evolution eSpecial

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaisin: netmission.fi/streaming

2009: Darwin 200 v, Lajien synty 150 v

“Often, a cold shudder has run through me,
and I have asked myself whether I may have
devoted myself to a fantasy.” Charles Darwin.

Usein kylmät väreet ovat kulkeneet lävitseni
ja olen kysynyt itseltäni, josko olen omistanut
itseni fantasialle. Charles Darwin.

Tällä sivulla on näkökulmaa brittiläisen uskosta poiskääntyneen teologin Charles Darwinin syntymän 200 - ja julkaisemansa teoksen:"

On the Origin of Species by Means of Natural Selection
or
the Preservation of Favoured Races in the Struggle for Life

eli suomeksi kutakuinkin

"Lajien synty luonnonvalinnan kautta
tai
Suosiollisten rotujen säilyminen elon taistossa"  

150 vuotis(suru)juhlan johdosta.

Teoshan on suuresti vaikuttanut sittemmin ihmisten ajatteluun (tai oikeammin ajattelemattomuuteen) ja sittemmän historian kulkuun. 

Kuten teoksen nimestäkin voi päätellä, kaikenkarvaiset rasistit Adolf Hitleristä Karl Marxin ja Josef Stalinin kautta tämän ajan koulusurmaajiin (niin USAssa kuin Suomessakin) ovat saaneet innoitusta teoksesta ja sen edustamasta uususkonnosta, jota verhotaan yhä tieteen kaapuun.

Evoluutioteoria on viekas, valheellinen ja vaarallinen. Aivan kuten kehittäjänsäkin, valheen isä, Jumalan vastustaja ja sielujemme vihollinen. Kehitysopin ansiosta ihmiskunnan pahuus on kehittynyt lajissaan historiassa aikaisemmin kokemattomiin mittoihin, hyvin nopeasti -valitettasti siihen ei ole tarvittu vuosimiljoonia...

- - - -

Allaoleva suomennos löytyy sivustolta: "Scientific Dissent From Darwinism." Siellä tiedemiehet, jotka ovat erimieltä evoluulosta, tuovat myös kantansa esille.

"TIETEELLINEN ERIMIELISYYS DARVINISMISTA"

"Suhtaudumme epäilevästi väitteisiin, että sattumanvaraiset mutaatiot ja luonnonvalinta pystyisivät selittämään elämän monimuotoisuuden. Darwinin teorian puolesta puhuvien todisteiden kriittistä tarkastelua tulisi rohkaista.

Viime vuosikymmeninä ovat uudet tieteelliset löydöt monelta eri tieteenalalta kuten esimerkiksi kosmologiasta, fysiikasta, biologiasta ja "keinoälyn" tutkimuksesta saaneet tiedemiehet kyseenalaistamaan darvinismin keskeisen opinkappaleen luonnonvalinnasta ja pakottaneet tutkimaan sitä tukevia todisteita yksityiskohtaisemmin.

Kuitenkin suurelle yleisölle suunnatuissa televisio-ohjelmissa, koulutuspoliittisissa lausunnoissa ja luonnontieteen oppikirjoissa annetaan ymmärtää, että Darwinin teoria pystyy täydellisesti selittämään elävien olentojen monimuotoisuuden. Suurelle yleisölle on vakuutettu, että kaikki tunnetut todisteet tukevat darvinismi ja että käytännöllisesti katsoen jokainen tiedemies maailmassa uskoo, että teoria on totta.

Tiedemiehet tässä luettelossa kiistävät näistä väitteistä ensimmäisen ja ovat elävinä todisteina jälkimmäistä vastaan. Sen jälkeen kun Discovery Institute julkaisi tämän luettelon vuonna 2001 ovat sadat tiedemiehet nousseet rohkeasti esiin allekirjoittamaan nimensä siihen.

Tieteellinen erimielisyys darvinismista
"Suhtaudumme epäilevästi väitteisiin, että sattumanvaraiset mutaatiot ja luonnonvalinta pystyisivät selittämään elämän monimuotoisuuden. Darwinin teorian puolesta puhuvien todisteiden kriittistä tarkastelua tulisi rohkaista."

Klikkaa tästä ladataksesi PDF kopion allekirjoittaneiden tiedemiesten iluettelosta "A Scientific Dissent from Darwinism."

Kuka on oikeutettu allekirjoittamaan nimensä luetteloon?
Tämän nimiluettelon allekirjoittajilla tulee olla tohtorin tutkinto joltakin luonnontieteen alalta, kuten biologiasta, kemiasta, matematiikasta, tekniikasta, ATK:sta tai muista luonnontieteistä; tai vaihtoehtoisesti olla lääketieteen tohtoreita, jotka toimivat lääketieteen professoreina. Allekirjoittajien tulee hyväksyä seuraava lasuma:
"Suhtaudumme epäilevästi väitteisiin, että sattumanvaraiset mutaatiot ja luonnonvalinta pystyisivät selittämään elämän monimuotoisuuden. Darwinin teorian puolesta puhuvien todisteiden kriittistä tarkastelua tulisi rohkaista." 
 

- - - -

Evoluutio vs luominen linkkejä suomeksi, lähinnä tekstiä:


Fantasiatieteellinen alkusatu (ote):

Olipa kerran, kauan, kauan sitten, niin luin viime vuonna "tiedelehdestä." Siitä on jo niin kauan että siitä on on aikamoisen paljon, paljon, paljon aikaa. Siis nyt puhutaan miljardeista vuosista. Sanottiin, että siitä on 20 000 000 000, tai nythän siitä tietenkin onkin jo 20 000 000 001 vuotta tänä vuonna... 

(Myöhempi huomatus. Runsas vuosi jälkeenpäin tulin lukeneeksi toista julkaisua, jossa ilmoitettiin maailmankaikkeuden iäksi "vain" 16 miljardia vuotta. Kuutisen kuukautta myöhemmin uutisoitiin amerikkalaisten setien uusi tutkimus, jonka mukaan nyt tän hoidon alku ois ollutkin 13,7 miljarttia vuotta takaperin ja virhemarkinaaliksi ilmoitettiin +- 1 %:a (!). Eli siis parin vuoden aikana universumi nuoreni 6,3 miljardia vuotta! Yleensähän sitä on tottunut siihen sellaiseen, että tässä kaikki olisi enemmänkin vanhenemaan päin...Näköjään tällä vauhdilla, kunhan asiaa vielä 4-5 vuotta tutkivat asiata niin saattanevat huomata, että vuosimiljardit hupenevat vuostuhansiksi, -ihan vaan Ojalan laskuopinkin mukaan).