Erikoisohjelma eSpecial 2012/45, lähetys torstaina 8.11.2012


 
Uutiset: HM Ojala
Leena Kataja haastattelee Mika Rautiaista
Kuukauden musiikkivieraana Petri Kosonen ja ylistysryhmä (netmission & uskotv lähetyksissä)


Muutamia uutisia ja kommenttia Espanjasta:

Malagan kaupungissa työntekijä huomasi vastasyntyneen vauvan putovan lajitteluhihnalta matkalla kiinteän jätteen pakkauskoneeseen. Kyseessä oli poikavauva, jonka kallosta löytyi tutkimuksissa useita murtumia. Jos käy ilmi, että ne aiheutettiin vauvan ollessa vielä elossa, tutkitaan tapausta murhana. Napanuora oli pojalla vielä tallella.    (Sur in english)

-----------------------

Itsemurhat ovat nykyisin Espanjan suurin äkillisen kuoleman syy, ennen liikenneonnettomuuksia, jotka aiemmin johtivat tätä tilastoa. Talouskriisin vaikutus ihmisten velkaannuttua, on tapausten suuren kasvun takana, arvioivat asiantuntijat. Muita syitä sanotaan olevan masennus, ihmissuhdeongelmat ja työtilanteen epävarmuus. Ennaltaehkäisevinä tekijöinä asiasta kirjoittanut Sur-sanomalehti mainitsee; tunteitten (vihan) hallinnan, uskonnolliset uskomukset, itsehillinnän, hyvän mielenterveyden edistämiseen tähtäävän toiminnan ja ongelmaratkaisu strategiat. (Sur)

-----------------------

Espanjan nuorten tilanteesta tietää euroweeklynews.com kertoa, että vain harvat heistä käyvät kirkossa ja yli puolet ei tiedä kuka Kristus on. Nuorten työstä vastaava San Sebastianin piispa Jose Ignasio Munilla sanoo, että Espanja on käännytettävä uudelleen. Nuoret ovat älyllisen relativismin ja koulutuksellisen epäonnistumisen loukkaamia, kärsiessään samaan aikaan tunneperäisistä haavoista, hän sanoo.  Nuorten ja (katolisen) kirkon välillä on merkittävä kuilu, piispa Munilla toteaa. Uskon puute saa aikaan toisaalta kärsimystä ja myös merkityksen nälkää ja etsimistä toisaalta, kyseessä on -piispan mukaan- koulutuksellinen ja emotiaalinen hätätilanne. Kirkonmies ei kuitenkaan laita ihan kaikkea vallitsevan materialismin kulttuurin syyksi vaan toteaa, että jos piispat, papit ja kirkossakävijät olisivat omistautuneepia, evankelisointi olisi tehokkaampaa.
(www.euroweeklynews.com)

-----------------------
 
YouTubesta löytyvä traagiselle illalle omistettu video. Huomaa runsas yleisöön suunnattujen ns "blinders" (suom. sokeuttaja) -valojen käyttö.
 


Viime- ja tämänkin viikon Espanjan suurin uutinen on ollut tragaagisesti päättyneet Halloween juhlat Madridissa paikassa nimeltä Thriller Music Park. Kolme nuorta tyttöä (joista yksi alaikäinen) tallautui kuoliaaksi näissä reiveissä (nyt "kauhukäytäväksi" nimetyssä paikassa areenaa) ja neljäs kuoli saamiinsa vammoihin sairaalassa. Poliisin mukaan paikalla oli noin 23000 ihmistä, eli yli kaksi kertaa sallittu määrä väkeä ja lippuja oli myyty toinen mokoma pimeästi, kuin mitä virallisesti on ilmoitettu (joka on alan ihmisten mukaan tavallinen käytäntö verojen kiertämiseksi ja tekijänoikeusmaksujen välttämiseksi), lisäksi ilman lippua mukaan pääsi jokunen tuhat. (http://www.thinkspain.com/news-spain/21953/halloween-tragedy--police-put-attendance-at-23000)

Suuresti ei tarvitse ihmetellä, jos saa sitä mitä tilaa, kun kaikki kynnelle kykenevät tahot näyttivät järjestävän joka baarissa, salissa ja huvipuistossa karmaisevia, kauhistuttavia, eli "hauskoja" Halloween juhlia. Näin lapset saatetaan vanhempien ymmärtämättömyyden ja aikuisten ahneuden kautta pimeyden voimien kanssa tekemisiin ja toisin kuin luulo on -seuraukset ovat tuhoisat, äärimmillään siis välittömästi kuolemanvakavat, vaikka hauskaa piti olla.
Haastattelija kysyi muutamalta palosammuttimen kokoiselta Halloween juhliin valmistautujalta, että mikä sinä haluat olla niissä, ja yksi sanoi haluavansa olla noita ja toinen "superdemoni".
Olisiko aika herätä ymmärtämään missä mennään (länsimaisessa kulttuurissamme) ja paljonko kello on lyönyt?

Jeesus sanoi; "Varas ei tule muuta kuin varastamaan ja tappamaan ja tuhoamaan. Minä olen tullut, että heillä olisi elämä ja olisi yltäkylläisyys." (Joh.10:10). Asian alkupuolen tämäkin traaginen tapahtuma Espanjan pääkaupungissa -valitettavasti- todistaa, mutta -kiitos Jumalalle- on niitäkin nuoria, jotka ovat saaneet kokea Jeesuksen antaman yltäkylläisen ja sisältörikkaan elämän, kuten vaasalainen nuori insinööri Mika Rautiainen, joka käyttää ääntä ja valoa kirkastamaan sanomaa Vapahtajastaan.