Erikoisohjelma eSpecial 2011/04, lähetys torstaina 27.1.2011Ohjelman puheet:
Noora Hirvonen
on uskova nuori, joka on kokenut Jumalan avun esim pakkomielle oireiden piinasta.

Elma Kerkkänen
koki vaarallisen tilanteen, kun kolme miestä tulivat hänen kotiinsa pahat mielessä, mutta Jumala auttoi häntä selviytymään heistä ilman mitään haaveria.Musiikki:

Bluesveljekset Hannu & Mikael


Uutisteemat:


Sunnuntaina 30.01.2011 kansainvälinen Holokaustin muistopäivä

Saat videolle suomalaiset tekstit täältä (klikkaa video koko näyttö-tilaan ja sitten valitse cc-napista kieli)

Kristillisiä seurakuntia ja yksilöitä kutsutaan viettämään känsainvälistä Holokaustin muistopäivää sunnuntaina 30.1.2011. Tätä päivää ollaan viettämässä aikana, jolloin Holokaustin tapahtuminen kielletään monin paikoin maailmassa ja myös Euroopassa antisemitismi leviää ja nousee, esim nykyisessä EU:n puheenjohtajamaassa, Unkarissa.
Ainoa tapa taistella Holokaustin kieltämistä vastaan on käydä päin näitä valheita ollen tekemisissä vielä elossa olevien Holokaustin uhrien kanssa. EC4I kerää kampanjalla myös varoja Israelissa asuvien uhrien auttamiseksi, joiden lukumäärä vähenee päivä päivältä, kun vanhukset siirtyvät kuoleman kautta pois keskuudestamme.
Virallinen YK:n Holokaustin muistopäivä on 27 tammikuuta.


European Coalition for Israel, ec4i.org

PA:N pääneuvottelija Israelin kanssa Saeb Erekat sanoi eilen Al-Jazeeran haastattelussa, että entinen CIA-agentti, USA:n kansalainen Clayton Swisher ja entinen EU:n virkailija, Englannin kansalainen Alastair Crook ovat dokumenttivuotojen takana Al-Jazeeralle.

Swisher työskenteli jonkin aikaa Erekatin toimistossa, mutta erosi sieltä 6 kuukautta sitten siirtyen Al-Jazeeran palvelukseen. Crook puolestaan toimi EU:n turvallisuus-koordinaattorina setlementtejä koskevissa asioissa. Erekat vaatii, että USA:n ulkoministeriö aloittaa tutkimukset asiassa.
PA:n taholta kerrottiin maanantaina, että yksi tai kaksi PA:n neuvottelutiimin jäsentä antoi Al-Jazeeralle salaisia karttoja, kaavioita ja dokumentteja. PA:n turvallisuusjoukot ovat kuulustelleet useita Erekatin neuvottelutiimin jäseniä, PA:n nimeämätön lähde kertoi JP:lle. Saman lähteen mukaan Muhamad Dahlanin väitettyä osallisuutta ei vielä pystytä arvioimaan, mutta koska hänet on pudotettu pois Abbasin suosiosta, tilaisuus olisi lyödä lisää lyötyä.
Dahlanilla olisi tietenkin sopiva motiivi aiheuttaa hämminkiä ja imagon menetystä Abbasille ja hänen nimeämälleen neuvottelutiimille.

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=205375

SAEB EREKAT kertoi julkisuuteen vuotaneiden ”PaliLeaks” dokumenttien mukaan, että Mahmoud Abbas pyysi jotain varakasta arabiliikemiestä lahjoittamaan 50 miljoonaa USD Iranin opposition TV-yhtiölle. Hän sanoi tämän osoittavan, että PA kannattaa USA:n ponnisteluja Iranin hallituksen vastaisessa taistelussa. Hän vakuutti, että kahden valtion, Israelin ja Palestiinan, perustaminen on oleellinen osa suurempaa kuviota maltillisten aseman vahvistamiseksi taistelussa ääriliikkeitä vastaan Lähi Idässä, kerrotaan the Guardianin julkistamissa dokumenteissa keskiviikkona. Erekat kertoo niissä, että jos Israelin lähetystöä ei olisi Kairossa, bin-Laden olisi siellä, ja jos Israelin lähetystöä ei olisi Ammanissa, bin-Ladenin varamies Zawahiri olisi siellä.

The Guardianin paljastusten mukaan Erekat kertoi samana vuonna tiiminsä jäsenten neuvottelussa, että palestiinalaisten tulee särkeä arabimaitten käyttämä kaavio, jossa ne esittävät uusia ja uusia vaatimuksia USA:lle, mitä he tarvitsivat. Erekat sanoi, että sen sijaan Syyrian, Saudi Arabian, Jordanian ja Egyptin tulee kertoa USA:n hallitukselle, miten he voivat auttaa sen taistelussa ääriliikkeitä vastaan.
Erekat selitti Hamasista, että jos jotkut kuvittelevat voivansa käyttää Hamasia kuin pelikorttina, PA voi tehdä samoin, kuitenkin todeten, ettei kysymys ole pelistä.
PaliLeaksin mukaan PA yritti USA:n kanssa viivyttää Goldstonen raportin käsittelyä YK:ssa
.
http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=205419, http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=205386

Erekat kertoi lokakuussa 2009 USA:n välittäjänä toimivalle George Mitchellille, että presidentti Bushia sentään pelättiin Lähi Idässä, mutta Obama on menettänyt kaiken arvostuksen, kerrotaan Al-Jazeeran julkistamissa dokumenteissa. Keskusteluissa käsiteltiin ilmeisesti setlementtejä, ja tunteet kuumenivat räjähdyspisteeseen. Erekat vakuutti Mitchellille, että ilman rakennuskieltoa hän ei pysty vakuuttamaan palestiinalaisia neuvottelujen mielekkyydestä. Mitchell pyrki taivuttamaan PA:n neuvotteluihin ilman rakennuskieltoa vakuuttaen, että Obama kannattaa täysin palestiinalaisten asiaa, mutta Erekat ei ilmeisesti luottanut Mitchellin vakuutuksiin Obaman uskottavuudesta. Erekat selitti, että tämä on viimeinen tilaisuus kahden valtion perustamiseksi, jonka vaihtoehtona on yksi valtio kahdelle kansalle.
http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=205392

DEBKAFILE kertoo tuoreessa artikkelissaan, että presidentti Hosni Mubarak lähetti salaa puolustusministeri, marsalkka Mohammed Hussein Tantawin Washingtoniin. Hänen tehtävänsä on pyytää USA:lta mielenosoitusten taltuttamiseen käytettäviä välineitä sekä informoida USA:n hallitusta todellisesta tilanteesta maassa. Egyptissä katsotaan, että USA:n vaatimukset hillittyjen vastatoimien käyttämisestä mielenosoittajia kohtaan vahvistavat niiden uskoa asiansa oikeuteen hallitusta vastaan.
Toiseksi Egyptissä katsotaan, että Muslimiveljeskunta ei ole komentanut kannattajiaan kaduille, mutta ettei sen tarkoituksena ole seurata vain sivusta, vaan odottaa otollista aikaa liittyäkseen mielenosoittajiin.

EGYPTIN hallituksen kääntyminen USA:n puoleen avun saamiseksi voi kuumentaa entisestään USA:n vastaisia mielialoja. Tämä alkaa näkyä katukuvissa, joissa Mubarakin vastustuksen ohella kehotetaan vastustamaan USA:n vaikutusta Egyptissä. Debkafile kertoo, että mielenosoitusten kärjessä ovat nuorten järjestöt, jotka ovat ylpeitä arabialaisesta ja egyptiläisestä taustastaan.
Tuoreiden raporttien mukaan tilanne näyttää olevan vakavampi, kuin mitä uutisissa on pyritty tunnustamaan, ehkä osaksi siksi, että asiallisten tietojen saaminen Egyptistä on vaikeaa.

http://www.debka.com/article/20590/

IAEA:n edellinen pääsihteeri Mohammad ElBaradei aikoo matkustaa tänään Kairoon. Hän on antanut mielenosoittajia rohkaisevia lausuntoja kehottaen heitä jatkamaan. Hän sanoo, ettei ole muuta mahdollisuutta, vaan Mubarakin 30 vuotta kestänyt valta on murskattava ja maahan on muodostettava moderni, uudistuskykyinen hallitus. Ynet.news artikkelin mukaan ElBaradein liittyminen mielenosoittajiin ja mahdollisesti heidän johtoonsa, voi antaa heille tarvittavan kiihokkeen ja määrätietoisuuden spontaanien kokoontumisten asemesta. Facebookissa julkistettu kutsu perjantain suurmielenosoituksiin keräsi 24 000 kannattajaa, mikä voi tarkoittaa todella ratkaisevaa käännettä tilanteessa. 82-vuotias Mubarak on voinut hallita suhteellisen rauhassa ja länsivaltojen tukemina, mutta Egypti on menettänyt johtavan arabimaan maineensa. Mubarak ei myöskään ole kouluttanut 47-vuotiasta Gamal-poikaansa seuraajakseen, mikä voi osoittautua pahaksi virheeksi. http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4019882,00.html

Venäjän edustaja NATO:ssa Dmitry Rogosin varoittaa, että stuxnet-tietokonevirus voi aiheuttaa Iranin Bushehrin ydinreaktorin sydämen sulamisen samaan tapaan kuin Chernobylissä 1986. Reaktorin toiminta voi kehittyä siten, että se levittää myrkyllisiä kaasuja ilmakehään, Rogosin selittää. Hän kehotti NATOa tutkimaan yhdessä Venäjän kanssa, kuka stuxnet viruksen kehitti ja kuka sen siirsi Iranin tietokoneisiin.

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-4019769,00.html

Tuhannet palestiinalaiset marssivat eilen Gazassa kantaen Abbasin ja muitten PA:n johtajien kuvia ja mallinukkeja Israelin lippuun kiedottuina tekstillä: Menkää kotiinne, petturit; toisissa plakaateissa oli PA:n johtajien kuvia kasvot tuhrittuina.

http://www.haaretz.com/news/diplomacy-defense/thousands-of-palestinians-march-in-gaza-against-pa-president-abbas-1.339374

http://israelupdate.achlak.net

Somalia – Neljän lapsen äiti teloitettu

Ääri-islamilaiset surmasivat äskettäin neljän lapsen äidin lähellä pääkaupunki Mogadishua.

Al-Shabaabiin kuuluvat terroristit pidättivät 6.1. Asha Mberwan (36) Warbhiglyssä hänen kotinsa ulkopuolella. Erään sukulaisen mukaan Asha teloitettiin seuraavana iltana paikallisten ihmisten edessä. Asha oli saanut uhkauksia sen jälkeen, kun al-Shabaabin jäsenet olivat kuunnelleet hänen puhelinkeskustelujaan sukulaisen kanssa. Yksi sukulaisista oli soittanut hänelle 5.1. tehdäkseen järjestelyjä perheen siirtämiseksi turvaan. Al-Shabaabin terroristit olivat kuunnelleet puhelua ja saaneet siten varmistuksen sille, että Asha oli kääntynyt kristinuskoon.

Ashaa jäivät suremaan neljä lasta iältään 4,6,8 ja 12 sekä hänen aviomiehensä Abdinazir Mohammed Hassan. Viimeisten tietojen mukaan mies on paennut tuntemattomaan paikkaan ja ”laupias samarialainen” pitää huolta lapsista.

Compass Direct - stefanus.fi----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi