Erikoisohjelma eSpecial 2012/48, lähetys torstaina 29.11.2012


  Ohjelmassa:

-HM Ojalan kokoamat uutiset

-Leena Kataja, Rauno Helppi ja Bjärne Hellman keskustelevat ajankohtaisesta hengellisestä teemasta.

-Kuukauden musiikkivieraana Petri Kosonen ja ylistysryhmä (netmission & uskotv lähetyksissä).
Öljyä on ja uusi boomi päällä

Toisin kuin on kuulutettu öljy maailmasta ei ole piakkoinkaan loppumassa, vaan uusia varastoja on tullut päivänvaloon ja löydetään eri puolilla maailmaa (yllätys, yllätys erikoisesti Irakissa), mutta myös amerikoissa, joka on ollut tuontiöljyn varassa. Mutta kohta sen pitäisi muuttuman.
https://www.google.fi/search?q=new+oil+boom

Eräs investointifirman kaveri nimeltä Porter Stansberry vetää jo USA:n velkaantuneen talouden uudelleen valottuneista näkymistä johtopäätökset, että Obamasta tulee mahtava mies homman ansiosta:
http://pro.stansberryresearch.com/1210THIRDLIA/LPSINBTA/


Perheyhtiön amerikkalainen unelma ja painajainen

Klassiseen amerikkalaiseen tapaan Hoppy Loppy Stores yhtiö aloitti toimintansa perheen autotallissa ja on kasvanut liikeketjuksi, joka toimii 41 osavaltiossa yli viidessäsadassa toimipisteessä.

Nyt yhtiötä uhkaa yli miljoonan dollarin päivittäinen hallituksen asettama sakko uuden terveydenhoitolain (nk. Obamacare") ansiosta, koska yhtiö ei halua rahoittaa lainvaatimia aborttipillereitä. Yhtiön perustajat sanovat olevansa pakotettu menemään oikeuteen puolustamaan kristillistä vakaumustaan, johon kuuluu elämän kunnioittaminen. Hallitus on myöntänyt eri syistä vapautuksia kyseisen lain noudattamisesta, nyt jää oikeusjutun myötä nähtäväksi saako uskonnollisen vakaumuksen vuoksi sellaisen.

http://www.becketfund.org/op-ed-christian-companies-cant-bow-to-sinful-mandate/Suomi mukana jakamassa Luvattua Maata

Suomi tukee palestiinalaisten pyrkimystä päästä YK:n tarkkailijavaltioksi. Asiasta päätettiin hallituksen ulko- ja turvallisuuspoliittisessa ministerivaliokunnassa (Utva).

Hallituksen mukaan Suomi pitää kahden valtion mallin edistämistä ja Israelin ja palestiinalaisten välisten neuvottelujen aloittamista tärkeänä.

Ministeri Päivi Räsänen vastustaa Utvan ottamaa linjaa;

Tässä tilanteessa, kun lähdetään tarkkailijavaltiostatusta PLO:n toimesta ajamaan, niin mielestäni lähdetään yksipuolisesti palestiinalaisosapuolen asemaa kohottamaan eikä huomioida kokonaisuutta, joka Lähi-idän alueella on.

Räsäsen mukaan PLO:lle eli Palestiinan vapautusjärjestölle ei kuulu tarkkailijavaltion status myöskään siksi, että kyseessä ei ole valtio.

http://yle.fi

Nimimerkki "Johanneksen" kanta asiaan: "On enne se, että juuri nyt Suomen ulkoministerinä on TUOMIOja, joka tukee vahvasti Palestiinaa."

http://keskustelu.suomi24.fi/node/11086408

Mielenkiintoisesti muuten Yle ja MTV3 kertovat asiaa käsittelevässä uutisessaan mitkä maat äänestävät asian puolesta, kun maakuntalehdissä kerrotaan myös kerrotaan muutamia, jotka eivät sitä tee.

https://www.google.fi/search?q=yk+palestiina+%C3%A4%C3%A4nestys
http://www.hameensanomat.fi/uutiset/ulkomaat/221782-yk-aanestaa-palestiinan-tarkkailijavaltion-asemasta


Israelissa on nähty, että palestiinalaiset eivät hankkeineen ole sattumalta liikkeellä 29.11., vaan he haluavat ottaa itselleen (jota varastamiseksikin kutsutaan) Israelille kuuluvan päivän. Monet kadut Israelissa kantavat nimeä “Kaf-Tet b'November” päivän mukaan, jolloin YK vuonna 1947 virallisesti jakoi, siellä brittiläisen mandaatin päättyessä, ns. Palestiinan, osoittaen siitä osan varattavaksi Juutalaisvaltiolle. (Jota arabimaat eivät hyväksyneet kaikkine tunnettuine seurauksineen, vaikka silloin arabit, joita nyttemin on palestiinalisiksi ruvettu kutsumaan, olisivat saaneet jaossa maa-alueet, joista nyt kiistellään).

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162660

Palestiinalishallinnon valtioksi tunnistamishanke on vastoin esim. Oslon sopimusta, jossa osapuolet ovat lupautuneet pidättäymään yksipuolisista toimista ja paremminkin keskinäisten neuvottelujen perusteella etenemään asioissa.

Toisaalta Israel kokee tilanteessa vapautta ajaa omia intressejään tehokaammin ja kohdella palestiinalishallintoa valtionomaisemmin eli odottaa sen toimivan kuin sellainen.

http://www.israelnationalnews.com/News/News.aspx/162654

Jumalan kanta asiaan:

4 Moos.34:1-15:

Ja Herra puhui Moosekselle sanoen:
"Käske israelilaisia ja sano heille: Kun te tulette Kanaanin maahan - se on se maa, jonka te saatte perintöosaksenne, Kanaanin maa äärestä ääreen -
niin teidän eteläinen rajanne kulkekoon Siinin erämaasta Edomia pitkin; eteläinen raja alkakoon idässä Suolameren päästä
ja kääntyköön Skorpionisolasta etelään ja kulkekoon Siiniin, ja se päättyköön Kaades-Barneasta etelään. Sieltä raja lähteköön Hasar-Addariin, kulkekoon Asmoniin ja kääntyköön Asmonista Egyptin purolle ja päättyköön mereen.
Ja teidän läntisenä rajananne olkoon Suuri meri; tämä olkoon läntisenä rajananne.
Ja teidän pohjoinen rajanne olkoon tämä: Suuresta merestä vetäkää raja Hoorin vuoreen;
Hoorin vuoresta vetäkää raja siihen, mistä mennään Hamatiin, ja raja päättyköön Sedadiin.
Sieltä raja lähteköön Sifroniin ja päättyköön Hasar-Eenaniin. Tämä olkoon pohjoisena rajananne.
Ja itäinen rajanne vetäkää Hasar-Eenanista Sefamiin;
Sefamista raja painukoon Riblaan, Ainista itään, ja sieltä raja edelleen painukoon, kunnes se sattuu vuoriselänteeseen Kinneretin järven itäpuolella.
Sitten raja yhtyköön Jordaniin ja päättyköön Suolamereen. Tämä on oleva teidän maanne rajoineen yltympäri."
Ja Mooses käski israelilaisia sanoen: "Tämä on se maa, joka teidän on jaettava arvalla keskenänne ja jonka Herra määräsi annettavaksi yhdeksälle ja puolelle sukukunnalle.
Sillä ruubenilaisten sukukunta perhekunnittain ja gaadilaisten sukukunta perhekunnittain ja toinen puoli Manassen sukukuntaa ovat jo saaneet perintöosansa.
Nämä kaksi ja puoli sukukuntaa ovat jo saaneet perintöosansa tällä puolella Jordania Jerikon kohdalla, itään päin, auringonnousuun päin." 


Eritrea – Kristitty kuollut vankeudessa sotilasleirillä

Adris Ali Mohammed (31) kuoli äskettäin vietettyään kaksi erittäin vaikeaa vuotta vankeudessa Adersetin sotilasleirillä.  Häntä pidettiin vankina pienessä tyrmämäisessä sellissä, jossa hänelle ei annettu hoitoa malariaan. Adris pidätettiin vuonna 2010, kun poliisit olivat saaneet tietää hänen kääntyneen islamista kristinuskoon. Adrisin kerrotaan kestäneen rohkeasti järkyttävää vainoa ja säilyttäneen uskonsa. Tällä hetkellä Adersetissa arvellaan olevan noin 100 muuta uskovaa vankina.

Philemon Semere (22) on puolestaan välittömässä hengenvaarassa ihmissalakuljettajien käsissä. Philemon pakeni Eritreasta Etiopiaan vuonna 2010, jossa hän lauloi pakolaisleirin seurakunnan kuorossa. Tämän vuoden alussa hän matkusti Sudaniin, josta pyrki pääsemään Israeliin. Matkalla hänet kuitenkin siepattiin ja vietiin yhteen Siinailla sijaitsevista leireistä, joissa kidnapattuja kidutetaan ja kiristetään. Häntä hakattiin ja sieppaajat vaativat noin 25.000 euron summaa, tai häneltä otettaisiin munuainen. Lokakuussa Philemon siirrettiin toiseen paikkaan, jossa häntä kidutettiin sähköshokeilla. Marraskuun 21. päivä hänelle kerrottiin, että hänellä on viisi päivää aikaa koota noin 20.000 euroa, tai häneltä otetaan munuainen.

Pakolaisten sieppaamista tapahtuu Siinailla paljon. Siepattuja pidetään vangittuina pitkiäkin aikoja. Heille ei anneta kunnollista ruokaa, heille annetaan suolaista vettä juotavaksi ja heitä kidutetaan julmasti. Siepattujen ystävät ja sukulaiset pakotetaan kuuntelemaan tuskanhuutoja. Naisvankeja on joukkoraiskattu ja joitakin vankeja on käytetty orjatyövoimana. Jos vangitut eivät onnistu kokoamaan vaadittua rahasummaa, heiltä poistetaan elintärkeitä elimiä epähygienisissä oloissa, joka johtaa yleensä vangin kuolemaan.

stefanus.fi, Open Doors, Christian Solidarity Worldwide


Yle-vero tulee kohta, on se niin väärin...

Ensi vuoden (2013 AD) alussa tulee voimaan eduskunnan meille herttaisen yksituumaisuuden vallassa säätämä Yle-vero. Aiemmin esitetty Ylemaksu koettiin monilla tahoilla erittain epäoikeudenmukaisena ja nyt pitäisi olla tyytyväinen, että sellainen kauheus ei päässyt tapahtumaan. Mutta oliko hallintorattaissa taas käytössä Hegelin teesi-antiteesi-synteesi systeemi, että lyötiin senverran yli, että kansa saatiin hyväksymään alunperin aiottukin lopputulema?

Vaan ongelmana on, ei vain se, että pakkoverotuksen uhreiksi joutuvat Ylen "palveluja" käyttämättömät henkilöt, vaan myös ne jotka eivät omissatunnoissaan voi kertakaikkiaan hyväksyä Ylen ohjelmien sisältämää rienausta, riettautta ja muuta rokkanrollia

Ratkaisu on mielestäni ilmiselvä; koska selväsi ohjelmiston tarpeellisin ja ainut suurinpiirtein kelvollinen ohjelma Ylellä on "Merisää", ei sen tuottamiseen tarvinne 500 miljoonaa, (jollei ruveta lupaamaan oikein mahdottoman hyvää säätä merenkulkijoille ja saaristolaisille), joten verorasitusta voitaisiin siltä osin huomattavasti keventää tai  muuttaa nimi esim. "etelämaisen elämäntavan edistämis-veroksi" ja lähettää nekin miljoonat Kreikkaan...