2012esp15

eSpecial 2012/15 uutisia

Afganistan – Kristinusko leviää

Pitkään sisällissodasta kärsineessä Afganistanissa ei ole koettu rauhaa vuosiin. Ääri-islamilaisen Talebanin suorittamat pommi-iskut ovat varastaneet rauhan afganilaisten elämästä. Maassa on kuitenkin viimeaikoina alkanut näkyä muutosta, sillä kristinuskoa tunnustavien määrä on lähtenyt nousuun.

Mohabat News -uutispalvelu kertoo: “Afganistanin viranomaiset myöntävät, että kristinusko on saanut jalansijaa ei ainoastaan nuorten vaan myös yhteiskunnan muiden kerrosten keskuudessa. Sen lisäksi kotiseurakunnat kasvavat nopeasti.” Iranissa toimivalla itsenäisellä shiialaisella internetsivulla kerrotaan lisäksi: “On olemassa todisteita laajalle levinneestä kristillisestä propagandasta Afganistanissa ja yli 10 salaa asuintaloissa toimivan seurakunnan olemassaolo on todistettu.”

Uusien tietojen mukaan myös Afganistanin parlamentin jäseniä on kääntynyt kristinuskoon. Farsinkielinen uutispalvelu raportoi myös tästä ja kirjoitti: “Evankeliointia ja kristillistä propagandaa tapahtuu maassa korkealla tasolla, mutta tämä on ensimmäinen kerta, kun afgaanien edustajina itseään pitävät eivät ole ainoastan ryhtyneet “luopioiksi” vaan ovat liittyneet kristillisiin järjestöihin evankeliointitarkoituksessa. Tällä kertaa he haluavat esittää kristillisiä palveluksiaan muslimeille parlamentin kautta.”

Afganistanin väestöstä 99,85 prosenttia on muslimeja. Kristittyjä on vain 0,05 prosenttia väestöstä. Muiden uskontojen kuin islamin harjoittaminen on rajoitettua, eikä toisten uskontojen levittäminen tai islamista pois kääntyminen ole sallittua.

stefanus.fi - Marttyyrien Ääni/Kanada, Mohabat News

Algerialaisia tuomittu "muslimin uskon horjuttamisesta"

Algerialinen kristitty tuomittiin viideksi vuodeksi vankeuteen "muslimin uskon horjuttamisesta", joka on rangaistavaa nykyisin Algeriassa uudehkon lain myötä.

"Kadar" on uskalias uskova, joka ei piilottele uskooan, vaan on todistanut siitä rohkeasti. Eräs mies, jolle hän antoi kristillisen CD:n keskusteltuaan hänen kansaan, suuttui ja syytti hänen pilkanneen Muhammedia. Tuomari langetti Kadarille viiden vuoden maksimi rangaistuksen, vaikka syyttäjälle olisi vähempikin kelvannut. "Uskon horjuttaja" on nyt odottamassa valituksensa käsittelyä tuomiosta.

Toinen vastaava tapaus on pastori Saighi Krimo, joka niinikään on tuomittiin viideksi vuodeksi, mutta hän on ollut

vain muutaman päivän vankeudessa hallituksen päästettyä hänet vapaaksi, julkisen painostuksen vuoksi (ulkomaisten kristittyjen oltua aktiivisia asiassa).

Siaghi meni naimisiin vuonna 2008 korkeaislamilaisesta suvusta olevan Yakoutin kanssa. He molemmat olivat salaisesti kristittyjä sukujensa tietämättä. Asian tultua ilmi sukulaiset hyläsivät heidät ja vaikeudet alkoivat. Niitä pelkäämättä Siaghi kertoi Kristuksesta, joka oli antanut hänelle sielunrauhan, julkisesti ja se johti hänen pidättämiseensä. Poliisiasemalla hän jakoi poliiseille laukussaan olleita "Enemmän kuin unelma" todistus DVD-levyjä. Myös tuomarille, joka antoi hänelle viiden vuoden tuomion islamin jättämisestä hän todisti uskostaan

kahdesti.

Vastaavaia tapauksia on tullut ilmi muuallakin islamilaisissa maissa, joka osoittaa, että kritittyjen aiemipi "usko salassa"-linja on muuttunut ja nyt todistetaan vanioa pelkäämättä rohkeasti Jeesuksesta vapahtajana ja pelastajana.

http://www.salememail.com/specialoffers/VOM_Persecution/VOM_persecution_watch_full.aspx?id=0&utm_source=Voice_of_the_Martyrs_Alert&utm_medium=email&utm_campaign=04/13/2012

http://www.spiritofmartyrdom.com/news/2012/04/april-newsletter-2012.php

Palestiinalaisvaltion kuningas ottaa etäisyyttä palestiinalaisiin

(Palestiinalisvaltioksi aikoinaan perustetun) JORDANIAN kuningas Abdullah II jatkaa irtautumistaan palestiinalaisista, minkä hänen isänsä kuningas Hussein aloitti. Jerusalem Postin artikkelin mukaan Jordanian väestöstä lähes 50 % on palestiinalaisia tai heidän jälkeläisiään, mutta toisten tietojen mukaan määrä on n. 65 prosenttia.

Abdullahin valta perustuu beduiinien uskollisuuteen, jotka pitävät hallussaan avainvirat sekä armeijassa että siviilihallinnon aloilla. Tilanne kuningaskunnassa on ollut suhteellisen hallittu, mutta hallitus on jatkuvasti varuillaan ääri-islamilaisen Muslimiveljeskunnan aktivoitumisen vuoksi. Veljeskunta on ollut tarkan valvonnan alaisena, mutta arabikevään tuulet ovat koskettaneet myös Jordanian aroja, joskaan Veljeskunta ei ole haastanut kuninkaan valtaa. Jordanian suhteet Israeliin ovat olleet ongelmalliset. Maitten välillä on rauhansopimus, jota monet jordanialaiset ryhmittymät vaativat peruutettavaksi, ja ajoittaisia hyökkäyksiä israelilaisia turisteja ja Israelin lähetystöä vastaan tapahtuu. Abdullah II antaa myös usein Israelia tuomitsevia lausuntoja, joihin hänen uskotaan olevan pakotettu maansa sisäisen levottomuuden tyynnyttelemiseksi kuusi-miljoonaisen kansansa keskellä.

Kuningas on myös sallinut mielenosoitukset, jotka usein ovat Israelin vastaisia, mutta joissa vaaditaan myös hallitusvallan uudistusta. Varsinkin kuninkaan oikeutta valita hallituksen ministerit vaaditaan poistettavaksi ja siirtymiseksi parlamentin johtamaan monarkiaan.

KUNINGAS Hussein totesi ensimmäisen intifadan jälkeen v. 1988, ettei ollut hyödyllistä jatkaa läheisiä yhteyksiä palestiinalaisten kanssa, ja aloitti maansa erottamisen heistä. Hän pelkäsi väkivaltaisuuksien voivan levitä Jordaniaan, mikä voisi kiihottaa maan palestiinalaiset avoimeen kapinaan hänen yksinvaltaansa vastaan. Kuningas Hussein luopui kaikista oikeuksistaan Länsirantaan v.1988, millä hän halusi painottaa eroaan sen palestiinalaisista.

Monet jordanialaiset kuitenkin kritisoivat päätöstä riittämättömäksi, koska maassa on runsaasti palestiinalaisia pakolaisia, joista suurelle osalle myönnettiin Jordanian kansalaisuus. Kuningas Abdullah II aloitti tilanteen muuttamisen v. 2009, ja on sitä lähtien peruuttanut kansalaisuuden tuhansilta palestiinalaisilta saattaen heidät uudelleen pakolaisen asemaan. Kuninkaan pelkoa on lisännyt Syyrian väkivaltainen kansannousu, joka ajoi 1 100 palestiinalaista Jordaniaan. Artikkelissa todetaan, että Syyrian väkivalta ajoi maahan myös yli 100 000 syyrialaista ja muita ryhmiä, mutta Abdullah II ei pidä heitä vaarana maan hallinnolle.

KUNINGAS Abdullah II:n päämääränä on vähentää maansa palestiinalaisten määrää pieneksi vähemmistöksi, ja haluaa, että pääosa heistä muuttaa maasta Länsirannalle ja Gazaan perustaakseen sinne Palestiinan valtion kotimaakseen. Abdullah II hätääntyi Israelin poliitikkojen lisääntyvistä lausunnoista, joissa he vakuuttavat, että Jordania on palestiinalaisten kotimaa, eikä uutta valtiota tarvita. Siksi hän haluaa ainakin USA:n tunnustavan, että Jordania kuuluu jordanialaisille.

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=265777

http://israelupdate.achlak.net/?p=3920

-Takasin etusivulle-