Erikoisohjelma eSpecial 2011/20, lähetys torstaina 19.5.2011Hurmosliike valtasi Suomen

Suomen mediassa tällä viikolla on ollut kovasti esillä, viime sunnutai-iltayönä Slovakian Bratislavasta, kulovalkean tavoin Suomeen levinnyt, hurmosliike. Suuret kansanjoukot villinnyt liike omaa hurmosliikeiden tyypilliset piirteet; massakokoontumisia, hihhulointia, hurmosta, kaatumisia.

Nämä ihmiset näyttävät unohtavan täysin, että me suomalaiset olemme jäyhää mollikansaa ja meidän kulttuurimme käyttäytymiskaavoihin ei sovi etelämaalainen innostuneisuus ja suoranainen hillittömyys, kun me olemme niin alakuloisia, ujoja, arkoja ja hillittyjä...

Jokatapauksessa Suomen jääkiekkojoukkue voitti maailmanmestaruuden ja hieno juttu. Se, että joukkueen jäsenet onnistuivat sijoitustoiminnassaan kumilätkäbörssissä sai monet suomalaiset ihan kiitosmielelle ja unohtamaan ahdistuksensa ja elämän akuutit murheet tilanteen heille valjettua. Suomen leijonat toivat maalle kunniaa ja mainetta kullallaan. Elämiseenhän ei tarvita vain leipää, vaan myös sirkushuveja.

Jospa suomalaisille valkenisi paljon suurempi innostuksen ja juhlan aihe; siniristilippumme kertoo voitosta, jonka Juudan Leijona saavutti voittamalla synnin, sairauden ja kuoleman ristinkuolemallaan. Ylösnousemuksensa on triumfi, jonka vertaa ei maailman historiassa ole. Eikä tule. Hän ei saanut voittonsa palkaksi kultamitalia ja voitonmaljaa, vaan kokonaisen kultakaupungin ja valtakunnan. Vertaa niitä.

Tämä asia on kyllä koskettanut monia suomalaisia ja tässä eSpecial-lähetyksessä rumpalipoika nimeltä Unski kertoo, miten hänen elämässään Jeesuksen voiton kautta, hän on saanut kokea uskoontulon, henkikasteen ja ihmeparanemisen neliraajahalvauksesta. Kas, kun Jeesus on sanojensa mukaisesti sama; eilen, tänään ja iankaikkisesti.

Jytky ja sytky

Vaalien jälkeinen tilanne Suomen ns Tasavallassa on aikamoisen kihelmöivä. Amerikoissa on tapana luvata vaalien alla, että nyt kun äänestätte meitä, eli oppositiopuoliskoa, lupaan, että Washingtonissa ei enää jatku hommat tavalliseen tapaan; "no more politics as usual." Ja jatkuu kumminkin, äänesti ketä vaan, joka päästetään ehdolle asti.

Suomessa on kosensusta harrastettu pitkään ja hartaasti lumedemokratiaksi mainitussa tilassa, ikäänkuin maan (ainoana oikeana menettely-) tapana. Malliin kuulu, että vaalilupaukset ovat vain retoriikka, jonka maku ja ravintoarvo tutkitaan heti vaalien jälkeen, hintana vallankahvaan pääsystä. Politiikka kas kun on kompromissien tekoa ja ilman kompromisseja ei voi tehdä politiikkaa... Mites olis arvottaa asioitten todellinen tärkeysjärjestys, ettei niellä kamelia, että voisi siivilöidä hyttysen?

Sananlaskujen kirjassa (joka löytyy Raamatusta) sanotaan: "Osta totuutta, älä myy." Tämän toivoisi erityisesti muistavan myös niiden politiikkojen, jotka "tunnustautuvat" Kirjan "arvoihin".

Danielin kirjassa (joka löytyy Raamatusta) kerrotaan muinaisen kuninkaan nimeltä Nebukadnessarin unessaan näkemästä kuvapatsaasta, joka kertoi etukäteen ihmiskunnan tulevat valtakunnat ja niiden luonteen, kultaisesta päästä savisiin varpaisiin asti. Nyt elämme tuota patsaan historian jalkavaihetta ja niitä tulisi kaikkien niin mahtavien kuin vähäistenkin kumartaa ja syleillä. Jos ei, on vaikeuksia luvassa, kuten Danielin ystäville, jotka eivät suostuneet kumartamaan samaisen Nebukadnessarin pystyttämää kultaista kuvapatsasta, tulipätsin uhallakaan.

Vaikka en ole katolinen, espoolainen, painava tai maisteri, enkä hänen joukoissaan, on todettava, että jotain uutta raikasta tuulahdusta on ollut siinä asenteessa, jolla tämä "jytky" -mallisen vaalivoiton saanut puoluejohtaja on pitänyt kiinni periaatteesta, että kaiken ei tarvi olla kaupan politiikassakaan. Ei tarvi kumartaa petoa, vaikka "pätsillä" uhataan ja sinne joutuisikin.

Nebukadnessarin näkemä patsas sortui "ei ihmiskäden voimasta" ja ihmistekoiset ja -vetoiset Jumalan vastaiset systeemit sortuvat ennemmin tai myöhemmin, mutta on valtakunta, joka ei järky ja joka rakentaa sen periaatteilla, pysyy pystyssä ajan myrskyissäkin. Toivottavasti Soinin esimerkki saa lampun syttymään muidenkin kansan edustajien mielissä, että; "ahaa", politiikan ei tarvikkaan olla välttämättä lyhytnäköistä hiekalle rakentamista.
Jerusalem: median myytti jaetusta kaupungista (eng)

----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi