Erikoisohjelma eSpecial 2011/12, lähetys torstaina 24.3.2011


 
Ohjelman vieraat: Leo ja Seija Niemelä haastatteluissa

Musiikki: Pekka ja Heidi Simojoki
(vain suora ohjelma, ei arkistointia)

Pekka Simojoelle kultalevy

Gospelmuusikko ja lauluntekijä Pekka Simojoelle myönnetään kultalevy tuplaäänitteestä Puolimatkan majatalo. Kultalevyn luovutus tapahtuu Suomen Lähetysseuran Lähetyskirkossa pidettävässä kutsuvierastilaisuudessa 29. maaliskuuta.

http://www.seurakuntalainen.fi

Dennis Kucinich ja Ron Paul: Obama rikkoi perustuslakia lähtiessään Libyan sotaan

  Yhdysvaltalaiset kongressiedustajat Dennis Kucinich ja Ron Paul ovat arvostelleet voimakkaasti presidentti Barack Obaman sotaan lähtöä YK:n "mandaatilla" USA:n perustuslain vastaisesti. Vuonna 2007 ehdokkaana ollessaan Obama itse julisti, ettei Yhdysvaltain presidentillä ole valtaa viedä maataan sotaan ilman kongressin päätöstä, jollei maata uhkaa välitön sotilaallinen vaara. YK:n asettaminen kongressin sijaan on nähty osoittavan Obaman "maailmanhallituksen" myönteisyyttä.

USA:lla on pitkä historia perustella sotaan lähtöjään "muunnellulla totuudella" (Irakin joukkotuhoaseet, Vietanamin sotaan johtanut välikohtaus merellä jne), nyt Venäjän armeijan tiedustelu on sanonut, ettei heidän sateliitti seurannassa Libyasta näy väitettyjä Gadaffin hyökkäyksiä (eli länsimedian väitteet niistä olisivat epätosia).H Clinton: USA häviämässä informaatio sodan


  Hillary Clinton valitti taannoin, pyytäessään lisää miljardeja budjettiinsa, amerikkalaispropagandan jäävän arabi-, venäläis-, ja kiinalaiskanavien jalkoihin informaatiosodassa -vieläpä englannin kielellä. (Video on Venäjän englanninkielisen RT-uutiskanavan tuottama).


Pommi hyökkäys bussipysäkillä Jerusalemissa

Keskiviikkona 23.3.2011 räjähti matkalaukkupommi Jerusalemin bussiaseman eräällä pysäkillä tappaen yhden ja haavoittaen kymmeniä. Iskua pidetään palestiinalaisterroristien tekona ja liittyvän Gazan ja Israelin välisiin viimeaikaiseen raketti- ja sotilaallisiin iskuihin.

Etiopia – Kristittyjä tapettu, koteja ja kirkkoja poltettu

Ainakin yksi kristitty on kuollut ja useita koteja ja kirkkoja on poltettu kristittyjen vastaisessa hyökkäyksessä Asendabossa, Etiopiassa. Hyökkäys alkoi 2.3., jolloin muslimit tappoivat yhden kristityn, vahingoittivat useita muita, polttivat 55 kirkkoa, 30 kristittyä kotia, raamattukoulun, kristillisen orpokodin ja seurakunnan toimiston. Yli 3000 kristittyä on paennut väkivaltaa.

Väkivaltaisuudet alkoivat valheellisesta huhusta, jonka mukaan kristitty olisi häpäissyt Koraania. Paikalliset poliisit ja viranomaiset eivät tehneet mitään hillitäkseen väkivaltaa. Liittovaltion viranomaiset ovat nyt puuttuneet asiaan ja paikallinen muslimiviranomainen on erotettu tehtävistään. Etiopian hallitus on lähettänyt armeijan Asendaboon ja sen lähialueille mellakoinnin lopettamiseksi. Useita muslimeja on pidätetty.

International Christian Concern                 

Tuhottu rukoushuone Asendabossa. Kuva: Compass Direct

Iran – Tuomioita rikoksista ”islamilaista järjestystä” vastaan

Viisi iranilaista kristittyä on tuomittu 8.3. ”rikoksista islamilaista järjestystä” vastaan vuodeksi vankeuteen.

Kesäkuun 2010 jälkeen Iranissa on pidätetty 282 kristittyä 34 kaupungissa. Ainakin 15 kristittyä on yhä vankilassa. Kuolemaantuomitun pastori Yousef Nadarkhanin tilanteesta ei ole uutta tietoa. Hän on valittanut kuolemantuomiosta korkeimpaan oikeuteen.

Christian Solidarity Worldwide

http://stefanus.fi


Nuotta: Älä alistu! -kampanja näyttää sallitun keskustelun rajat Suomessa

Maanantaina 21.3. lanseerattu Älä alistu! -mediakampanja on saanut paljon julkisuutta. Arkkispiispa kiirehti kertomaan, että kyseessä ei ole suinkaan (ev.lut.) kirkon kamapanja.

Kampanjan toteuttavat Nuotta nuorisotyön kanssa yhteistyössä:

-Suomen Luterilaisen Evankeliumiyhdistyksen (SLEY) Nuorisotyö,
-Suomen Evankelisluterilaisen -Kansanlähetyksen (SEKL)
Nuorten maailma,
-Opiskelija- ja Koululaislähetys (OPKO),
-Suomen Luther-säätiö,
-Suomen Raamattuopiston (SRO) Nuorisotyö, -Patmos Lähetyssäätiö

Muutama poiminta keskustelusta jutun yhteydestä seurakuntalianen.fi sivustolta:

Kyllä tästä noussut kohu jälleen kerran osoittaa selvästi,että tämän päivän Suomessa vihan ja vainon kohteena eivät suinkaan ole homot,vaan Raamattuun sitoutuneet kristityt!Elämme sellaista aikaa,jota ei muutama vuosikymmen sitten olisi voinut kuvitellakaan.
Kun 80-luvulla ensi kertaa luin David Wilkersonin Näky-kirjan,tuntui homouden nousua kuvaava osuus kaikkein epäuskottavimmalta,niin marginaalinen ilmiö silloin oli.Ja nyt elämme juuri siinä maailmassa,jonka Wilkerson näki!Jos uskallat julkisuudessa sanoa mitään raamatunmukaista homoudesta,sinuun kohdistuu sellainen agressio,että on vain ajan kysymys,milloin uhkaukset muuttuvat todeksi!Kyllä täytyy Herramme tulon tosiaan olla lähellä.Ja mitä kauheita vainoja meidänkin maassamme sitä ennen nähdään,kun nyt jo on tällaista!Herra antakoon meille itse kullekin voiman ja rohkeuden kaiken sen kestämiseen!Rukoillaan,ystävät,kaikkien niiden puolesta,jotka tällä hetkellä ovat etulinjassa ottamassa vastaan tämän vihan ja raivon!


Liisa | 23.03.2011 00:04


Jumala on luonut ihmisen mieheksi ja naiseksi. Jos jollakulla on väärä vietti samaan sukupuoleen. Se on kilvoittelun paikka. Vietit vievät ihmisen turmelukseen ja väärään!!! Haureuteen! Kilvoittelua on tämä meidän maallinen aikamme SYNTIÄ vastaan. Synnin voima on valtava, mutta Jeesus on kukistanut synnin ja perkeleen kuolemallaan. Hän on kärsinyt meidän puolestamme ristinkuoleman ja YLÖSNOUSSUT! Hänen seurassaan me jaksamme vastustaa perkelettä ja syntiä. Perisynti on meissä syntiinlankeemuksen seurauksena, mutta Jeesus armahtaa, Huuda rakas ystävä Jeesusta avuksesi. Hän tahtoo auttaa sinua! Hänen kanssaan meillä on pelastus ja Iankaikkinen elämä!

mummu | 23.03.2011 12:33

http://www.seurakuntalainen.fi
http://www.nuotta.com/kampanja

----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi