David Herzog Helsingissä 7.12.2013


   David Herzog Messuhallissa 7.12.2013 (alkupuhe: Martti Ojares)

Yhdysvaltalainen karismaatikko David Herzog teki TV7:n kutsumana kuuden paikkakunnan kiertueen Suomessa joulukuun alussa 2013. Yllä olevalla videolla on vierailun viimeinen tilaisuus Helsingin Messukeskuksessa 7.12.2013 kokonaisuudessaan (vain alkujuonto ja muut musiikki-osuudet poistettu paitsi Herzogin ylistysimprovisaatio puheensa alussa).
Alkusanat (TV7:n johtaja) Martti Ojares (00:07), joka kertoo kiertueen aikana "rapaa roiskuneen" eli kritiikkiä tulleen heidän vierasvalinnastaan ja kertoo omat mietteensä asiasta.
David Herzog: ylistys (07:35), profetia Helsingille/Suomelle (15.30), ylistyshuuto (23:30), puhe (26:00), rukous sairaiden puolesta (01:34:50), parantumistodistuksia (01:54:00), puhe ja alttarikutsu pelastusta tarvitsiville (02:17:20), tulta uskoville (02:32:10).

Herzogin vierailu herätti ihastusta ja vihastusta (kuten Ojareksen puheenvuorostakin ilmenee). Videosta voi jokainen tehdä omat johtopäätöksensä. Sikäli ei mitään uutta auringon alla, että Raamatun mukaan on niin VT:n profeettoja, Jeesusta kuin UT:n apostoleja ja evankelistojakin vastustettu ja vainottu.  

Jeesuksen sanottiin toimivan Beelsebulin eli riivajien päämiehen voimalla ja Hän esim. paransi sokean sylkemällä tämän silmiin, kirosi viikunapuun, kävi Temppelissä liiketoimintaansa harjoittavien kimppuun, käveli vetten päällä vaikka veneetkin oli keksitty, jne.
Toisaalta Jeesus itse varoitti seuraajiaan eksytyksisitä ja eksyttäjistä, siksi on hyvä olla tarkkana; kuka tekee mitäkin, mistä motiiveista ja mikä on toiminnan hedelmä.

Yllä olevasta videosta voi jokainen itse havainnoida korottaako Herzog itseään vai Jeesusta, onko sanoma kohdillaan ja antaako pasuuna selvän äänen?