Erikoisohjelma eSpecial 2011/36, lähetys torstaina 8.9.2011Kuukauden artisti: Tarvo Laakso

Vieraana: Rauno Helppi keskusteluissa Leena Katajan kanssa (osa 1, uskoontulo).

Uutiset ja kommentit: HM Ojala


9/11 iskut 10 v

Syyskuussa 2001 tapahtuneet terroriteot Amerikan Yhdysvalloissa ovat kuluneen kymmenen vuoden aikana vaikuttaneet Telluksen asukkaiden elämään monin tavoin. Irakin ja Afganistanin sotiin on uponnut rahaa (Suomi mukaan lukien jälkimmäisessä tapauksessa) ja ne ovat vaatineet ihmishenkiä niihin osallistuneilta mailta, puhumattakaan moninkertaisesta määrästä siviiliuhreja mainituissa maissa WTC.n iskuihin verrattuna. Onko kysymys siitä, että "vapautta rakastavien länsimaiden" on taisteltava fanaattisia uskonnollisia ryhmiä vastaan ja siinä samalla luotava yhä tiukentuva kontrolliyhteiskunta kansalaisilleen vai olisko kenties "maailman mahtavilla" omat päämääränsä, joita ajavat keinoja kaihtamatta, kuten esim filmintekijä Aaron Russo (1943-2007) esitti (joka sanoo ystävänsä Nick Rockefellerin kertoneen hänelle 11 kk ennen WTC iskuja, että suuri juttu on tulossa, jonka seuraksena tullaan sotimaan pitkään ja hartaasti esim nimenomaan Afganistanissa ja Irakissa. Päämääränä olisi saada maailman ihmiset sirutettua ja maailmanhallituksen kontrolliin). Sitä voi vain pieni ihminen ihmetellä.

2000-luvun "kaikkien uutisten äiti" ja sen virallinen totuus on tarkastelussa kirjailija Hannu Yli-Karjanmaa ollessa Tuomas Enbusken vieraana.

Kesän 2011 uutisia:

Norjan massamurha

Maailmaa järkytti heinäkuussa uutinen pommeista Oslon keskustassa ja massamurhasta nuorisoleirillä. Hämmästyttävästi asialle eivät olleet muslimiterroristit (kuten alussa luultiin) vaan Norjan norjalainen Anders Behring Brevik, jonka media kiirehti profiloimaan "äärioikeistolaiseksi uskon kiihkoilijaksi." Tekijän julkaisema 1500 sivuinen manifesti antaa ymmärtää kauhuteon tehneen Brevikin olevan lähinnä islamisaatiosta huolestuneen vapaamuurarin, joka ei ollut esim ollenkaan tyytyväinen omaan liberaaliin kasvatukseensa.


Lontoon palo elokuussa 2011:


MTV3:
Yle:
Lontoossa mellakoitiin elokuun alussa, kun poliisin ammuttua miehen nimeltä Mark Duggan patotunut fustraatio otti ja leimahti liekkeihin, kun viranomaisilta ei löytynyt pyydettyä selitystä asiasta. Oliko kysymys sorretun väestön protestista, huliganismista, arvojen rappiosta jälkikristillisessä länsimaassa vai mistä on tullut pohdituksi, eri ihmisten toimesta.

Stefanus.fi uutisia: 
Iran – Pastori vapautettu

Armenialaispastori, 45-vuotias Vahik Abrahamian vapautettiin vankilasta 29.8.. Pastori Vahik ja hänen vaimonsa Sonia Keshish Avanesian pidätettiin syyskuussa 2010 Hamedanin kaupungissa yhdessä toisen kristityn pariskunnan kanssa. Sonia ja toinen pariskunta vapautettiin huhtikuussa 2011, kun myötämielinen tuomari määräsi heidät vapautettaviksi. Sonialle kerrottiin tuolloin, että hänen miehensä vapautettaisiin kymmenen

päivän kuluessa, mutta hänen pidätyksensä kuitenkin jatkui. Pariskuntaa oli syytetty useista rikoksista, muun muassa kristinuskon levittämisestä, Iranin islamilaisen tasavallan vastustamisesta ja yhteydenpidosta maanpaossa oleviin opposition edustajiin.

Vankeutensa aikana pastori Vahik kärsi terveysongelmista ja vankilan kurjista oloista. Ilmeisesti suurin syy vankeuden pitkittymiselle oli se, että pastori Vahikilla tiedettiin olevan yhteyksiä ulkomaalaisiin kristittyihin. Pastorin perheenjäsen kertoi, että koko perhe iloitsee vapautumisesta ja ”haluaa kiittää Jumalaa siitä, että Hän on varjellut pastoria ja puuttunut hänen tilanteeseensa sekä maailmanlaajuista kristittyä perhettä, jotka eivät ole lakanneet rukoilemasta ja vetoamasta hänen puolestaan.”

Farsi Christian News Network, Mohabat News, Compass Direct


Pakistan – Kristitty nainen pakeni kidnappaajaltaan

Arifa Alfred kidnapattiin vuonna 2009 Quettassa, kun hän oli juonut teetä, johon oli laitettu huumaavaa ainetta. Herättyään hän totesi olevansa Mohammad Amjad-nimisen miehen kotona, joka oli kertonut hänelle, että hän oli kääntynyt islamiin ja oli nyt hänen vaimonsa. Arifan vanhemmat ilmoittivat kidnappauksesta poliisille, mutta he eivät tehneet mitään auttaakseen.

Vankeutensa aikana Arifa huumattiin toistuvasti ja häntä kidutettiin sekä fyysisesti että henkisesti. Hän yritti paeta useita kertoja, mutta tuloksetta, kunnes 1.8. hän huomasi talon ulko-oven olevan ensimmäistä kertaa lukitsematta. Huolimatta kidutuksessa saamistaan monista sisäisistä vammoista, Arifa pakeni ja meni sairaalaan. Sen jälkeen hän löysi veljensä Adnanin, joka ilmoitti tapahtuneesta poliisille.

Viimeisten tietojen mukaan poliisit eivät ole tehneet mitään. Eräs poliisi oli jopa sanonut olevansa iloinen, että Arifa on kääntynyt islamiin. Arifa itse sanoo kuitenkin: ”Olen kristitty ja olen pysynyt järkähtämättä uskossani.” Arifa ja hänen perheensä ovat sittemmin joutuneet piiloutumaan, koska heidän henkeään on uhattu.

Pakistan Christian Post, Marttyyrien Ääni – Kanada

Lähde: http://stefanus.fi


Mikä ihmeen Euroopan vakausmekanismi?

Kuopiolaistohtorismies selittelee oman kantansa Euroopan vakausmekanismista ja mistä siinä on kyse, kesäkuisessa katsauksessaan. Yhä ajankohtainen pohdittavaksi.


----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi