Erikoisohjelma eSpecial 2010/41, lähetys torstaina 14.10.2010


Vierailijat: Eila ja Heikki Tenkanen Leena Katajan haastattelussa.

Musiikki:
Voices of Praise kuoro Ghanasta

Uutisteemat: HM Ojala:

Palestiinalaislapset kivittää ja valokuvaajat "sattuvat paikalle"Pallywood in action, toteaa Honest Reporting-järjestö, joka peräänkuuluttaa tasapuolisuutta Lähi-itä uutisointiin.  Silwanin Itä-Jerusalemilaisessa naapurustossa, kun pikku- ja vähän isommat palestiinalaispojat olivat päättäneet ruveta kivittämään israelilaisautoilijoita, oli "sattumalta" runsaasti valokuvaajia paikalla. Näyttäviä kuvia syntyikin, kun naamioitunut Imram Mansur 11v, juoksi keskellä katua  kivi kädessään kohti lähestyvää Subarua. Kuljettaja soitti äänimerkkiä ja yritti väistää poikaa, mutta tämä teki näyttävän voltin auton konepellillä ja paiskautui maahan. Kivi vierii alamäkeen, näyttää video ja joukko ymäröi pojan, monilla heistä on kamerat. Poika sullotaan väkivalloin autoon (laittaa selvästi vastaan pitäen kiinni auton ovenpielistä) ja viedään pois. Kivittäjän jalan sanotaan loukkaantuneen tapauksessa. Tyly tapa oppia, että ei ole terveellistä juosta ajoradalla päin autoja, naamioituneena, kivi kädessä ylhäällä, tai muutenkaan.
Alueella on ollut jännitystä palestiinalais- ja juutalaisasukkaiden kesken.

Valokuvaajien otoksia tilanteesta: The Guardian, AFP/Getty Images, Associated Press, European Pressphoto Agency ja Al Jazeera.

http://www.honestreporting.com


Uusin massiivinen Bonnke-media kampanja

Saksalainen evankelista ja lähetyssaarnaaja Reinhard Bonnke on aina käyttänyt mediaa monipuolisesti hyväkseen työssään. Kirjoja, lehtiä, radioa, elokuvia. Nyt myös internettiä uudella tavalla, esim Facebookia, jonne evankelista on kirjoitellut ajatuksiaan laajalle fanijoukolle.
Lokakuun 1 päivänä suoritettiin arvonta, jossa mies Heilbronnista, Saksasta, voitti missiomatkan Afirkkaan seuraamaan erästä Bonnken suurkampanjaa. Muutkin arvontaan osallistuneet saivat mediapaketin, joka koostui Bonnken toimintaa esittelevistä videoista ja kirjasesta. Niissä esitellään evankelistan saavutuksia historiallisina katsauksina ja suurina lukuina sekä mainostetaan mm "Full flame"-elokuvasarjaa, jonka manitaan olevan erittäin korkealaatuisesti toteutetun (Hollywood-tyyliin).

Chilen kaivoksesta pelastetut kokevat pelastuksen riemuaChileläinen kaivosmies Florencio Avalos pääsi pelastuskapselissa takaisin maanpinaalle ja päivän valoon yli kolmen kuukauden kaivosonkalo-vankeuden jälkeen. Laajasti uutisoitu ja kommentoitu kaivosturma tässä "no comments" tyyliin.
Jesaja 51:1  Kuulkaa minua, te jotka vanhurskauteen pyritte, te jotka Herraa etsitte. Katsokaa kalliota, josta olette lohkaistut, ja kaivos-onkaloa, josta olette kaivetut.


Kansanedustaja: Kansainvälinen rahatalous on pyramidihuijausKeskustapuolueen kansanedustaja Markku Uuspaavalniemi sanoo viimeisen 20:n vuoden aikana Euroalueen ja glopaalin rahatalouden perustuneen suuressa määrin pyramidihuijaukseen. Kysymys kuuluu kenelle (Suomen valtio jne) olemme velkaa. Yksityiset pankit luovat rahaa tyhjästä, kun se pitäisi olla valtion hommia.
Raamattu puolestaan toteaa, että "rahan himo on kaiken pahan alku." Se on syvällisemmin totta nykymaailman menossa, kun ensi kuulemalta vaikuttaakaan.

Uuspaavalniemen haastattelua vaaditaan valtamediaan adressillaAdressilla oli 14.10.2010 klo 9:49 2365 allekirjoittajaa. Adressin laatija Erkka Kulmala toteaa: "On outoa, että uutiskynnyksen ylittävät puistosta löytynyt lihapulla ja Muonion jättilohi, vaikka samaan aikaan ihmiset ovat tietämättömiä Markku Uusipaavalniemen 22.9.2010 julkaistusta haastattelusta. Haastattelu on herättänyt varauksetonta mielenkiintoa ja suurta hämmästystä myös politiikasta kiinnostumattomien joukossa eikä suotta. 

Olen huolissani suomalaismedian tilasta ja siitä millä kriteereillä uutisoinnin kohteet valitaan. Mielestäni mm. seuraavat haastattelussa esiintyneet kommentit valtapuolueen kansanedustajalta ja talousvaliokunnan jäseneltä ylittävät uutiskynnyksen:

"Muutos on saatava tähän maahan aikaseks, suuret puolueet ei tuu millään tavalla tätä tekemään..."

"Ihmisten pitäis saada tietää, miten raha luodaan, ketkä sitä hallinnoi, ketkä tekee päätökset... Täs on todellakin semmosta suurta illuusiota ilmassa..."

"...tää on suurta propagandakoneistoa, mikä pyörittää tätä keskustelua..."

Jos olet samaa mieltä, allekirjoita tämä adressi!" Kulmala vetoaa.

http://www.adressit.com/uutisointi


----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi