Erikoisohjelma eSpecial 2010/38 lähetys to 23.9.2010Juonto ja uutiset:
HM Ojala
 
Vierailijat: Henry Zitron

Sana: Leena Kataja

Musiikki:
Irma Räsänen

Uutisteemat:

Nepal – Uusia uhkia, vanhaa vihamielisyyttä

Nepalissa toimiva maanalainen ryhmä, joka neuvottelee pommein ja on pakottanut satoja valtion viranomaisia luopumaan tehtävistään, uhkailee nyt kristillistä papistoa väkivallalla, jos he eivät myönny kiristäjien vaateisiin.

Uhkaukset ovat tulleet Yhdistyneeltä Kansalliselta Vapautusrintamalta (Samyukta Jatiya Mukti Morcha), aseistautuneelta ryhmältä, joka vaatii rahaa ja jakelee uhkauksia. Ryhmä on uhannut kristittyjä johtajia itäisessä ja läntisessä Nepalissa sekä Kathmandun laaksossa.

Lähes 1.500 valtion virkamiestä 27 paikkakunnalta on eronnut työstään saatuaan uhkauksia Rintamalta. Sen lisäksi, että kristityt saavat nyt uhkauksia uudelta ryhmältä, he ovat kärsineet vainoa pitkään jatkuneen vihamielisyyden vuoksi, joka alkoi Nepalin ollessa hinduvaltio; kristillisyyden vastaiset asenteet eivät ole kuolleet vielä neljä vuotta senkään jälkeen, kun parlamentti julisti valtion maalliseksi. Ishwor Pudasaini, Assembly of God-seurakunnan pastori, kertoi, että hänen naapurinsa herjaavat häntä ja tekevät uhkaavia eleitä. Hänen perheensä ei saa mennä julkisille paikoille eikä hän uskalla viettää öitään entisessä kodissaan hyökkäysten pelossa. Hänen sukulaisensa Bharat Pudasaini menetti työnsä ja joutui muuttamaan. ”Bharat Pudasaini oli töissä Mulpanin peruskoulussa”, sanoi Pudasaini. ”Hänet erotettiin, kun hänestä tuli kristitty ja kyläläiset pakottivat hänen perheensä lähtemään kylästä.”

Compass Direct                              (Stefanus.fi)

Isä tapettiin ja lapset kaapattiin Somaliassa

Al-Shabaab muslimikapinalliset murtautuivat Somalian Afgoissa asuneen Osman Abdullah Fatahin kotiin 21. heinäkuuta (2010). Aseistautuneet kapinalliset ampuivat hänet hänen vaimon ja lasten nähden. Fataho oli ollut jo pitkään kristitty ja hän toimi aktiivisti pienessä, maanalaisessa kristittyjen yhteisössä Somaliassa.

Murhan jälkeen kapinalliset ottivat Fatahin vaimon ja neljä lasta panttivangeiksi. Myöhemmin äiti pääsettiin vapaaksi. Mutta lapset pidettiin vangittuna sotilaiksi koulutettaviksi. Fatahon sukulainen sanoo kapinallisten valinneen hänet kohteekseen koska hän oli kääntynyt pois islamista.

Somalia on suurimmaksi osaksi kapinallisten hallinnassa. Kapinallisten tavoitteena on mm. kitkeä maasta jokainen joka tunnustaa kristinuskoa. Maanalaisen seurakunnan johtajat ovat olleet pakotettuja pakenemaan kodeistaan välttääkseen joutuvansa tapetuiksi.

Al-Shabaab-järjestö kielsi äskettäin radioasemia soittamasta musiikkia ja kouluja soittamasta kelloa tunnin alkun ja lopun merkiksi "koska niistä kuuluva ääni muistuttaa liiaksi kirkonkelloja". Mogadishussa toimiva väliaikaishallitus kohtelee kristittyjä paremmin.

Lähde: MKY uutiskirje ja www.compassdirect.org
http://ihmisoikeus.blogspot.com/


PA:n taktiikka edelleen sama rauhanneuvottelujen suhteen Israelin kanssa

PA:n (Palestiinalaishallituksen) puheenjohtaja Mahmoud Abbas sanoi Betlehemissä toimivan Maan-uutistoimiston haastattelussa maanantaina (19.9.2010), että Israel voi kutsua itseään ”Israelin sionistiseksi juutalaiseksi imperiumiksi” tai miksi vain, mutta vakuuttaa, ettei hän koskaan tule tunnustamaan sitä. *

PLO:N lähettiläs Libanoniin Abdullah Abdullah kertoi Al-Hayat Al-Yedida lehdelle myöntämässään haastattelussa, joka käytiin arabiaksi, että PA toteuttaa Jasser Arafatin aikana sovittua taktiikkaa vaiheittaisesta etenemisestä Israelin tuhoamiseksi. Tämän taktiikan mukaisesti rauhanneuvottelut Israelin kanssa eivät ole itse tarkoitus, vaan ainoastaan yksi vaihe ponnistelussa Israelin eristämiseksi, kiristäen kuristusote sen ympärillä, kieltäen sen laillisuus ja esittäen se kapinallisena, rasistisena valtiona. Tältä pohjalta katsottuna Washingtonissa suurella kampanjalla alkaneet neuvottelut Israelin ja PA:n kanssa ovat pelkkä kulissi, jonka varjolla toteutetaan kavalaa suunnitelmaa Israelin tuhoamiseksi. 

http://www.israeltoday.co.il/default.aspx?tabid=178&nid=21903

http://www.jpost.com/MiddleEast/Article.aspx?id=188733  *             (Israel Update)

Apartheidia palestiinalaisittain: "Ei ainotakaan israelilaista palesiinaliselle maalle"

Virallinen palestiinalaisuutistoimisto "Wafa" välitti tiedonannon Egyptin medialle parisen kuukautta sitten, jossa Mahmoud Abbas lausui: "Olen halukas sopimaan, että kolmas osapuoli, kuten Nato joukot, valvoo (rauhan)sopimusta, mutta en hyväksy, että heidän joukoissaan on juutalaisia, tai että keskuudessamme eläisi ainoatakaan israelilaista palestiinalaisella maalla."

http://www.ynetnews.com/articles/0,7340,L-3929819,00.html                (HM)


Hamasin perustajan poika Mosab Yousef Hassan

Joku aika sitten Suomessa vieraillut Mosab Yousef Hassan on kääntynyt kristityksi. Hän kertoo miten islamin näkee sen piirissä kasvanut palestiinalainen: "Koraanin jumala vihaa juutalaisia, riippumatta Palestiinan tilanteesta."


Kuka meitä tappaa? Tzekki kysyy

Video ilmeisen länsimaisen moraalisen rappion taustatekijöistä tzekkiläisittäin esitettynä. Syyt ja seuraukset ovat nähtävissä, mutta mites johtopäästökset? Rasismi ja vihapolitiikka ei ole vastaus, mutta Jeesus Nasaretilaisen opetukset ja Hänen seuraamisensa opissa ja elämässä on, vuonna 2010 mainitun henkilön syntymän jälkeen.

----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi