eSpecial 2009/47

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 19.11.2009

Ohjelman info:

Musiikki: HM Ojala: Naivistinen matkalaulu

Extra: HM Israel-matkavideo

Uutiset:

Ex-varapressa ehdokas Sarah Palin kirjakiertueella 

Entinen Alaskan kuvernööri ja republikaanien varapresidenttiehdokas, uskova ja viiden lapsen äiti Sarah Palin on kirjoittanut kirjan, jossa kertoo mm kokemuksistaan McCainin vaalikampanjasta.


2012, elokuva maailmantuhosta

17.11.2009 Mayojen ennustamaa maailmanloppua käsittelevä katastrofielokuva 2012 ei näytä islamin pyhien paikkojen tuhoutumista. Elokuvassa tuhotaan useita muita kuuluisia rakennuksia, joiden joukossa ovat muun muassa Rooman Pietarin kirkko ja Brasilian Rio de Janeirossa sijaitseva valtava Kristus-patsas.

Maailmanloppufantasian ohjannut Roland Emmerich kertoo scifiwire.com –sivuston haastattelussa, että hän olisi halunnut näyttää myös islamin pyhien paikkojen tuhon ja antaa Mekassa sijaitsevan Kaaban mustan kiven hajota kappaleiksi. Elokuvan toinen käsikirjoittaja oli kuitenkin ohjaajan mukaan kieltäytynyt kohtauksen kirjoittamisesta.

–Hän sanoi, ettei halua fatwaa päälleen elokuvan takia ja oli täysin oikeassa, Emmerich totesi.

Ohjaajan mukaan kristillisiä symboleja voi tuhota elokuvissa mielin määrin, mutta islamilaisten kanssa on oltava varovaisempi.

-Kohtaus jätettiin elokuvasta pois myös siksi, ettei se ollut keskeinen, Emmerich puolustautui.

Lähde: pod.fi

----

Britanniassa uusi ateistinen mainoskampanja

19.11.2009 Paljon julkisuutta saanut ateistinen bussimainoskampanja saa jatkoa Britanniassa. Maan suurimmissa kaupungeissa nähdään 20.11. alkaen ateistisia mainoksia, jotka vaativat ihmisiä suojelemaan lapsiaan epämääräisiltä uskonnollisilta vaikutteilta.

Kansainvälisenä lastenpäivänä käynnistyvän kampanjan mainoslause on Please don´t label me. Let me grow up and choose myself, älä luokittele minua, anna minun kasvaa ja valita itse. Asiasta kertoo Daily Mirror.

Britanniasta useisiin maihin levinnyt bussimainoskampanja sai aikaan useita kristillisiä vastakampanjoita, joissa puolustettiin jumalauskoa.

Ateistisia bussimainoksia nähtiin kesällä myös Suomessa.

Lähde. pod.fi

----

Noidat ja riivatut kerääntyvät pastorin luokse Keniassa

Pastori Lawrence Omambia kenialaisesta Kristuksen yhteisö –kirkosta pitää kerran kuussa kokouksen, joka on varattu erityisesti pahojen henkien ulos ajamiseksi ja parantumiselle. Pastori käyskentelee rukoilevien ihmisten seassa ja ojentaa kätensä rukoiltavan päälle: ”Käsken pahoja henkiä lähtemään pois Jeesuksen nimessä”, hän toistaa rukoiltavien kohdalla. Pastorin avustaja voitelee lähistöllä oliiviöljyllä ihmisten sairaita ja kipeitä kohtia.

Omambia kertoo, että ihmiset tulevat rukoiltavaksi, jotta he voivat päästä vapaiksi noituuden voimista. ”Jotkut ovat demonihenkien vallassa, joten he tulevat rukoiltavaksi parantuakseen”, hän kertoo. Pastori kertoo, että hän voi parantaa syöpää, epilepsiaa sekä ajaa ulos pahoja henkiä. Hän kertoo, että voima hänen käsissään ovat kuin sähköistä virtaa Jeesukselta.

”Noidat ovat täällä, mutta mitä me teemme, on voimallisempaa kuin noituus.”, Omambia kertoo.

Lähde: CNN/laurinkallio.com

----

Lentoyhtiön toimitusjohtaja päätti tulla töihin omana itsenään

Yhdeksän vuotta sitten amerikkalaisen Republic Airways –lentoyhtiön tomitusjohtaja Bryan Bedford päätti tuoda Jumalan töihin mukanaan. ”Olemme rakentaneet bisnestä yhdessä siitä lähtien”, hän kertoo.

Bedford on tuonut kristillisen uskonsa myös lentoyhtiön visioon ja uskoo sen tehneen yhtiöstä voimakkaamman. Bedford kertoo, että hän ei yritä käännyttää ketään tai vaatia uskoa työllistymisen edellytyksenä. Mutta hän kertoo myös, ettei häpeile jakaa uskoaan sen enempää kuin liiketoimintasuunnitelmaakaan yhtiön uutiskirjeissä: ”Rukoilen Jumalalta jatkuvasti siunausta perheillemme ja lentoyhtiöllemme.”

Republic Airlines –lentoyhtiön visiossa sanotaan: ”Jokainen työntekijä on luotu Jumalan kuvaksi henkilökohtaisesta uskostaan tai maailmankatsomuksestaan riippumatta.”

Jotkut saattavat paheksua lausuntoa, mutta toisten mielestä se ei mene rajan yli.

Bryan Bedford kertoo, että yhdeksän vuotta sitten hän päätti välttää olemasta eri persoona töissä, kotona ja sunnuntaisin. ”Halusin olla oma kokonainen itseni jokaisena päivänä elämäni jokaisella osa-alueella”, kuvailee Bedford, joka on ollut lentoyhtiön johdossa heinäkuusta 1999 lähtien.

Lähde: www.denverpost.com/laurinkallio.com

---------

Stefanus uutisia:
Egypti – Bloginpitäjä uhkaa nälkälakolla

Uutisissamme 2.11. kerroimme egyptiläisestä kristitystä bloggaajasta, joka on ollut jo yli vuoden vangittuna ilman syytteitä. Nyt hän on ilmoittanut ryhtyvänsä nälkälakkoon, mikäli viranomaiset eivät hyväksy hänen seuraavaa vapautusanomustaan.

Hani Nazeer, 28-vuotias lukion sosiaalityöntekijä Qenasta ja ”Karz El Hob” –nimisen blogin pitäjä, sai tietää 9.11., että hänen viimeisin anomuksensa vapautumisen puolesta on hylätty. Hänen asianajajansa sanoivat tekevänsä uuden hakemuksen heti seuraavana päivänä. Nazeerin asianajajan Rawda Ahamadin mukaan sisäasiainministeriö ei ”kertonut hylkäyksen syitä”. ”Häntä vastaan ei ole syytteitä,” Ahamad sanoi. ”Hän ei ole rikollinen. Hänet tulee vapauttaa välittömästi.”

Intia – Edelleen vain vähän tuomioita Orissassa

Orissan kristityt alkavat menettää toivonsa oikeuden toteutumisesta sen jälkeen kun marraskuun alussa kuusi vuoden 2008 väkivaltaisuuksista syytettyä vapautettiin syytteistä ja pääepäilty päästettiin takuita vastaan vapaalle.

Kaikkiaan syytteistä on nyt vapautettu 121 ihmistä ja vain 27 on tuomittu. ”Uhrit ovat hyvin lannistuneita jatkuvien vapautusten vuoksi. Heillä ei enää ole sen paremmin toivoa kuin motivaatiotakaan, että ylempi oikeusaste toisi heille oikeutta,” asianajaja Bibhu Dutta Das Orissan ylioikeudesta kertoi. Hänen mukaansa vapautukset ovat seurausta tarkoituksella huonosti suoritetusta poliisitutkinnasta, jonka avulla poliisit yrittävät peitellä äärihindujen tekemiä rikoksia. Orissan lainsäädäntökokouksen jäsen, jota vastaan oli 14 syytettä mm. ”murhasta, polttamisesta ja pahoinpitelystä”, päästettiin takuita vastaan vapaalle. Manoj Pradhan vapautettiin yhdestä murhasyytteestä, tuhopoltosta ja talon polttamisesta. Jos Pradhan pysyy vapaalla, Das sanoi, hänet todennäköisesti vapautetaan muistakin syytteistä, sillä hän pääsee uhkailemaan todistajia.

Uganda – Hyökkäys jumalanpalvelukseen

Noin 40 viidakkoveitsin ja mailoin aseistautunutta äärimuslimia yritti murtautua sunnuntaijumalanpalvelukseen pääkaupungin Kampalan ulkopuolella 1.11. Yksi seurakuntalainen sai useita vammoja ja rukoushuone vahingoittui.

Silminnäkijöiden mukaan äärimuslimit yrittivät tunkeutua World Possessor’s Church International –seurakuntaan Namasubassa kello 11 seurakunnan ollessa koolla. Seurakunnan jäsentä, joka otti valokuvia kokouksesta – ja sitten hyökkäyksestä – pahoinpideltiin ja hän sai useita vammoja. Hyökkäyksen jälkeen useat seurakuntalaiset ovat saaneet uhkauksia alueen muslimeilta, mutta poliisit eivät ole ryhtyneet toimenpiteisiin hyökkääjiä vastaan, seurakunnan johtajat sanovat. Seurakuntalaiset elävät pelossa, sanoi pastori Henry Zaake, huomauttaen, että seuraavana sunnuntaina (8.11.) paikallaolijoiden määrä oli laskenut 250:stä sataan ihmiseen. ”Olemme ilmoittaneet tapauksesta keskuspoliisiasemalle ja olemme yllättyneitä, että mihinkään toimenpiteisiin ei ole ryhdytty, pastori Zaake sanoi. ”Tähän mennessä ketään ei ole pidätetty. Aivan kuin poliiseja ei kiinnostaisi meidän turvallisuutemme ja henkemme.”

Compass Direct/stefanus.fi

- - - - -

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

- - - - -

Facebook eSpecial

Liity faniksi, jos olet fb:ssa