Erikoisohjelma eSpecial 2011/14, lähetys torstaina 7.4.2011


 Vieraana: Linnea Sahari (todistus) ja Ester Aili Heinonen (Leena Katajan haastattelu).
Katso Heinosen puhe: saalem.info/videot2011.

Musiikki: Lähes indenttiset bluesveljekset Hannu & Mikael laulavat nyt amerikankielisesti ja tietenkin he silloin ovat Hank & Mike.


Rakas risti -teemavuosi haastaa oman ristin tekemiseen

Kristittyjen yhteinen Rakas risti -teemavuosi 2011 kannustaa jokaista kristittyä luomaan oman ristin ja samalla miettimään, mitä kaikkea risti merkitsee itselle. Omien taitojen ja mielikuvituksen mukaan ristin voi nikkaroida, askarrella, ommella, rakentaa, piirtää, kuvamanipuloida, leipoa, muotoilla tai tehdä muulla itselle luontevalla tyylillä.

Kuvan omasta rististä voi lähettää teemavuoden nettisivuille www.rakasristi.fi, jossa äänestetään vuoden ristiä. Sivuilla kävijä voi myös lähettää kuvan hänelle rakkaasta tai häntä muuten puhutelleesta rististä.

Seurakuntia ja yhteisöjä haastetaan tekemään oman yhteisön näköinen risti esimerkiksi seurakunnan eteiseen tai pihalle. Seurakunta voi järjestää Rakas risti -teemapäivän, jossa pohditaan ristin merkitystä raamattuluennoin, ryhmätehtävin ja aktiviteetein. Pääsiäisenä seurakunta voi toteuttaa ristisaaton paikkakunnallaan.

Rakas risti -teemavuosi muistuttaa, että risti kuuluu erottamattomana ja keskeisimpänä perustana kristinuskoon. Teemoja ovat muun muassa synti ja sovitus, ristin loukkaavuus, ristin teologia ja parannuksenteko menestysteologiasta. Risti on rakas mutta myös raskas. Jeesuksen seuraajille kuuluu ristin kantaminen omassa elämässään.

Suomen Evankelisen Allianssin (SEA) käynnistämässä teemavuodessa on tällä hetkellä mukana lähes sata seurakuntaa ja järjestöä (http://www.rakasristi.fi/mukana.html).


Muutama adressi:

Emme äänestä aborttia kannattavia

Me allekirjoittaneet emme aio äänestää vuoden 2011 eduskuntavaaleissa sellaista puoluetta tai ehdokasta, joka kannattaa aborttia.

Myös sitoudumme äänestämään puoluetta, joka kannattaa syntymättömien oikeutta elämään.


http://www.adressit.com/emme_aanesta_aborttia_kannattavia


Adressi Sanoma-konsernille: lopettakaa heti vihakampanja

Sanoma Osakeyhtiön Helsingin sanomat-lehti sekä konsernin TV:n neloskanava käyttivät valtamedian räikeintä kieltä nimittäessään kirkon perinteisiä herätys- ja lähetysjärjestöjä halveksivin sanakääntein. Helsingin Sanomien 25.3. pääkirjoituspalstalla otsikko "Kirkko hyysää äärijärjestöjään", kertoo valtalehden asenteesta.

Mediakonsernin vihakampanja ei ole pysähtynyt. Hs.fi -sivustojen kulttuuria palstan kolumni 30.3.2011 on otsikoitu "Uskovaisporno kiihottaa". Sisällöltäänkin ala-arvoinen kolumni kuvaa median asenteita.

Valtakunnan ykköslehden ja konserniin kuuluvan mediaryppään toimesta tämän kaltainen puhe aiheuttaa vihaa, jonka vuoksi sitä voidaan kutsua hyvällä syyllä vihakampanjaksi. Johtavana mediana sen tulisi kantaa paremmin vastuuta yhteiskunnallisesta tilanteesta.

Helsingin Sanomat ja muukin valtamedia unohtaa, että maamme on naapurimaitaan kristillisempi valtio. Edelleen kirkkoon kuulu 78,2% kansalaisista, niistä 29% ilmoittaa, että kristinusko on hyvin tärkeä osa heidän elämäänsä. Kaupallisesti rahoitetun median toimintaan vastataan kaupallisin vastatoimin.

Adressin allekirjoittajat eivät hyväksy näin räikeitä toimia ja puheita. Median ja etenkin maan suurimma lehden on toimittava maassamme asiallisesti ja tasapuolisesti.

Adressi suljetaan 26.4.2011 ja toimitetaan Sanoma-konsernin keskeisille päättäjille ja osakkeenomistajille.

http://www.adressit.com/kristityt_sanoma-konsernille_lopettakaa_heti_vihakampanja


----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi