää Iranille ”erikoisen joululahjan”. Lehden tietojen mukaan Israelin ilmaiskut Iranin ydinlaitoksia vastaan voivat tapahtua 25. joulukuuta. Lehden mukaan sekä USA että Englanti valmistelevat omia voimiaan kaiken varalta hyökkäyksiä varten, ellei sovitteluratkaisua löydetä.

http://israelupdate.achlak.net
Iranilainen vangittu ja kuolemantuomiotaan odottava pastori Youcef Nadarkhani on vahvana uskossa ja hyvissä voimissa Lakan vankilassa ja odottelee vastausta Iranin korkeimalle johtajalle Ayatollah Khameinille lähetettyihin kirjeisiin. Ellei vastausta tule puoliväliin joulukuuta mennessä, oikeus päättää hänen kohtalostaan itsenäisesti.
Aiemmin Yousefin asianajaja on vedonnut mm Paaviin ja YK:iin vangitun pastorin vapauttamiseksi.


Sunnuntaina 13.11.2011 vietetään kansainvälistä vainotun seurakunnan päivää. Hb.13:3: "Muistakaa vankeja, niinkuin olisitte itsekin heidän kanssaan vangittuina; muistakaa pahoinpideltyjä, sillä onhan teillä itsellännekin ruumis."

Incontext.webs.com IDOP sivun tietoa:

-joka viides minuutti kristitty tapetaan uskonsa vuoksi

-joka vuosi 105 000 kristittyä kokee marttyyri kuoleman.

-ainakin miljoona vainotuista kristityistä on lapsia.

-Lähi-idän kristityt yhteisöt ovat
häviämisen partaalla vainosta ja  syrjinnästä johtuvan maastamuuton vuoksi.

Suljetuimmat maat evankeliumille maailmassa nyt ovat:

1. Pohjois-Korea
2. Iran
3. Afganistan
4. Saudi Arabia
5. Somalia
6. Maldiivit
7. Jemen
8. Irak
9. Uzbekistan
10. Laos
11. Pakistan
12. Eritrea
13. Mauritania
14. Bhutan
15. Turkeministan
16. Kiina
17. Qatar
18. Vietanam
19. Egypti
20.
Tshetshenia
Heidi Baker on kyllä teologian tohtori, mutta se ei ole niinkään ihmeellistä vaan se on että hän on nainen, joka halusi muuttaa elintasolännestä köyhimpään mahdolliseen maailman paikaan auttamaan ihmisiä Jumalan rakkaudella.

Mosambik on hänen ja miehensä asemamaa, jossa vuosien aikana he ovat saaneet auttaa satoja orpolapsia orpokodeissaan, parantaa sairaita Jeesuksen nimessä ja lukuisia seurakuntia on syntynyt heidän työnsä tuloksena.

Videolla Heidi puhuu yhden lähimmäisen auttamisesta. Sinua ei ole välttämättä kutsuttu saarnaamaan stadioneille tai avaamaan orpokotia tuhanislle, mutta voit auttaa ja rakastaa yhtä onnetonta. Se ei ole ylivoimaista.