Erikoisohjelma eSpecial 2011/43, lähetys torstaina 27.10.2011


Viikon todistaja: Hannu Takkula

Musiikki:David Lyle Morris Joensuun Gospel Festival 2011 osa 4 (vain suorassa lähetysksessä)Turkin maanjäristyksen tuhoja

TURKIN pääministeri Erdogan otti lopulta lusikan kauniisti käteensä ja pyysi Israelilta avustuksia maajäristyksen jälkiselvittelyissä. Israelin johto tarjosi apua heti saatuaan tiedon tuhoisasta järistyksestä, mutta pääministeri Erdogan torjui tarjouksen. Nyt Turkki pyysi Israelin Ankaran lähetystön kautta siirrettäviä taloja pelastuneiden, mutta kotinsa menettäneitten tarpeisiin. Puolustusministeriö vuokrasi välittömästi Boeing 747 siviilikoneen tarkoitukseen.

VUONNA 1999, kun 7.6 asteen maanjäristys iski Turkin kaakkoisosaan, Israel lähetti Turkkiin 250 hengen raivaus- ja pelastusosaston kenttäsairaalan lisäksi. IDF:n komentaja Benny Gantz antoi kotirintamalle määräyksen valmistautua vastaavanlaisen osaston lähettämiseksi Turkkiin, vaikka pyyntöä siitä ei ole vielä saatukaan.

TURKISSA on tapahtunut lukuisia jälkijäristyksiä, joista suurin oli 6.0 asteen suuruinen.
Menehtyneitten luku on nyt 432, kertoo Turkin tuho- ja hätätilahallituksen edustaja (MTV3 tänään 480). Rakennuksia on tuhoutunut tai romahtanut 2 262. Tuhannet ihmiset viettivät toisen yönsä teltoissa tai autoissa lämmitellen ja ruokaillen sytyttämiensä nuotioiden lämmössä.

Turkin punainen kuunsirppi lähetti paikalle 40 000 telttaa, lisäksi tiistaina lähetettiin 12 000 telttaa Vanin kaupunkiin.


Libyan kanpinalliset Gaddafin asevarastollaGAZAN terroristit ovat saaneet pitkälle kehitettyjä ilmatorjuntaohjuksia Libyan kapinallisilta niiden päästyä Muammar Gaddafin hankkimille runsaille asevarikoille. Aseita on levitetty sieltä laajalle alueelle, myös Gazaan Siinain kautta. Egypti on saanut takavarikoiduksi joitain aselähetyksiä, mutta suurin osa lienee päässyt kohteisiinsa. Sudan ilmoittaa aseistaneensa Libyan kapinallisia, koska Gaddafi aseisti Sudanin hallitusta vastustavia pyssymiehiä.

(BBC:n video Libyan kadonneista aseista).

TERRORISTIT ampuivat kolme Grad-rakettia Gazasta Israelin puolelle vähän ennen kahtatoista viime yönä. Hälytyssireenit kuultiin useilla paikkakunnilla, Yavnessa, Gaderassa, Ashdodissa ja Nes Zionissa. Raketit putosivat aukeille pelloille aiheuttamatta tuhoa.
ISRAELIN ulkoministeri Avigdor Lieberman totesi lehdistölle maanantaina, että ”Abbasin eroaminen olisi siunaukseksi kaikille osapuolille”. Abbasin on helppo osoittaa Liebermanin syytökset vääriksi suostumalla välittömästi kahdenkeskisiin neuvotteluihin Netanyahun kanssa ilman ehtoja.

http://israelupdate.achlak.net/?p=3446
Eritrean historiaa ja uskonnollinen tilanne


Eritrea, afrikkalainen entinen Italian siirtomaa, on kunnostautunut 12. "parhaiten" maailmassa kristittyjen vainoamisessa (World Watch List). Niinpä sikäläisiä koptikristtittyjä löytyy esim Ruotsista suuri määrä. 

MissionNetworkNews raportoi, että kolme kristittyä on kuollut muutaman viime viikon aikana eritrealaisilla keskitysleireillä.
Terhase Gebremichel Andu 28 v ja Ferewine Genzabu Kifly 21 v, kuolivat Aderseten sotilasleirillä Open Doors järjestön saaman tiedon mukaan. Heidät vangittiin vuonna 2009 heidä ossllistuessaan rukouskokoukseen yksityiskodissa Tesenaissa. Seurasi pari vuotta fyysistä sotilaskidutusta, heiltä evättiin terveydenhoito ja lopulta he kuolivat nälkään ja huonokuntoisuuteen.

Angesom Teklom Habtemichel 26 v kuoli Adi Nefase sotilasleirillä, jossa hän oli palvellut 2 vuotta. sairastuttuaan malariaan häneltä kiellettiin hoito, koska hän ei suostunut kieltämään kristillistä uskoaan.
Lukemattomat uskovat viruvat eri vankiloissa Eritrean eri puolilla uskonsa tähden. Heitä on syytä muistaa rukouksin.

Somaliassa islamistiset Shabaab miltantit, jotka ovat vannoneet puhdistavansa Somalian kristinuskosta, tappoivat Guled Jama Muktari nimisen 17 vuotiaan kristityn pojan, katkaisemalla häneen kurkkunsa hänen kodissaan 25. syyskuuta. Vanhemmat, jotka eivät olleet kotona teon tapahtuessa, ovat paenneet tuntemattomaan paikkaan peläten henkensä puolesta.
Aiemmin Juma Nuradin Kamil, kristityksi kääntynyt muslimi, koki saman kohtalon islamistien kidnapattua hänet.


Nigerialainen pastori puhuu kärsimyksestä -ilona

Nigerialainen islamisti liike Boko Harem murhasi kristityn evankelistan nimeltä Mark Ojunta 36v.
Ojuntalle tarjottiin paikkaa Calvary Ministries järjestön Lontoon toimistossa neljä päivää ennen murhatyötä, mutta hän kieltäytyi ja halusi jatkaa työtään kotoka heimon parissa, ilmeinneistä uhkaavista levottomuuksista huolimatta, joiden takia monet evakuoitiin alueelta.

Boko Harum haluaa perustaa ilamilaisen teokraattisen valtion Nigeriaan ja vastustavat esim demokratiaa ja muuta länsimaista hapatusta. Nigeriassa on 158 miljoonaa asukasta, joista yli puolet ovat kristittyjä ja vajaa puolet muslimeja.


<< Videolla ei esiinny Mark Ojunta, vaan Robert Bryant Calvary Life srk:sta.

http://incontext.webs.com/martyrs.htm / HM