Erikoisohjelma eSpecial 2011/03, lähetys torstaina 20.1.2011Ohjelman puheet:
"Veli Ren" kertoo kuulumiset Kiinasta, Niilo Närhi kertoo rukouksen voimasta ja Erja Tirronen uskoontulostaan.

Musiikki:
Bluesveljekset Hannu & Mikael

Uutisteemat:

Medvejev SamariassaVenäjän presidentti vieraili Samariassa ja totesi maansa jo ajat sitten päättäneen tukea palestiinalaisvaltion perustamista Itä-Jerusalem pääkaupunkinaan.

Sillävälin Wahingtonissa palestiinalaislippu liehui ensimmäistä kertaa noinniinkun virallisemmin.


Arabimaiden levottomuudet

Israelin naapurimaassa Jordaniassa on viimeinkin uskallettu tulla ulos julkisesti protestoimaan maassa vallinnutta tilannetta vastaan. ”Jordania ei seuraa Tunisian esimerkkiä”, totesi eräs kauppamies. ”Ihmiset ovat vihoissaan hallitukselle, mutta kuningas on hyvin suosittu.” Yleisenä huomiona on hänen mukaansa kuitenkin se, että Lähi Itä on vallankumouksen kynnyksellä, mikä voi olla väkivaltainen tai rauhallinen riippuen paljon viranomaisten suhtautumisesta, mutta kansat vaativat muutosta.
Tunisiassa mielenosoitukset alkoivat kuukausi sitten työttömän opiskelijan sytyttäessä itsensä tuleen esittääkseen tuntuvan protestinsa hallitusta vastaan. Esimerkin seuraamana kaksi ihmistä sytytti itsensä tuleen Kairossa, ja yksi Marokossa, kaikkiaan viisi ihmistä poltti itsensä.
Mielenosoituksia on järjestetty Algeriassa, Egyptissä, Mauritaniassa ja Somaliassa, mutta ne ovat pienimuotoisia eivätkä ole saaneet suurta kansaliikettä aikaan. Niiden motiivina on sama: Taloudellinen ahdinko hintojen nousun vuoksi sekä hallituksen harjoittama korruptio. 

jpost.com \ Israel update \ HM

Al Qaida toimii Siinailla

EGYPTIN hallinto Siinailla on hyvin hatara, minkä johdosta terrorijärjestöillä kuten al-Qaidan soluilla on otolliset mahdollisuudet perustaa sinne tukikohtiaan. Egypti pystyisi parissa päivässä lopettamaan salakuljetuksen Siinailta Gazaan 14 km:n pituisella rajallaan, mutta halu siihen puuttuu. Al-Qaida johtaa väkivaltaisuutta Gazassa.

israelnationalnews.com \ Israel update

Jälleen uusi Israelin vastainen YK päätöslauselmaesitys värkättynä

LIBANON esitti keskiviikkona päätöslauselmaesityksen YK:n turvallisuusneuvostolle vaatien, että Israel lopettaa ”setlementtiaktiivisuuden” ja että ”se välittömästi ja täydellisesti keskeyttää kaiken setlementtitoiminnan” ns. miehitetyillä palestiinalaisten alueilla, mukaan lukien Itä Jerusalem.” Se esitettiin turvallisuus-neuvoston virkamiehistölle, mutta siitä ei äänestetty.

Esityksellä haluttiin erään lähteen mukaan osoittaa palestiinalaisten ja libanonilaisten päättäväinen tarkoitus koskien Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjä kuitenkin siten, ettei sitä haluttu panna äänestykseen ennen kuin aikaisintaan kuukauden kuluessa.

YHDYSVALLAT vastusti ja vastustaa esitystä selittäen, ettei YK:n turvallisuusneuvosto ole oikea paikka tällaisten kysymysten ratkaisemiseksi eikä tehty esitys ole ”positiivinen askel”.

jpost.com \ Israel update


EU:n uusin skandaali ja ihmeellinen välinpitämättömyys kristittyjen ihmisoikeuksista

Sari Essayan Blogi: Marttyyrius ei ole historiaa

Keskiviikko 19.1.2011 klo 13:42

Tänään parlamentissa keskustellaan kristittyjen ihmisoikeustilannetta käsittelevästä päätöslauselmasta. Elintasokristittynä Euroopassa elellessä ei tule äkkipäätä ajatelleeksi, että noin 100 miljoonaa kristittyä (toiset lähteet 200 milj. HM huom) eri puolilla maailmaa kohtaa päivittäin vainoa ja väkivaltaa uskontonsa vuoksi. Niin yllättävältä kuin se täällä kuulostaakin, niin kristityt ovat edelleen maailman vainotuin uskonnollinen ryhmä. Mitenkään väheksymättä muiden uskontojen kokemaa painetta, tilastot kuitenkin kertovat karua kieltä: 75 % uskontonsa vuoksi tapetuista on kristittyjä.

Kristittyjä syrjitään, kaapataan ja murhataan. 

Tuntuu, että apostolien ajoista ei ole juuri päästy eteenpäin; on nimittäin arvioitu, että 1900-luvulla uskonsa vuoksi kuoli enemmän kristittyjä kuin aikaisempina 1 900 vuotena yhteensä. Kuitenkin esimerkiksi EU voisi halutessaan tehdä niin paljon enemmän kristittyjen tilanteen ja uskonnonvapauden edistämiseksi mm. vaatimalla kaikkiin ulkopoliittisiin sopimuksiin kolmansien maiden kanssa uskonnonvapauslausekkeen ja jäädyttämällä yhteistyön rikkomusten tapahtuessa.

Euroopan laimeaa suhtautumista kristittyjen vainoihin saattaa selittää se, että maanosamme on itse hyvää vauhtia kadottamassa oman arvotaustansa. "Ajan henki" tuntuu olevan niin Suomessa kuin Euroopassa marginalisoida uskonto ja uskonnollinen vakaumus yhteiskunnan ulkopuolelle ns. "yksityiseen tilaan"; tätä viimesyksyinen uskonnonopetuksen ”neutralisointipyrkimyskin” heijasteli.

Tuoreimman EU-kohun kristinuskon marginalisoinnista aiheutti komission 4 miljoonan euron panostus koululaiselle jaettavaan kalenteriin, jossa oli kyllä muistettu merkitä muslimien, sikhien, juutalaisten ja hindujen juhlapyhät ja Eurooppa-päivä, mutta ei yhtään kristillistä juhlaa. Ellei sellaiseksi lasketa kalenterimerkintää 24.12 ”muista ostaa lahjat – talven lomakausi alkaa”. Toilauksesta vastuullisella virkamiehellä oli jo Euroopan nykyilmapiiriä heijasteleva ratkaisu valmiina; seuraavasta kalenterista tehdään sitten uskontoneutraali! Eipä siis ihme, ettei tällaisessa asennemaastossa vainottujen kannata liikoja Euroopalta odottaa.

(Lyhennelmä, HM)

----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi