eSpecial 2009/40

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 1.10.2009

MUSIIKKI: HM Ojala: Mä Sua kiitän, Karkkilan/Virkkalan lauluryhmä: Kultakaupunkiin mun sydämeni kaipaa

VIERAILIJA: Seinäjokelainen Reijo Perttula koki sydäninfarktin ja sen jälkeen kaatui pahasti, Sateet lähetä-illassa hänen puolestaan rukoiltiin ja ihmeparaneminen tapahtui, sitten Reijo tuli tuskoon ja kävi uskovien kasteella.

PÄIVÄN TEEMAT: 

Viikon HUTI!

Visuaalisesti näyttävä, suorastaan huikea ympäristöaiheinen elokuvaHome (koti) on vapaassa levityksessä verkossa. Se julkaistiin 5.6.2009 ja antaa maapallolle 10 vuotta "armonaikaa. Ilmeisen suurella budjetilla ja liikemaailman tuella toteutettu maailman ja sen ympäristön huolestuttavaa tilaa käsittelevä teos alkaa vapisevan naisäänen esiintuomalla sanomalla kanssa homo sapiensille; "elämä, ihme universumissa, alkoi 4 miljardia vuotta sitten ja me ihmiset ilmestyimme vasta 200 000 vuotta sitten." HUTI! Näin heti alussa tämä silmiähivelevästi toteutettu ja mitä ilmeisemmin "hyvää" tarkoittava elokuva linkittyy ateistiseen ja evolutionistiseen maailmankuvaan, jonka mantrana on vuosimiljoonat ja -miljardit. Elokuva yrittää kirjoittaa luomiskertomuksen uusiksi, mutta ilman Luojaa mailla-halmeilla. "Alussa planeettamme oli vain tulista kaaosta, jne..." Taas ihmiset on menossa samaan ansaan kuin yhteiskunnallista oikeudenmukaisuutta ajaneessa ateististisessa sosialismissa.

- - - - -

Onko Jumala paha?

Koululaispoika Albert Einsteinin vastaus opettajansa väitteeseen Jumalan olevan pahan, jos Hän on kaiken luoja, siis myös pahuuden. Oppilas vastaväittää, että kylmää ei ole olemassa, on vain lämmön puutetta tai pimeää ei ole, on vain valon puutetta. Pahuus on Jumalan rakkauden puutetta ihmisen sydämessä.

- - - - -

ISLAM: Mitä lännen tulee tietää (2/13)

Islamilaisille Muhammadin esimerkki on ohjenuora heidän toiminassaan. Miten se selittää esim palestiinalaisten suhtautumista juutalaisiin ja Israeliin? 

- - - - -

Craig Groeschel:
5 helppoa tapaa pilata elämäsi
(opetussarjan osa 2/3)

- Oliko elämässäsi aika, jolloin olit lähempänä Jumalaa?

Se on:
Vietit enemmän aikaa lukien Raamattua ja koit sen puhuttelevan juuri sinua?
Olit todella innostunut seurakunnasta! Tulit aikaisin ja istuit etupenkissä...
Halusit voittaa perheenjäsenesi ja ystäväsi Kristukselle...
Oliko rukouelämäsi ennen paljon sisältörikkaampaa kuin nyt?
Koit myös Jumalan puhuvan sinulle?

Mutta sitten Hengentuli vain jotenkin hiipui?

(Juttu pariskunnasta lava-autossa)

(Kylväjävertaus Mt 13:18-23:
Kuulkaa siis te vertaus kylväjästä:
Kun joku kuulee valtakunnan sanan eikä ymmärrä, niin tulee paha ja tempaa pois sen, mikä hänen sydämeensä kylvettiin. Tämä on se, mikä kylvettiin
tien oheen.
Mikä
kallioperälle kylvettiin, on se, joka kuulee sanan ja heti ottaa sen ilolla vastaan;
mutta hänellä ei ole juurta itsessään, vaan hän kestää ainoastaan jonkun aikaa, ja kun tulee ahdistus tai vaino sanan tähden, niin hän heti lankeaa pois.
Mikä taas
orjantappuroihin kylvettiin, on se, joka kuulee sanan, mutta tämän maailman huoli ja rikkauden viettelys tukahuttavat sanan, ja hän jää hedelmättömäksi.
Mutta mikä
hyvään maahan kylvettiin, on se, joka kuulee sanan ja ymmärtää sen ja myös tuottaa hedelmän ja tekee, mikä sata jyvää, mikä kuusikymmentä, mikä kolmekymmentä."

5 askelta päästä pois Jumalan läheisyydestä:

1. LAIMINLYÖ ANTAA AIKAASI JUMALALLE

Ps 63:1-2:  Daavidin virsi. Jumala, sinä olet minun Jumalani, sinua minä etsin varhain; sinua minun sieluni janoaa, sinua halajaa minun ruumiini kuivassa ja nääntyvässä, vedettömässä maassa.

Varo Daavidin asennetta! 

Varo Jumalan Sanaa! Se on kaksiteräistä miekkaa terävämpi, lävistää sielusi uudistaen mielesi ja rakentaa elämällesi järkymättömän perustan. Älä kuvittelekaan uskaltavasi avata Hänen Sanaansa tai mietiskellä sitä! 

Älä palvo tai palvele Jumalaa! Jos ylipäätään käyt seurakunnassa, tule myöhässä ja lähde ajoissa. Älä laula tai osallistu ylistykseen millään lailla. Eikä tietenkään kotonakaan tai muualla. 

Älä osallistu mihinkään seurakunnan toimintaan. Varsinkaan rukoukseen! Saatat saada siunauksia ja uskosi saattaisi vahvistua tai muuta yhtä vaarallista saattaisi tapahtua!

2. JOS ET PIDÄ OLOSUHTEISTASI, SYYTÄ JUMALAA!

Snl 3:5:  Turvaa Herraan kaikesta sydämestäsi äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi.

Älä turvaa Jumalaan kokosydämisesti, särkyyhän sydänparka niin helposti! Ihan pikkasen riittää, jos ollenkaan...

...äläkä nojaudu omaan ymmärrykseesi. Miten typerää! Itsehän olet lähiseudun välkyin ihminen ja tiedät oman elämäsi asiat parhaiten. Kun luotat vain itseesi ja teet niinkuin itse näet parhaaksi, ainahan sitten voit syyttää kuitenkin Jumala jos/kun asiat menee vinoon! 

Älä anna kertoa itsellesi, että uskovalla voi olla koetuksia tai kiusauksia, jopa ahdistuksia (muka uskon kasvattamiseksi). Uskovana oleminenhan merkitsee sitä, että mikään ei voi koskaan mennä elämässä pieleen. Mutta kun menee; syytä Jumalaa!

3. HENGAILE HUONOSSA SEURASSA!

1 Kor 15:33:  Älkää eksykö. "Huono seura hyvät tavat turmelee."

Mutta tämähän on juuri se mitä haluat. 

Älä etsiydy vahvojen uskovien seuraan, hehän voivat vaikka -kauhistus sentään- "rohkaista sinua Herrassa." Tai rukoilla puolestasi. Tai siunata sinua!

Ja erikoisesti eristäydy ihmisistä, jotka välittävät sinusta niin paljon, että voivat vaikka nuhdella sinua, kun teet jotain väärin! Kamalaa!

Erityisen hyvä konsti, päästä kauaksi Jumalasta, on seurustella ja mennä naimisiin uskomattoman, tai jos ei ole tarjolla, niin sitten nimikristityn kanssa!

Tee näin, ajaudut helposti ja varmasti poispäin Jumalasta...

4. ANNA PERIKSI KIUSAUKSILLE!

Jaak 1:14-15:  Vaan jokaista kiusaa hänen oma himonsa, joka häntä vetää ja houkuttelee;
kun sitten himo on tullut raskaaksi, synnyttää se synnin, mutta kun synti on täytetty, synnyttää se kuoleman.

Mahtavaa! Tätähän juuri haluat!Haluathan ajautua kauaksi Jumalasta, kunnes olet hengellisesti kuollut! 

Älä sano esimerkiksi: "Kaiken minä voin Kristuksessa, joka minua vahvistaa", vaan anna suoraapäätä periksi kiusaukselle, sanoen: "Tälläinen minä olen, en voi asialle mitään."

Korkeintaan jälkeenpäin pyydä Jumalalta anteeksi, syyllisyyden iskiessä, mutta lankeahan sitten taas, uudestaan ja uudestaan.

Hyvä konsti on nimetä asia, joka on helmasyntinäsi, uudestaan. Tyyliin; älä esim sano: "Olen koukussa pornoon", vaan: "Aikuisviihde houkuttelee minua." Ja löydä asian parempi puoli: "Enhän minä tee sitä hänkipänkiä ihteään, vaan kuhan tässä vain vähän kahtelen..."

Näin SYNTI varmasti katkaisee kaiken kommunikoinnin ja välisi Jumlan kanssa!

5. RAKASTA MAAILMAA ENEMMÄN KUIN JUMALAA.

Rehellisesti puhuen monet teistä jo näin tekevätkin, voimallinen juttu!

1Joh 2:15:  Älkää rakastako maailmaa älkääkä sitä, mikä maailmassa on. Jos joku maailmaa rakastaa, niin Isän rakkaus ei ole hänessä.

Sinun tarvii vain rakastua tähän maailmaan ja sen nautintoihin ja Raamattu lupaa, että Jumalan rakkaus ei voi asua sinussa!

Himoitse tämän maailman asioita ja uskottele itsellesi, että et voi olla onnellinen ennenkuin sinulla on kaikki maailman härpäkkeet ja koet kaikki sen huvitukset. 

Jos rahat ei riitä, onhan luottoa tarjolla, iske itsesi syvälle velkarahan kurimukseen! Rahallahan voit tehdä vaikutuksen ihmisiin, vaikka et heistä pidäkkään. Tämä on tosi välkkyä!

Älä anna tämän elämän rajallisuuden astua mieleesi. Älä vain usko siihen höpötykseen, että olisi muka hyvä laittaa talteen jotain, sinne "missä koi ei syö tai ruoste raiskaa." 

Vältä kaikintavoin anteliaisuutta. Kaikkihan tietävät miten uskovat ovat vain rahan perään, älä anna mitään uhrikoppaan tai kolehtihaaviin. Muista miten vaivalla hankittuja ovat palkkarahasi, pieni eläkkeesi tai työttömyyskorvauksesi, niistäkö vielä pitäisi antaa Jumalalle jotain?

Jos kaikki muu epäonnistuu;

NÄYTTELE uskovaa

...Ja olet tuhansien ja tuhansien muiden seurassa, jotka ovat fariseusten lailla esittäneet jotain muuta mitä todella ovat Jumlaan nähden.

Jes 29:13:  Tämä kansa lähestyy minua suullaan ja kunnioittaa minua huulillaan, mutta pitää sydämensä minusta kaukana.

Sinäkin pystyt tähän, se ei ole vaikeaa! Opettele "kaanaan kieli" ja muu uskovien alakulttuuri. Sinäkin voit harhauttaa heidät kaikki! Kun olet harjoitellut tarpeeksi, saavutat paatumuksen tilan, jossa mikään Pyhän Hengen puhe tai vaikutus ei tunnu missään, et koe mitään muutospaineita parannuksen tekoon, vaikka lukisit;

Ilm 3:1: Minä tiedän sinun tekosi: sinulla on se nimi, että elät, mutta sinä olet kuollut. 
- -

Jos ylläoleva ironinen puhe kuvaa sinun jumalsuhdettasi ja koet tarvetta muutokseen, Heb 3:7 kehottaa " Sentähden, niinkuin Pyhä Henki sanoo: "Tänä päivänä, jos te kuulette hänen äänensä, älkää paaduttako sydämiänne."
Anna itsesi Jumalalle uudestaan TÄNÄÄN, NYT ja Jeesuksen Kristuksen, Jumalan Pojan veri puhdistaa sinut kaikesta synnistä. Pidä huoli vaelluksestasi, varjele sydämesi ja Jumalan armo ja rauha ovat (jälleen) kanssasi!

(HM Ojalan mukaellen kääntämä).

(lifechurch.tv)

- - - - -

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

Facebook eSpecial

hidden hit counter

© HM Ojala 2009