Erikoisohjelma eSpecial 2012/04, lähetys torstaina 26.1.2012


 

Viikon todistaja: Paavo Hakala

Musiikki: Hank & Mike

Extra: Timelapse Valkeasuolta, lokakuu 2011

Uutiset:


Pressan vaalit

Pasi Turunen kumoaa huhut Sauli Niinistön vapaamuurariudesta:
http://uskonpuolesta.blogspot.com/2012/01/onko-sauli-niinisto-vapaamuurari.html

Israel uutisia:


 
ISRAELIN ja PA:n väliset keskustelut, joita pidettiin osana rauhanprosessia, päättyivät eilen tuloksettomina. Kvartetin edustajat, kuten Israeliin matkustanut EU:n ulkomaan-toimiston johtaja Catherine Ashton, yrittivät vielä viimeiseen asti taivutella osapuolia järkiintymään, mutta ilman tulosta.

PA:n puheenjohtaja Mahmoud Abbas, jonka mandaatti päättyi jo 2009, selitti journalisteille puhuessaan Ammanissa kuningas Abdullah II:n jälkeen tähän tapaan: ”Olen halukas keskustelemaan Israelin turvallisuuskysymyksistä ehdolla, ettei yhdenkään israelilaisen sallita jäädä palestiinalaisten alueelle”. Omituista asiassa on se, ettei yksikään paikalla olleista puuttunut tähän Abbasin vaatimukseen, joka edustaa räikeää rasismia.

MOLCHO oli kutsunut IDF:n suunnitteluosaston johtajan prikaatikenraali Assaf Orionin esittelemään yhteenvedon Israelin turvallisuuskysymyksistä, mutta Erekat kieltäytyi kuuntelemasta.
Abbas sanoo, ettei PA palaa keskusteluihin, ennen kuin Israel suostuu hänen vaatimuksiinsa, vaikka Abdullah II esitti hänelle henkilökohtaisen kehotuksen jatkaa keskusteluja kvartetin asettaman määräajan 26.01. jälkeen, vaikka mistään ei ole voitukaan tähän mennessä sopia.
ABBAS ei osannut sanoa, mikä tulee olemaan PA:n seuraava askel, mutta hän sanoi keskustelevansa kysymyksestä arabimaitten edustajien kanssa helmikuun alussa.
 http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=255173

 ISRAEL on syvästi huolestunut Saudi Arabian ilmavoimien hävittäjäkoneitten määrän ja laadun kasvamisesta, mikä tulee ylittämään IAF:n vastaavat luvut. USA on myynyt saudeille huippunykyaikaisia hävittäjäkoneitaan ja EU:n maat ovat tarjonneet omaa viimeistä malliaan.
Pääministeri Netanyahu laati asiasta kirjelmän yhdessä puolustusministeri Barakin kanssa, jossa asia esitettiin kaikessa karuudessaan. Kirjelmä lähetettiin presidentti Barack Obamalle, puolustusministeri Leon Panettalle sekä ulkoministeri Hillary Clintonille.

Saudit eivät ole missään vaiheessa halunneet luoda läheisempiä tai edes normaaleja diplomaattisuhteita Israelin kanssa. Saudien sotilaslentokenttä Al-Jouf sijaitsee vajaan 20 minuutin lentomatkan päässä Israelin rajasta.

DF:n kysymykseen erityisvakuutuksista, ettei koneita käytetä iskuihin Israelia vastaan, USA:n edustajat totesivat, ettei sellaisia vaatimuksia ole esitetty saudeille. Artikkelissa todetaan, että Obama tulee huolellisesti tutustumaan Israelin kirjelmään, sillä juutalaisten äänet voivat ratkaista seuraavan presidentin henkilöllisyyden. Israelin turvallisuuskysymyksen vasta-painona hänen tulee huomioida suuren tilauksen tuoma 50 000 työpaikan varmistaminen.
 http://www.debka.com/article/21679/

 Iran kouluttaa vallankumouskaartin ja Basij puolisotilaallisen kaartin jäseniä erityistehtäviin, joiden vastuulla on turvata hallituksen turvallisuus kansan-nousun varalta. Heille on kerrottu, että 12. imaami on jo maailmassa ja että hän auttoi Hizbullahin sotilaalliseen voittoon IDF:stä v.2006 Libanonin kakkossodassa.

Valieh Amr, on erityisosasto joka vastaa (Iranin korkeimman johtajan) Khamenein turvallisuudesta. Khamenei on tavannut useita kertoja sen komentajia antaen heille ohjeet, että heidän tulee valvoa kaikkia niitä, jotka voivat nousta hallitusta vastaan sodan aikana.
Heidän tulee rekisteröidä kaikki sellaiset yksityiset tai ryhmät ja luovuttaa lista heistä Khameneille, joka päättää heidän kohtalostaan. Poliittiset vangit, jotka eivät kadu rikoksiaan vallankumousta vastaan, teloitetaan. Tämä oli vallankumouksen johtajan Rudolha Khomenein periaate 1988, minkä nojalla kymmeniä tuhansia ihmisiä teloitettiin pelkän epäilyn perusteella.
Khamenein vaatimaan listaan otetaan kansalaisia kaikista kansankerroksista. Erityinen eliminoimiskomitea tulee vastaamaan Khamenein tuomitsemien teloittamisesta. Ayatolla Mezbah Yazdi kertoo, että Khamenei on yhteydessä Mahdin kanssa kerran vuodessa saaden tältä ohjeita, joihin kuuluu ydinaseen valmistaminen. Viime maaliskuussa Iranissa laadittiin dokumentti ”Tuleva on keskellämme”, jossa Khamenei esitetään mystisenä henkilönä, joka luo tarvittavat olosuhteet Mahdin ilmestymiseksi, mikä johtaa Israelin tuhoamiseen. 
 http://www.wnd.com/2012/01/iran-preparing-now-for-armageddon/

  Egyptin uusi parlamentti, joka on pullollaan ääri-islamin edustajia, piti eilen ensimmäisen istuntonsa valiten puheenjohtajakseen Mohamed Morsin, joka kuuluu Muslimiveljeskuntaan. Hän ilmoitti ensimmäiseksi viralliseksi lausunnokseen, ettei 1979 solmittua rauhansopimusta Israelin kanssa tulla mitätöimään, mutta ettei virallisia keskusteluja Israelin kanssa käydä. Morsi totesi, etteivät puolueet ottaessaan hallitusvastuun voi mitätöidä tehtyjä sopimuksia. Hän on kuitenkin aiemmin vihjannut, että rauhansopimus voidaan alistaa kansanäänestykseen, jolla kätevästi ohitetaan hankala sopivuuseste. 

  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152122#.TyET34H3vO0
 

 PA:n hakkerit hyökkäsivät useita israelilaisia laitoksia ja järjestöjä vastaan. Kohteina olivat El Al Airlines, Haaretz ja Dan Bus.co bussiyhtiö. Yhtiöiden web-sivut tyhjennettiin ja niiden tilalle sijoitettiin Israelin vastaista propagandaa.
 http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152115#.TyEXJoH3vO0

- USA:n Israelin lähettiläs Dan Shapiro osallistui eilen Knessetin ulko- ja puolustus-asiain valiokunnan kokoukseen. Hän kiemurteli selvästi vaivautuneena pyrkiessään löytämään vastauksia kysymyksiin, miksi Jonathan Pollard on edelleen USA:n vankilassa kärsittyään elinkautisestaan 27 vuotta normaalituomion ollessa 5-10 vuotta, ja toiseksi miksi kansanedustaja Meir Sheetrit ei saa USA:n viisumia, kun Iranin presidentti ja Hamasin jäsenet saavat ne ilman vaikeuksia.
  http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/152113#.TyEb8IH3vO0

israelupdate.achlak.net
Atomiräjäytykset timelapse

Japanilaisen taiteilija Isao Hashimoton timelapse-teos, jossa kaikki maailman 2053 ydinräjäytystä  vuosilta 1945-1998 on asetettu kartalle aikajärjestyksessään yhden sekunnin vastatessa kuukauden aikajaksoa.
Teos alkaa verkkaisesti, mutta 1960-luvulle päästessä tosi rähinä on päällä.


Nokian soittoääni inspiraationa improvisaatioon Synagoogassa
Slovakian Presovissa ortodoksijuutalaisessa synagoogassa kaveri päättelee soittokappalettaan, kun kännykkä alkaa tuuttaamaan tuttua nokialaista soittoääntä. Hetken harmistumisen jälkeen soittaja kääntää tilanteen edukseen vetämällä soittoäänen viulustaan ja improvisomalla lisää sen pohjalta...