eSpecial 2010/11

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 18.3.2010Vierailija:
Perttu Mathlin

Ohjelman puhe: Sauli Hyppölä

Musiikki:
Perttu Mathlin laulaa ja Sauli Hyppölä säestää laulut: Rakkaus pohjaton, Kauuta maisen laakson, Ole armollinen, Kristuksen kirje, Olen kuullut on kaupunki tuolla.

Teema: Raahelainen tenori Perttu Mathlin soitti tiistaina 9.3., josko passaisi tulla vierailemaan eSpecial studion kotipesässä, Tohmajärven Saalem-temppelissä, seuraavana sunnuntaina.

Passasihan se, ja eSpecial-tiimi tallensi tapahtuman.

Perttu antoi myös todistuksensa eSpecial-studion puolella:Artisti kertoo elämästään:

Laulaminen on ollut osa elämääni jo kauan aikaa. Nuorena lauloin tanssiorkesterin solistina viikonloppuisin ja toisinaan myös arki-iltoina. Elämä oli kovin raskasta valvottuine öineen ja arkipäivinä oli kuitenkin normaali työ rautatehtaassa. Perheelle jäi liian vähän aikaa. Arkielämä vei voimia ja elämä tuntui turhalle. Jumala alkoi puhutella veljen uskoontulon kautta. Olin kuullut hengellisistä asioista lapsesta saakka ja viimein sain tehdä ns. järjen päätöksen seurata Jeesusta. En kokenut suurta tunnemyrskyä, vaan tiesin, että ihmisen täytyy tehdä parannus ja saada synnit anteeksi, jotta voisi päästä taivaaseen ja saada rauhan sisimpään.

Uskoontulon jälkeen laulaminen kiinnosti edelleen, vain laulut olivat vaihtuneet. Vuosien myötä myös

klassinen musiikki alkoi kiinnostaa ja olin useilla laulukursseilla mukana. Opiskelin laulua ja olin mukana kansallisoopperan kuorossa. Laulajan työ oli raskasta ja vei paljon aikaa sekä perheeltä että hengellisiltä asioilta. Hengellinen elämä näivettyi, mutta Jumala ei koskaan hyljännyt. Sain kohdata Jeesuksen uudelleen ja koin voimakkaana uudistumisen. Noiden aikojen jälkeen halusin laulaa yhä enemmän Pyhän Hengen vaikutuksesta syntyneitä lauluja. Näissä lauluissa on sanoma, joka on voimassa tänäkin päivänä. Tuo sanoma pelastavasta, rakastavasta Jumalasta on hoitava ja rohkaiseva yhä edelleen. Tänä päivänä maailman myllerryksen keskellä ihmiset tarvitsevat turvallisuutta ja rakkautta, jota vain Jeesus voi antaa. Rakkautta, joka antoi henkensä meidän puolestamme, että meillä elämä olisi iankaikkinen elämä Jeesuksen seurassa.

Maalliset arvot, tittelit, asema tai varallisuus eivät voi tyydyttää sisintämme. Tuon kaipauksen voi tyydyttää vain yksin Jeesus. Kun kokee syntien anteeksisaamisen ja uuden alun elämässään, sitä ei voi verrata mihinkään muuhun kokemukseen. Enää ei tarvitse kantaa naamioita, vaan voi olla aidosti se ihminen mikä on. On turvallista elää ja kerran kuolla Jeesuksen omana. Mikään mahti maailmassa ei riitä tuona hetkenä, kun siirrymme kuoleman rajan taakse, vain Jeesuksen veri riittää. Tuota sanomaa haluan kaiuttaa lauluillani ja tuoda lohdutusta kärsivän ihmisen elämään, kuten olen itse saanut kokea Jumalan suurta rakkautta ja apua omassa elämässäni. Toivon siunausta ja Jumalan armoa sinunkin elämääsi.

-Perttu Mathlin

----------------------------------------------------------------------------
Facebook eSpecial Jos olet fb-käyttäjä, liity eSpecial-faniksi