eSpecial 2009/41

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 8.10.2009

-Jos video ei näy (esim firefoxilla), katso se täältä: http://especiaali.blip.tv

Illan puhe: Juhani Karvinen: JEESUS ja Ristin ulottuvuudet. Valehteleeko Jumala sanoessaan syntistä ihmistä vanhurskaaksi? Onko Jumala itse vielä vanhurskas armahtaessaan syyllisen? Mitä tarkoittaa vanhurskas?

Musiikki: HM Ojala:Tää tie ja Kiitos Jeesus

Teemat:

Erkki Toivanen Irlannin EU-äänestyksen tuloksesta:

Ranskan ja Hollannin "ei" riitti kaatamaan ns. perustuslakisopimuksen. Sen toisinto, EU-kansalaisille Lissabonin sopimuksena tarjoiltu versio, on ujutettu toisin keinoin voimaan. Se on näyttö kansalaismielipiteen halveksunnasta ja vakaumuksesta, että yhdentyminen on sittenkin parasta jättää asiantuntemuksellaan keikaroivan eliitin huoleksi.

http://www.uusisuomi.fi/nakokulmat/erkkitoivanen/irlanti-1-eu-0

-------

Viikon HUTI! menee...

Suomen tasavallan hallitukselle 1.10.2009 tehdystä päätöksestä, että Mediamaksu eli Ylevero on tulossa käyttöön 2012, vuoden alussa.

"Kansan" laajasti teilaama ja epäoikeudenmukaisena pitämä Ylevero on siis tulossa. Pakkorahastuksena talouskohtaisesti, katsottiin tai kuunneltiin Ylenantia sitten tahi ei. Sama maksu rikkaille ja köyhille, palatsiin tai opiskelijaboxiin. Yrityksille on tulossa maksuun porrastusta. (Niissä lie enemmän portaita, kuin asuinkämpissä ellei asu Kämpissä, heh). 

Vaikka itse ei haluisikaan katsoa sitä jumalattomuutta, rienausta ja riettautta, on sitä kuitenkin PAKKO rahoittaa. Se siitä OFF-nappulasta.
Missä omantunnonvapaus? Kansalainen ei voi maksun tultua voimaan enää protestoida heittämällä TV:n mäkeen ja irtisanomalla luvan. Vapaaseen markkinatalouteen kuuluva "kuluttajan oikeus" on vaihtunut komentotaloudenomaiseksi pakkosyötöksi.

Mediamaksun aivoitellutta ja esittänyttä parlamentaarista työryhmää on johtanut kansanedustaja Mika Lintilä (kesk), varapuheenjohtajina toimivat kansanedustajat Tarja Filatov (sd) ja Jari Koskinen (kok).

Ryhmän jäsenet: kansanedustajat Bjarne Kallis (kd), Martti Korhonen (vas), Anni Sinnemäki (vihr), Raimo Vistbacka (ps) , Ulla-Maj Wideroos (r). Lisäksi alivaltiosihteeri Martti Hetemäki valtiovarainministeriöstä, ylijohtaja Liisa Ero liikenne- ja viestintäministeriöstä, toimitusjohtaja Kari Väisänen Taloudellisesta Tiedotustoimistosta ja yhteiskuntatieteiden tohtori Juhani Wiio, (muuten vain jostain ilmeisesti).

Työryhmän pääsihteeri; oikeustieteen kandidaatti Jussi Tunturi. Muut sihteerit; viestintäneuvos Elina Normo, neuvotteleva virkamies Kirsi Miettinen ja apulaisosastopäällikkö Kristiina Pietikäinen.

Asiasta muualla:

http://www.tekniikkatalous.fi/viihde/article333466.ece

http://marjaleenakirjonen.blogspot.com/2009/10/ylen-mediamaksu-pakkorahastuksena.html

http://www.vapaasana.net/blogi/2009/10/mediamaksu-poistaa-protestimahdollisuuden

Mihin valuvat Ylen rahat?

Kysyy Iltalehti: http://www.iltalehti.fi/uutiset/2009100410354473_uu.shtml

--

TÄYSIMITTAINEN KAPINA MEDIAMAKSUA VASTAAN-ryhmä netissä

Yleveroa vastustavassa netin Facebook-ryhmässä 8.10.2009 klo 13.25 oli jo hulppeat 46 281 jäsentä.

Ryhmän sivulla sanotaan mm: "Ei poikkeustalouksia"-linja on totaalisesti vastoin ihmisoikeuksia. Sokeat, televisiottomat ym. - tämähän on vain ensimmäinen loputtomien pakkomaksujen sarjassa. Lisäksi tuo maksu tulee nousemaan milloin milläkin tekosyyllä aina "tarvittaessa". Ovatko suomalaiset todella niin idiootteja, että antavat tämän mennä läpi ilman taistelua, vai nousemmeko barrikadeille todistaaksemme päinvastaista?

-------

Arkeologit löysivät egyptiläisiä kolikoita, joissa on Joosefin nimi ja kuva

Arkeologit ovat löytäneet muinaisia egyptiläisiä kolikoita, joissa on Raamatun Joosefin nimi ja kuva, kairolainen Al Ahram –sanomalehti kertoi äskettäin. Asiantuntijat vahvistivat, että kolikot löydettiin sekalaisten esineiden joukosta, jotka olivat varastoitu Egyptin museoon.

Raportin mukaan löydön tekee merkitykselliseksi se, että arkeologit ovat nyt löytäneet tieteellistä todistusaineistoa sitä joidenkin historioitsijoiden väittämää vastaan, että muinaisessa Egyptissä ei olisi käytetty kolikoita.

Joosefin Egyptissä viettämä ajanjakso korreloi hyvin löydettyjen kolikoiden kanssa, tutkijat kertovat. ”Jotkut kolikoista ovat ajalta, jolloin Joosefin väitetään eläneen Egyptissä, ja niissä on hänen nimensä ja kuvansa”, raportissa mainitaan.

(The Jerusalem Post, http://laurinkallio.wordpress.com)

Egyptiläistutkijat (muslimeja) ovat sanoneet löydön todistavan Koraanin väitteen siitä, että Joosefin aikana käytettiin kolikoita Koraani toistaa Vanhan Testamentin kertomuksen Joosefin myymisestä ja käyttää tässä ilmaisua (hopea) "kolikko", kun VT:ssa mainitaan 20 hopeasekeliä, sekelin ollessa painomitta: 

1 Ms 37:27-28  Tulkaa, myykäämme hänet ismaelilaisille, mutta älköön kätemme sattuko häneen, sillä hän on meidän veljemme, meidän omaa lihaamme." Ja hänen veljensä kuulivat häntä.
  Kun nyt midianilaiset kauppiaat menivät siitä ohitse, vetivät veljet Joosefin ylös kaivosta; ja he myivät Joosefin kahdestakymmenestä hopeasekelistä ismaelilaisille. Nämä veivät Joosefin Egyptiin.

Arkelogit pitävät löydettyjä esineitä enemmänkin amuletteina tai leimasimina. Tämä mielenkiintoisella tavalla menee yhteen Raamatun kertomuksen kanssa Joosefista Faraon "oikeana kätenä", pääministerinä tai varainhoitajana:

1Ms 41:41-45:  Ja farao sanoi Joosefille: "Katso, minä asetan sinut koko Egyptin maan hallitusmieheksi".  
  Ja farao otti sinettisormuksensa kädestään ja pani sen Joosefin käteen ja puetti hänen ylleen hienot pellavavaatteet ja ripusti kultakäädyt hänen kaulaansa.
  Ja hän antoi hänen ajaa omissa, lähinnä parhaissa vaunuissaan, ja hänen edellään huudettiin: abrek! Niin asetettiin hänet koko Egyptin maan hallitusmieheksi. 
  Ja farao sanoi Joosefille: "Minä olen farao, mutta sinun tahtomattasi älköön kukaan nostako kättä tai jalkaa koko Egyptin maassa".
  Ja farao nimitti Joosefin Saafenat-Paneahiksi ja antoi hänelle puolisoksi Aasenatin, Oonin papin Poti-Feran tyttären. Niin Joosef lähti tarkastamaan Egyptin maata.  

(HM Ojala)

Aiheesta Pasi Turusen blogissa: http://uskonpuolesta.blogspot.com/2009/10/joosefin-nimi-muinaisissa.html

MEMRI: http://www.memri.org/bin/latestnews.cgi?ID=SD256109#_edn1

---------

Kiina – Fushan-seurakunnan johtajia pidätetty

Yhdeksän Linfenin kaupungissa sijaitsevan Fushan-seurakunnan johtajaa pidätettiin 25.9., kertoo ChinaAid. Johtajat olivat matkalla Pekingiin vetoamaan keskushallintoon 13.9. seurakuntaansa vastaan tehdyn hyökkäyksen johdosta (katso uutiset 21.9.), kun heidät pysäytettiin ilman pidätysmääräystä. Pidätyksen jälkeen viranomaiset takavarikoivat seurakunnan omaisuutta, kuten tietokoneita ja televisioita, joiden he sanoivat olevan ”laittomia materiaaleja”. Seurakunnan muut johtajat ja jäsenet määrättiin kotiarestiin ja jatkuvaan valvontaan. Seuraavana päivänä sotilaspoliiseja asetettiin kirkkorakennuksen sisälle estämään uskovia kokoontumasta siellä tai pitämästä kokouksia. Yli 30 lähistöllä sijaitsevaa tytärseurakuntaa on myös kielletty kokoontumasta yhteen. Pidätettyjen olinpaikasta tai hyvinvoinnista ei ole tietoa.

ChinaAid, Marttyyrien Ääni/Kanada


Fushanin seurakuntaa vastaan tehdyssä hyökkäyksessä tuhottiin 17 seurakunnalle kuulunutta rakennusta ja paikalla olleita uskovia pahoinpideltiin.

Intia – Orissan väkivaltaisuuksista syytettyjä vapautettu

Tähän mennessä vain 24 ihmistä on tuomittu vuosi sitten Orissassa tapahtuneista kristittyjen vastaisista iskuista. Syytteistä vapautettuja on sen sijaan jo 95. Väkivaltaisuuksista selvinneet kristityt tuntevat itsensä avuttomiksi ja turhautuneiksi ja tri John Dayal, All India Christian Councilin pääsihteeri, kutsuu oikeudenkäyntejä ”oikeuden irvikuvaksi”.

Viime kuussa voittoa tavoittelematon väkivaltaisuuksia tutkiva ryhmä, the Peoples Initiative for Justice and Peace (PIJP) raportoi omista tutkimuksistaan, joiden mukaan elo-syyskuussa 2008 Kandhamalin alueella tapahtuneista väkivallanteoista tehtiin poliisille 2.500 ilmoitusta. Poliisit rekisteröivät vain 827 ilmoitusta ja pidättivät alle 700 ihmistä, vaikka ilmoituksissa nimettiin 11.000 ihmistä syyllisiksi hyökkäyksiin. Syytteistä vapautettujen joukossa on Manoj Pradhan, jonka sanotaan johtaneen väkijoukkoja, jotka tappoivat kristittyjä ja polttivat heidän kotejaan. Muutamaa kuukautta myöhemmin hänestä tuli lakiasäätävän kokouksen jäsen kansallismielisen hindupuolueen Bharatiya Janatan listoilta. Pradhan on ollut syytettynä viidestä murhasta ja kuudesta tuhopoltosta. Hänet on nyt vapautettu kolmesta syytteestä.      Compass Direct

(Christianpost.com raportoi, että Orissan hallituksen mukaan 4500 kristittyjen kotia, 180 kirkkorakennusta on tuhottu alueella ja ainakin 60 kristittyä  murhattu, mutta seurakuntajohtajat sanovat lukujen olevan liian alhaisia, ja että hallitus tarkoituksellisesti on pienentänyt erikoisesti tapettujen määrää).

Etiopia – Kristityt vangittu evankelioinnin vuoksi

Etiopialainen oikeus hylkäsi 21.9. kahden etiopialaisen kristityn vetoomuksen, joita syytetään lahjojen ja rahan antamisesta kristinuskoon kääntymisen vastineeksi. Temesgen Alemayehu ja Tigist Welde Amanuel matkasivat heinäkuussa Debre Taboriin, Amharan osavaltioon perustamaan seurakunnan. Vain viikkoa myöhemmin useat ihmiset olivat tulleet uskoon heidän todistuksensa myötä. Heinäkuun 19. päivä paikalliset ihmiset alkoivat kuulustella Alemayehua ja Amanuelia, jonka jälkeen heidän kimppuunsa hyökättiin. Paikallisten uskovien mukaan hyökkääjät kuuluivat ”Pyhien veljeskunta” –nimiseen Etiopian ortodoksisen kirkon sisällä toimivaan ryhmään, joka vastustaa reformiliikettä ja suojelee kirkkoa ulkopuolisilta uhilta.

Amanuel pääsi pakoon ja sai turvan läheisestä talosta, jossa naista pidettiin suojassa poliisin tuloon saakka. Poliisit pelastivat saavuttuaan vammoja saaneen Alemayehun hyökkääjien käsistä ja pidättivät hänet. Hyökkääjät syyttivät Alemayehua ja Amanuelia uskontonsa loukkaamisesta. Heidät todettiin syyllisiksi 23.7. ja tuomittiin kuudeksi kuukaudeksi vankeuteen.

Compass Direct, Marttyyrien Ääni/Kanada

http://www.stefanus.fi

Taifuuni nr 18 iski (ohi) Japanissa

(videot: reuters.com)

Lähetystyöntekijä Markku Ollikainen kirjoittaa Japanista (pyydettyään edellisenä päivänä rukoustukea uhkaavan tilanteen johdosta):

Kiitos yhteistyöstä ja rukoustuesta taifuunin aikana.

Tilanne tällä alueella meni ohi viime yönä ilman ainakaan vielä tiedossa olevia suurempia vahinkoja. Tuuli oli kovimmillaan aamuyöstä. Vieläkin sataa, mutta pahimmalta säästyimme, koska taifuuni käänsi suuntaa ja nousi maihin vasta Nagoyan itäpuolella. Kaikkien yhteinen rukous tuntuu taas vaikuttaneen. Jumalahan on loppujen lopuksi se suuri Hän, joka säät ja ilmatkin säätää.

Meren lähialueilla on ollut vahinkoja. Pahimmat ongelmat ovat varmaan edessä Nagoyan alueelta itään. Taifuunin ilmanpaine on jo nousemassa, joten se on jo alkanut muuttua trooppiseksi matalapaineeksi. Mutta...nuo muutamat päivät ennen taifuunin rauhoittumista ovat vielä hankalaa aikaa niille ihmisille, joihin tuuli ja sade jälkiseurauksineen sattuu.

-------

Turkissa protestoitiin IMF:än kokoustaessa Istanbulissa

"IMF ulos" luki vasemmistolaisten ja opiskelijamielenosoittajien bannereissa, kun poliisi hajotti mielen osoituksen kyynelkaasulla ja vesitykillä Kansainvälisen Valuuttarahaston kokoustaessa muutaman sadan metrin päässä.

- - - - -

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

Facebook eSpecial