Erikoisohjelma eSpecial 2010/45, lähetys torstaina 11.11.2010


Vierailijat:
Pentti Niininen, Jerome, Ari Koivuniemi, Reetta ja Pentti Pirilä

Musiikki:
(1 säkeistön verran laulaa) Aurinkorannikon Kotikirkon mieskuoro, Anssi Tiittanen Duo, JGF 2010 (Teosto-nimisestä syystä ei arkistossa).

Uutisteemat:

3D tulee, oletko valmis? Laita silmät ristiin ja näe asiat moniulotteisemmin!


HD on tullunna jo moniinkin koteihin nyt pukkaa 3D:tä. Kolmiulotteiset valokuvat ja filmit eivät ole tietty mikään uusi keksintö, mutta nyt tätä 3D touhua ainakin elektroniikka-valmistaja Panasonic kovasti puskee markkinoille. No, ei se mitään. Suht luotettavalta taholta jo 1980-luvulla tullut tieto kertoo, että Taivaassa katsellaan esim historiallisia esityksiä kolmiulotteisena...

Voit nähdä yo videon kolmiulotteisena kahdella eri tavalla, ilman 3D laseja:

SILMÄT RISTISSÄ (valitse yo videon alakulman "3D" valikosta: "Cross eyed"): Hiukan toisille vaikeaa, mutta silti ei mahdotonta. Suuntaa silmäsi katsomaan sillä tavalla ristikkäin, että oikea silmä katsoo vasenta kuvaa ja vasen oikeaa. Näkyy 3 eri kuvaa, joista keskimmäinen on kolmiulotteinen. Jos laitat silmiä ristiin liikaa, näkyy 4 kuvaa. Hyvä tapa saada homma toimimaan on panna kohotettu sormesi näytön eteen ja vetää sitä hitaasti kohti itseäsi siihen katsoen ja huomaat miten takana olevat kaksi kuvaa lähestyvät toisiaan kunnes sulautuvat yhdeksi. (Kuten oikealla olevassa pikkuvideossa, klikkaa nähdäksesi efektin).

KATSOEN KUVIEN "OHI" TAI "LÄPI" (valitse saman yllä olevan videon "3D" valikosta: "Parallel"): Oikea silmä katsoo oikeaa kuvaa ja vasen vasenta, mutta tuijotat niiden "läpi" (silmät tarkentuvat etäämmälle kuin mitä näyttö on) niin että kuvista muodostuu 3D-kuva.

Siinä sitä silmävoimistelua. You Tube videon (jossa kaveri pomppii patjalla) sanoma on; teen mitä itse huvittaa, vaikkei siitä makseta (mainostuloja ei tipu 3D:nä). Tärkeämpi sanoma on se, että silmät Ristissä näkee asiat moniulotteisemmin...


Reggaebändi Katajainen Kansa pukee ylleen sota-asun

Helsinkiläinen Jeesus-reggaebändi Katajainen Kansa on saanut toisen studioalbuminsa valmiiksi. Levy on nimeltään Veli veljen puolesta ja se julkaistiin 3.11.

Katajainen Kansa yhdistää mielekiintoisesti kristillistä sanomaa, suomalaiskansallisia tuntoja ja jamaikalaisia rytmejä.

Bändin jäsenet Tommi Ahonen (laulu), Miika Pesso (laulu), Eero Uurtimo (basso), Lasse Haapala (kitara), Markus Savijoki (rummut), Aki Lahtinen (lyömäsoittimet), Janne Ainesmaa (koskettimet) ja Osmo-Matias Ojanen (haitari & accordina) ovat panostaneet uuteen levyyn todella paljon ja se kuuluu ja näkyy. Veli veljen puolesta on Katajaisen Kansan keulahahmon Tommi Ahosen mukaan jopa yhtenäisempi ja hiotumpi paketti kuin vuosi sitten julkaistu debyytti Osani olkoon, joka sai yleisöltä ja kriitikoilta erinomaisen vastaanoton.
 
”Olemme tarkentaneet bändin soundia tyylillisesti, vaikka pitäydymme edelleen selkeästi reggaessa. Halusimme tuoda uudelle levylle myös enemmän suomalaisia vaikutteita, minkä takia haitari on entistä isommassa roolissa”, Ahonen sanoo. Levyllä on myös mukana tango sekä valssi, joka on luultavasti ensimmäinen kyseiseen tahtilajiin tehty reggae-biisi.
 
Uudella levyllä Katajainen kansa on pukenut ylleen sota-asun. ”Levyn nimi, Veli veljen puolesta, summaa hyvin levyn teeman. Nimi kuvastaa mielestämme toisten puolesta uhrautuvaa rakkautta, josta kristinuskossa on kyse. Uudella levyllä käsitellään kristityn elämää taistelun näkökulmasta, mikä on näkyvissä niin musiikillisesti kuin kansia myöten”.
 
Katajainen Kansa keikkailee ahkerasti levyn ilmestymisen myötä ja Veli veljen puolesta -albumin julkaisukonsertti on Maata näkyvissä –festivaaleilla 20.11.
 
www.myspace.com/katajainenkansaIrma Räsäsen konsertti Savolinnassa 12.11.2010Ohjelmassamme aiemmin syksyllä esiintynyt laulaja-lauluntekijä Irma Räsänen kirjoittaa konserttikutsussan:

Olen ajatellut Daavidin sanoja "sydämeni on VALMIS....minä tahdon laulaa ja soittaa jne." Olen odottanut tuota tunnetta itsellenikin kuin kuuta taivaalta. Kauaksi on tavoite jäänyt. Pikkuhiljaa olen kypsyntyt ajatukseen: "ehkäpä sydämeni on valmis kun se tajuaa ettei ole valmis, mutta ei anna senkään estää toteuttamasta unelmaa" Siksi olen päättänyt rohkaista mieleni ja järjestää konsertin, jossa voin kajauttaa ilmoille (melkein) kaikki lauluni.

Tämä tapahtuu siis su 12.11. klo 18.30 osoitteessa: Satamakatu 9. Vapaa pääsy ja kaffiakin on tarjolla!

www.satamanvalo.netTahdon kertoa mit ompi mulle Jeesus/"No One Ever Cared for Me Like Jesus" -tarina


Charles Weigle (1871-1966) kertoo yo videolla saamansa laulun "Tahdon kertoa mit ompi mulle Jeesus" tarinan. Hän oli naimisiin mentyään saanut kutsun Jumalalta ryhtyä evankelistaksi ja työ vei hänet saarnamatkoille kauas kotoa. Vaimonsa ei ollut asiasta ollenkaan mielissään. Charles koki kuitenkin kutsunsa palvella Herraa olevan tärkeämpi, kuin vaimonsa vastustus. Myöhemmin selvisi, että hänen vaimonsa oli mennyt synti elämään ja ollut uskoton. Sitä jatkui useamman vuoden ajan ja tragedia johti siihen, että Charles ei esim kolmeen vuoteen koskaan hymyillyt, saarnaamista hän jatkoi ja sieluja pelastui. Sitten hän sai viestin, että vaimonsa, joka oli muuttanut Kaliforniaan oli kuoleman sairaana ja pyysi, että Charles rukoilisi puolestaan. Sen hän teki. Myöhemmin vaimonsa kuolinvuoteen vierellä ollut henkilö sanoi vaimon katuneen tapaa, jolla oli elänyt ja sanoneen että jos saisi elää elämänsä uudestaan, hän haluaisi elää sen Herralle kuten miehensä on tehnyt. Kokemaansa epätoivon kautta myöhemmin ajatellessaan Charles muisti ja ymmärsi, että koko sen ajan Jeesus oli ollut uskollisesti hänen kanssaan ja silloin hän sai mainitun laulun.

Evoluutiokeskustelu kiinnostaa

Professori Tapio Puolimatkan on tunnettu evoluutiota koskevasta keskustelusta. Aihe on noussut syys-lokakuussa myös esim netmission.fi keskustelupalstalla varsin suosituksi: "Luominen vai evoluutio?"-säiettä on luettu jo yli 11 000 kertaa.

Keskustelusäie sai alkunsa Tapio Puolimatkan luentotilaisuudesta, joka järjestettiin espoolaisessa Majakka-seurakunnassa. Tilaisuudesta tallennetut videot ovat olleet myös kysyttyä tavaraa: latauksia on kertynyt kuukaudessa jo n. 900 kertaa. Kyseiset videotallenteet ovat ladattavissa ja katseltavissa ilmaiseksi osoitteessa www.majakka.net.

(netmission.fi -uutiset)


Nettiextra: Kulkua kaidalla tiellä tallennetuna dsrl-kameralla HD:nä...Nämä rohkeat paljasjalkaiset kaidantien kulkijat ovat tallentuneet ohjelmassa mainitulla ja myös käytetyllä tyylillä järjestelmäkameralla teräväpiirto (HD) videona huikaisevan tyylikkäästi.

----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi