Erikoisohjelma eSpecial 2012/01, lähetys torstaina 5.1.2012Vierailijat: Leena Kataja, Wille Nyyssönen ja Pirjo Backman

Musiikki: Hannu & Mikael


 Joulun juhlintaa Nasaretissa...


..ja Betlehemissä
Jeesus eli Isa on yksi islamin profeetoista ja siksi on luonnollista, että myös muslimit voivat juhlia hänen syntymäänsä.

Imail Haniyeh: Emme tunnusta Israelia
Hamas PM puhumassa Jerusalemin temppelivuorella vuosi sitten.
Joulun aikaan on tapana katsahtaa juhlan alku paikoille Betlehemiin ja sen nykytilanteeseen. Israelilainen, median alueelta välittämästä kuvasta huolestunut järjestö, valittaa länsimaisen lehdistön "politisiovan" joulua valottamalla israelin turvallisuustoimenpiteiden aiheuttamista vaivoista ja hakaluuksista paikkakunnan asukkaille, yleensä tyystiin unohtaen mainita mistä kyseiset toimenpiteet johtuvat -terrorismista.

Kuvaavaa on, että kun palestiinalaispapit osoittavat syyttävällä sormella israelilaisia hankaluuksistaan, heidän seurakuntansa pienenevät pienenmistään ilamilaismaanmiestensä vainon seurauksena -ja siitä eivät voi syyttää Israelia.

(honestreporting.com)

PALESTIINALAISET päättivät aloittaa uuden vuoden uusin konstein. PLO:n ”exekutiivinen komitea”, käytännössä hallitus, teki vuoden vaihteessa pitämässään istunnossa päätöksiä, joiden mukaan se esittää YK:lle vaatimuksen lopettaa Israelin rakentaminen Juudeassa ja Samariassa sekä Jerusalemin itäosassa. Toisessa päätöksessä se esitti vetoomuksen kvartetille, että se estäisi Israelia laajentamasta ”setlementtejä” ja etsimään tapoja, jolla rauhankeskustelut voidaan aloittaa. Palestiinan kansaa kehotettiin kiihdyttämään ”kansan vastarintaa”, eli käytännössä järjestämään massamielenosoituksia, ”setlementtejä” vastaan, sekä ”setlerien” suorittamia rikoksia moskeijoita, kirkkoja ja omaisuutta vastaan. Palestiinalaiset vetävät aina huolellisesti ”kirkot ja kristityt” mukaan vaatimuksiinsa unohtaen, että palestiinalaiset kirkkoja ja kristittyjä vastaan hyökkäävät ja pyrkivät häpäisemään heitä ja heidän kokoontumistilojaan. Tämä on osa heidän valheellista propagandaansa luottaen siihen, että joku voi jopa uskoakin heitä.

(http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=251675)

Hamas on vakuuttanut useitten johtajiensa taholta, että aseellinen vastarinta on välttämätön osa palestiinalaisten alueitten vapauttamiseksi.

Hamasin pääministeri Ismail Haniyeh toisti jälleen puhuessaan Khortumin moskeijan rukoustilaisuudessa omat kolme ei-kieltoaan: ”Ei Israelin tunnustamista; Ei ratkaisua Israelin kanssa; Ei tuumaakaan Palestiinan maata Israelille”. Hän vakuutti, ettei Hamas luovu aseellisesta taistelusta eikä jihadista Israelia vastaan. Hän pyysi arabien apua taistelussa Jerusalemin vapauttamiseksi.
”Miehitetty Jerusalem kaipaa arabien ja islamin tukea. Tarvitsemme voimakasta ”jysäystä” lopettaaksemme sionistisen miehityksen käynnistämän kaupungin juutalaistamisen. Jerusalemia uhkaa todellinen vaara, eikä tämä ole leikkipuhetta.”

(http://www.jpost.com/DiplomacyAndPolitics/Article.aspx?id=251679)

Samainen Hamasin johtaja ilmoittaa aseellisen taistelun olevan ainut oikea keino "vapauttaa" palestiina "joesta mereen" eli koko Israelin alue. Josatain syystä tämä ei mene jakeluun länsimaissa, että Israel ei voi, eikä pysty rakentamaan rauhaa osapuolen kanssa, jonka tarkoitus on hävittää heidät alueelta kokonaan. Aiotun palestiinalaisvaltionhan on ilmaistu olevan "judenrein" eli juutalaisilta kielletty.