Erikoisohjelma eSpecial 2010/46, lähetys torstaina 18.11.2010Ohjelman puhe:
Ossi Pitkänen: Gideon -Jumalan mahdollisuudet meidän heikkoudessamme

Vierailija: Ari Koivuniemi

Musiikki:
Katusoittaja Trio Malagasta ja Anssi Tiittanen duo, JGF 2010 (ei arkistointia)


Uutisteemat:

Pakistan – Asia Bibille kuolemantuomio

Kristitty kahden lapsen äiti, Asia Bibi (38), on tuomittu 7.11.2010 kuolemaan jumalanpilkasta. Hän on ensimmäinen pakistanilainen nainen, joka on tuomittu kuolemaan kyseisestä rikoksesta.

Syytteet Asiaa vastaan nostettiin kesäkuussa 2009. Palkallisena maatilalla työskennelleen Asian väitetään lausuneen halveksivia kommentteja profeetta Muhammedista. Asia oli keskustellut muiden työläisten kanssa uskonnosta 19.6.2009, kun työtoverit olivat painostaneet Asiaa jälleen kääntymään islamiin. Asia oli kertonut mitä Jeesus on tehnyt puolestamme ja kysynyt, mitä Muhammed on tehnyt. Työtoverit raivostuivat ja löivät häntä. Sen jälkeen hänet raahattiin erääseen huoneeseen lukkojen taakse. Paikallisesta moskeijasta kuulutettiin suunnitelmaa maalata hänen kasvonsa mustiksi ja ajeluttaa häntä aasin selässä pitkin kylää. Tilanne olisi helposti voinut kehittyä mellakaksi, joten kristityt soittivat poliisille ja Asia vietiin vankilaan turvaan.

Ketään jumalanpilkasta kuolemaan tuomittua ei ole vielä teloitettu Pakistanissa. Asialla saattaa kuitenkin olla edessään vuosien vankeus kurjissa oloissa. Jos hän valittaa tuomiosta ylempään oikeusasteeseen, kestänee vuosia ennen kuin hänen tapauksensa tulee käsittelyyn.

(Kuvassa Asia Bibi perheineen).   Release International

Turkmenistan – Valitusmahdollisuus estetty

Uutisissa 25.10.2010 Stefanus-lähetyksen sivuilla kerrottiin, että pastori Ilmurad Nurliev on tuomittu neljäksi vuodeksi vankeuteen petoksesta. Lisäksi hänet määrättiin saamaan tahdonvastaisesti lääkehoitoa ”huumeriippuvuuteensa”.

Oikeus on tarkoituksellisesti viivyttänyt tuomion antamista kirjallisena pastori Nurlieville, jotta hän ei voinut valittaa tuomiostaan sallitun kymmenen päivän kuluessa. Pastorin vaimo, Maya Nurlieva on lisäksi joutunut jo maksamaan pastorille määrätyt sakot, muutoin he olisivat menettäneet kotinsa.

Forum 18

(Kuvassa Pastori Ilmurad Nurliev).     Assist News Service

Israel – Kirkko sytytetty palamaan

Toistaiseksi tuntematon tuhopolttaja iski 29.10. Jerusalemissa kirkkoon, johon on jo pitkään kohdistunut kristillisyyden vastaisia asenteita. Kirkko sijaitsee Jerusalemin äärijuutalaisessa kaupunginosassa.

Hieman ennen kello yhtä yöllä joku rikkoi Jerusalemin Alliance Church Ministry Center-kirkon alakerran ikkunat ja sytytti alakertaan tulipalon. Savu ja melu herättivät kirkon majoitustiloissa nukkuneet 10 vapaaehtoista. Yhdysvaltalaiset ja tanskalaiset vapaaehtoiset hengittivät savua, mutta selvisivät vähin vammoin. Kirkkorakennukseen kohdistuneiden tuhojen suuruus on noin 62.000 euroa. Jack Sara, kirkon vanhempi pastori ihmettelee, kuinka kukaan voi tuntea niin paljon vihaa, sillä hyökkääjän on täytynyt tietää, että kirkon sisällä oli ihmisiä nukkumassa.

www.stefanus.fi


KUULE HEIDÄN ITKUNSA


Iranin viranomaiset langettivat kuolemantuomion pastori Yousef Nadarkhanille syytettynä islamista luopumisena. Pastori Nadarkhan on Iranissa Rashtin kaupungissa toimivan kristillisen seurakuntaverkoston johtaja. Hänet pidätettiin 13. lokakuuta, koska hän vastusti Koraanin pakkoluettamista kristillisen koulun oppilaille. Kuolemantuomio odottaa täytäntöönpanoa.

Pakistanissa pastori Khan pahoinpideltiin tiiliskivillä ja mailoilla. Kymmenen muslimimiestä hyökkäsi pastori Khanin kimppuun, joka sai pahoinpitelyssä pahoja vammoja päähänsä sekä murtumia käsiin ja jalkoihin. Khan kääntyi kristityksi vuonna 2000.

Maailmassa on noin 200 miljoonaa kristinuskoa tunnustavaa ihmistä, joiden oikeutta harjoittaa vapaasti kristillistä uskoa rajoitetaan eri tavoin ja usein myös väkivaltaisesti, vaikka länsimaiset "kristittyjen" maidenkin uutisvälineet niistä vaikenevat. Vainojen kärkimaita ovat Pohjois-Korea, Saudi-Arabia, Irak, Kiina, Pakistan, Iran, Eritrea ja Vietnam.

Kansainvälistä rukouspäivää vainotun seurakunnan puolesta (International Day of Prayer) vietetään tänä vuonna maailmanlaajuisesti sunnuntaina 21. marraskuuta. Rukouspäivän tarkoituksena on kiinnittää huomiota kristittyjen ihmisoikeuskysymyksiin. Osana kansainvälistä rukouspäivää Helsingissä järjestetään rukoustapahtuma sunnuntaina 21. marraskuuta. Tapahtuma alkaa mielenilmauskulkueena eduskuntatalolta klo 15 päätyen Vanhaan kirkkoon (Lönnrotinkatu 6), jossa alkaa klo 16 rukoustapahtuma vainotun seurakunnan puolesta. Kaikille avoimeen tapahtumaan osallistuu kristittyjä eri seurakunnista ja kristillisistä järjestöistä. Rouva Chan on kertomassa vainoista Pohjois-Koreassa.

Kristittyjen ihmisoikeustilanteesta muistutetaan myös kansanedustajia ja suomalaisia europarlamentaarikkoja. Suomen Evankelisen Allianssin yhteydessä toimivan Kristittyjen ihmisoikeustyöryhmän, KIOn allekirjoittamassa kirjeessä esitetään edustajille pyyntö ottaa työssään huomioon kristittyjen ihmisoikeudet.


www.mesk.net

Get Real - kohtaa maailman todellisuus - Trans4mission10!

Melkeinpä päivittäin joudumme kohtaamaan kaikenlaista pahuutta ja vajavuutta ympärillämme. Ei ole vaikea havaita, että maailmamme on epänormaali. Jokin ei ole kohdallaan. Ihmisen osana on kohdata syntiinlankeemuksen seuraukset niin omassa kuin toisten elämässä.

Mutta Jumala ei ole jättänyt meitä yksin. Hän on luonut todellisuuden jossa elämme ja valmistanut meille voimavarat tämän todellisuuden kohtaamiseen. Vain uskovilla on mahdollisuus kohdata koko todellisuus, johon kuuluvat myös syntiinlankeemuksen seuraukset. Meille kristityille on lisäksi annettu kutsu tuoda Jumalan Valtakunnan toivo tämän maailmanajan keskelle.

Kristittyjen yhteinen nuorten aikuisten lähetyskonferenssi Trans4mission järjestetään toisen kerran lauantaina 27.11.2010. Paikkana on Agricolan kirkko Helsingissä.

Trans4mission10:n tavoitteena on rohkaista ja innostaa nuoria aikuisia löytämään oma paikkansa lähetystyössä Suomessa tai ulkomailla. Trans4mission10 tarjoaa myös käytännön vinkkejä ja työvälineitä oman kutsumuksensa jo löytäneille. Konferenssissa on sekä kaikille yhteistä ohjelmaa, kuin myös kanavia, joissa syvennytään lähetystyön eri osa-alueisiin.

Trans4missionilla on ainutlaatuisen laaja yhteiskristillinen pohja. Järjestäjinä toimivat SEA (Suomen Evankelinen Allianssi) ja SLN (Suomen lähetysneuvosto) jäsenyhteisöineen.

Ilmoittautumalla 21.11. mennessä voit varmistaa paikkasi haluamassasi kanavassa. Konferenssiin on vapaa pääsy.


----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi