Erikoisohjelma eSpecial 2012/, lähetys torstaina .2012Viikon todistaja: Aija Eskelinen
Leena Kataja keskustelee Igor Lavrenchukin kanssa perhe asioista (Seva-poika tulkkaa)
Kuukauden musiikkivieras Lavrenchukin musiikkiperhe musisoi (ei arkistointia)


Uutisia:

Egypti – Salafistit juhlivat koptipaavin kuolemaa

Egyptin kristittyjen jatkaessa menehtyneen paavi Shenuda III:n suremista, salafisti-liikkeen islamistijohtajat julkaisivat listan loukkauksia kutsuen koptikirkon johtajaa “vääräuskoisten päälliköksi” ja kiittäen Allahia hänen kuolemastaan. Lausunto kertoi siitä vihan määrästä, jota nyt 20 prosenttia Egyptin parlamentista muodostavat salafistit tuntevat kristittyjä vastaan.

Erään johtavan salafisti-opettajan facebook-sivulla julkaistussa viestissä sheikki Wagdy Ghoneim juhli paavin kuolemaa. “Iloitsemme siitä, että hän on kuollut. Hän on tuhoutunut”, kirjoitti Ghoneim päivä sen jälkeen, kun 88-vuotias Shenuda oli menehtynyt. “Allah kostakoon hänelle helvetin tulessa – hänelle ja kaikille hänen polkuaan seuraaville.” Tämän lausunnon jälkeen useat muut seurasivat esimerkkiä ja julkaisivat loukkauksia pitkin viikkoa.

Egyptin, Pohjois-Afrikan ja Afrikan sarven alueen episkopaalisen ja anglikaanisen seurakunnan piispa Mouneer Anis kertoi, että henkilön loukkaamista hänen kuolemansa jälkeen pidetään Lähi-idässä yhtenä pahimmista loukkauksista, jonka toiselle voi tehdä.  Anis, paavi Shenudan läheinen ystävä, piti lausuntoja “hyvin surullisina”. Suurin osa Egyptin muslimeista ei jakanut Ghoneimin mielipidettä. Egyptin suurimman islamilaisen ryhmän, muslimiveljeskunnan johtaja julkaisi lausunnon, jossa hän esitti surunvalittelunsa koptipaavin poismenon johdosta.

stefanus.fi - Compass Direct


Kuuba – Toisinajattelijoita kotiarestissa

Itä-Kuubassa sijaitsevassa Holguinissa useita toisinajattelijoita on estetty poistumasta kotoaan. Heille oli sanottu, että he eivät saa matkustaa El Cobreen, jossa Paavi Benedict XVI:n oli määrä vierailla Kuuban-matkansa aikana.

Holguinista poistumasta estettyihin kuuluu Caridad Caballero, Naiset valkoisissa -toisinajattelijaliikkeen jäsen, jota ei ole päästetty kirkkoon 14 viikkoon. Edellisenä viikonloppuna poliisit pidättivät hänet, hänen miehensä ja heidän teini-ikäisen poikansa, jotta he eivät olisi päässeet osallistumaan sunnuntaiaamun messuun seurakunnassaan Holguinin kaupungissa. Myös monia muita Naiset valkoisissa -liikeen jäseniä estettiin pääsemästä messuun. Myös tiesulkuja asetettiin paikoitellen, jotta ihmisoikeus- ja pro-demokratia -ryhmiin kuuluvat eivät pääsisi seurakuntiin. Lisäksi neljä Rosa Parks -säätiöön kuuluvaa naista pidätettiin 20.3. heidän ollessaan matkalla messuun. Viranomaiset kieltäytyivät kertomasta, milloin heidät vapautettaisiin.

stefanus.fi - Christian Solidarity Worldwide


 
Colson: Murtakaamme hiljaisuuden kierre

Chuck Colson muistetaan Nixonin lähimiehenä, joka sanoi osallisuudestaan Watergate skandaaliin: "Syyllinen,
herra tuomari."
Sittemmin uskoon tulleena kristittynä hän on ollut aktiivinen toimija yhteiskunnallisissa kysymyksissä.
Hän on viime aikoinan peräänkuuluttanut "hiljaisuuden kierteen murtamista" varsinkin perinteistä ja raamatullista perhettä ja avioliittoa uhkaavien pienten, mutta mediaa megafoninaan tehokkaasti käyttävien vähemmistöjen agendan suhteen. Luomalla tietynlaisen asenneilmaston ajamiansa asioita kohtaan nämä vähemmistöt saavat jyrättyä asioista toisin ajattelevat hiljaisiksi, vaikka nämä olisivat
enemmistökin kansasta. Heidän pelkonsa on joutua suvaitsemattomuuden kohteeksi "suvaitsevuutta" ajavien taholta. Erityisesti tämä koskee kristittyjä, jotka eivät halua ottaa osaa yhteiskunnalliseen keskusteluun ja tulla leimatuksi.

Colson sanoo nykyisen Yhdysvaltain hallinnon yrityksen pakottaa uskonnollisia laitoksia hyväksymään omaatuntoaan loukkaavia käytäntöjä olevan ehkä suurimman uhan uskonvapaudelle kansakunnan historiassa.
Yhdesssä sellaisten kristillisten johtajien kanssa kuten Sammy Rodriguez, Harry Jackson, Eric Metaxas, Robby George ja Timothy George, Colson on murtamassa hiljaisuuden kierrettä 28.4. tarkoituksenaan yhdessä valmistamansa videon avulla synnyttää vahvaa kansanliikettä uskonnonvapauden, elämän kunnioituksen ja perinteisen avioliiton puolesta.

www.breakingthespiralofsilence.com

www.manhattandeclaration.org

 
Juudea, Samaria ja YK:n "ihmisoikeusneuvosto"*

 
EUROOPAN maat äänestivät ristiin UNHRC:n torstaina käsittelemästä päätöslauselmasta tutkimuskomitean
nimittämiseksi Juudeaan ja Samariaan. Päätöslauselman sanamuodossa vaaditaan tutkittavaksi, miten Juudean ja Samarian juutalaisyhteisöjen rakentamispolitiikka vaikuttaa palestiinalaisten ihmisoikeuksien toteutumiseen, mutta ei mainitse mitään siitä, miten arabit loukkaavat juutalaisasukkaitten ihmisoikeuksia noilla alueilla, minkä voisi myös kuvitella kuuluvan tarkastelun piiriin, jos noudatettaisiin tasapuolisuutta.
Toisin sanoen, neuvosto lähtee siitä, että ”juutalaiset ovat vieraita miehittäjiä eikä heillä siten ole mitään oikeuksia alueella, eikä myöskään heidän vuosituhansien takaisia historiallisia oikeuksiaan ja siteitään maahan huomioida ollenkaan”.


Tämä vastakkainasettelu nostaa taas kerran esiin kysymyksen, kenelle Juudean ja Samarian maa kuuluu, ja millaisia ovat ne kansainvälisen lain mukaiset oikeudelliset perusteet, joiden mukaan Israelin valtio on laatinut Juudean ja Samarian asuttamispolitiikkansa ja avustanut ja tukenut niiden rakentamista rakentaen sinne tiet, vesi- ja viemärijohdot sekä liittäen ne Israelin kansalliseen sähköverkostoon, mitä pidetään viimeisenä niittinä yhteisöjen hyväksymisestä osaksi maan virallista rakennuspolitiikkaa.
KUTEN useaan kertaan näissäkin raporteissa on selvitetty laajaan lähdeaineistoon perustuen, valtaosa Juudean
ja Samarian – kuten myös Israelin virallisella alueella – maasta kuului valtiolle, joka Englannin miehitettyä Syyria/Palestiinan 1917 ja lopetettua Turkin Ottomaanien vallan, siirtyi Englannin mandaatille, ja edelleen 1948 Israelin vapaussodassa Transjordanialle sen miehitettyä Juudean ja Samarian ja Jerusalemin itäosan. Transjordania muutti nimensä miehityksen jälkeen Jordanian kuningaskunnaksi.
Israelin vapautettua Juudean ja Samarian 1967 puolustussodassa nuo valtionalueet siirtyivät Israelin valtion omistukseen. Syytteet miehityksestä ovat siten parjausta, eikä rakentaminen omalle maalle rakennuslupien puitteissa ole missään olosuhteissa laitonta.
Osa Juudean ja Samarian maasta kuului suurille maanomistajille, jotka itse asuivat ulkomailla, ja olivat vuokranneet maansa pienviljelijöille, jotka kylissään asuen hoitivat karuja peltojaan ja hedelmälehtojaan. Juutalaiset ostivat heiltä suuria maa-alueita.
Pienomistajia maassa oli hyvin rajoitetusti, eivätkä heidän omistusoikeutta todistavat dokumenttinsa useinkaan
olleet ajan tasalla, mikä aiheuttaa jatkuvia oikeustapauksia omistussuhteista. Israelin NGO-järjestöt ja ennen kaikkea Peace Now kiihottavat näitä heppoisin tai joskus väärennetyin dokumentein varustettuja arabeja vaatimaan omistus-oikeutta maasta, jota he eivät omista.

*UNHRC:ia on arvosteltu kerhoksi, jossa maailman tyrannit ylistelevät toisiaan ihmisoikeuksien vaalijoiksi laajojen äänestysblokkien suojissa, kuten tapahtui 2010 Libyan ihmisoikeuksia tarkasteltaessa ja taanoin (15.3.2012) Venezuelan tapauksessa. Sri Lanka ja Kuuba ovat myös ilonneet "totuuden ja oikeuden" voitosta, kun heidän ihmisoikeustilannettaan on kehuttu tämän YK:n elimen tarkastelussa. Tilanne antaa näin sortovaltioille kansainvälisen järjestön luomat kulissit jatkaa ihmisoikeusrikkomuksiaan.

(israel update)
www.ohchr.org/EN/HRBodies/HRC/Pages/CurrentMembers.aspx
www.unwatch.org/site/apps/nlnet/content2.aspx?c=bdKKISNqEmG&b=1313923&ct=11657183

GMJ eli klopaali "rauhan"marssi Jerusalemiin

Perjantaina 30.3.2012 Israelille vihamieliset "rauhanvoimat" (kuten rauhanjärjestö Hamas, muslimiveljeskunta, muutamat äärivasemmistolaiset järjestöt Iranin tukemana) järjestää maailmanlaajuisen mobilisaation "Global march to Jerusalem (or to Al Quds, kuten se arabiaksi kuuluu), jonka tavoitteena on mm "pelastaa se juutalaisilta" marssimalla massiivisesti ympäristövaltioista Libanonista, Syyriasta, Jordaniasta ja Egyptistä Israelin rajoille ja hyökkäämällä väenvoimalla niiden yli, mikäli mahdollista, mahdollisimman lähelle Jerusalemia.

Myös kauempana maailman metropoleissa on tarkoitus järjestää asiaan liittyviä mielenosoituksia.
Tietenkin asiaa kuuluu edistää "valheen kaikella voimalla", kun Jumalan kansaa ja Hänen Sanaansa vastaan noustaan. Esimerkkeinä väite, että "palestiinalaiset" olisivat "etnisen puhdistuksen" kohteena Jerusalemissa (heidän lukumääränsä on kaupungissa viisinkertaistunut sitten vuoden 1967, samaan aikaan kun kerroin juutalaisten kohdalla on 2.8 ja kristittyjen n 1,2), samoin väite "palestiinalaisten" uskonnon harjoittamisen rajoittamisesta on kummallinen, kun muslimi Waqf hallinoi Temppelivuorta, juutalaisten pyhintä paikka, jonne heillä ei ole asiaa. "Rauha" marssin järjestäjien mielistä toteutuu, kun Israel on tuhottu ja "Palestiina" "vapautettu" "(Jordan-)joesta (Väli-)mereen", kuten heidän marssinsa symbolikin osoittaa.

(HM)
http://gm2j.co
http://honestreporting.com/guardian-gives-platform-to-promote-terrorist-organized-global-march-to-jerusalem/

----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------