Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 9.9.2010
 
 
 
Erikoisohjelma eSpecial nettisivut -kuten kuvasta näkyy- ovat muutoksen alla ja uutta ilmettä ja toimintoa pukkaa.
Hakutoiminto (yllä eSpecial.TV logon alla) on kätevä välin etsiä asioita ja henkilöitä, jotka ovat esiintyneet ohjelmissa vuosien mittaan.
 
Uutta on myös vaaka navigointipalkki, joka auttaa sivuston avainasioiden löytämisessä, sieltä löytyvän sivustokartan esim näyttäessä ihan kaikki sivut.
 
Päivitys on kesken ja ajan myötä vanha especiaali.net osoite saadaan korvattu uudella myös esim mainoksissa ja pannereissa, joita sivuilla on jakoon laitettavana.
 
Windows Internet Explorer selain saatta sivuilla herjata lapulla: "Sivulla on salattua ja salaamatonta sisältöä..." Kyllä on sopiva vastaus sille, jos haluaa kaiken näkyviin sivulla. Firefox ei havainnon mukaan herjaa mitään. (Tässä yhteydessä herjaaminen tarkoittaa varoituslappua, joita ohjelmat lähettävät. Nörttikieltä).
 
- - -
(Reuters video)
 
Islam vastaisuutta syysilmassa
 
Miten Islamilainen maailma vastaa amerikkalaispastori Terry Jonesin uhkaukseen polttaa koraaneja 11.9. askaruttaa monia.
 
Monet valtiolliset tahot aikomuksen Yhdysvalloissa ovat tuominneet. Samoin kuin esim Vatikaani. Indonesialaiset pyytävät muslimimaaliman puolesta entistä asukastaan Barack Obamaa estämään koraanien polton maailmanrauhan nimissä.

Amerikkalaispastorin aikomus polttaa Koraaneja nostattaa vastalauseita myös Yhdysvaltain kristillisen oikeiston piirissä.

Republikaanipuolueen entinen varapresidenttiehdokas Sarah Palin liittyi keskiviikkona pastorin arvostelijoiden joukkoon.

- Ihmisillä on perustuslaillinen oikeus polttaa Koraaneja jos he haluavat. Mutta teko on tunteeton ja tarpeeton provokaatio, kommentoi Sarah Palin Jonesin aikeita.

Palin vetosi Jonesiin, ettei tämä toteuttaisi Koraanien roviota.

- Se ruokkii ivallisen retoriikan tulta ja näyttää ainoastaan ilkeältä uskonnolliselta suvaitsemattomuudelta. Älkää ruokkiko sitä tulta, Palin lausui.

- Jos tarkoituksenne on todistaa, että kristilliset opetukset armosta, oikeudesta, vapaudesta ja tasa-arvosta muodostavat maamme perustan, teollanne on täysin päinvastaiset seuraukset, Palin jatkoi. (TelegraphNews, Ilta-Sanomat, HM)

Samaan aikaan Saksassa...

Muhamed-piirroksillaan maailmanmaineeseen noussut tanskalainen pilapiirtäjä Kurt Westergaard on palkittu Saksassa ansiostaan sananvapauden puolesta. Palkinnonjakotilaisuudessa liittokansleri Angela Merkel ylisti Westergaardin rohkeutta.

Westergaardin kuva pommin turbaaniinsa piilottaneesta profeetta Muhamedista ja muut piirrokset julkaistiin Jyllands-Posten-lehdessä vuonna 2005. Kuvat nostattivat mielenosoitusten aallon muslimimaissa ja länsimaissa keskustelun sananvapauden rajoista. (MTV3-AP)

... ja Egyptissä

Sheikki Tobah, Shimin kylän imaami, käytti 13.8. hyväkseen perjantairukouksia ja kutsui paikallisia muslimeja jihadiin paikallista koptikristittyä yhteisöä vastaan. Muutamien tuntien kuluttua ääri-islamilainen Mohamed Ali Almstaui hyökkäsi paikallisen koptin, Maher Aminin, kimppuun, joka oli pesemässä taksiaan. Samana iltana Mohamed johti noin 20 muslimin joukon hyökkäämään Aminin kotiin. Turvallisuusjoukot pidättivät kristityt, heidän vammoistaan huolimatta, jotta heidät voitaisiin painostaa ”sovintoon”.

Sharia-lain mukaan kristitty ei voi todistaa muslimia vastaan oikeudessa. Sen vuoksi Egyptissä on vallalla ”sovitteluksi” kutsuttu käytäntö, jossa kristityt pakotetaan luopumaan syytteistä muslimeja vastaan ja muslimit puolestaan vakuuttavat, että konflikti on päättynyt. Alle vuorokausi sovittelun jälkeen Mohamed kuitenkin johti muslimijoukon toiseen hyökkäykseen kodeissaan, kadulla ja pelloilla tapaamiaan kopteja vastaan.

Koptit ovat hyvin ahdistuneita avuttomuutensa vuoksi. Lain suoman suojelun puute tarkoittaa käytännössä, että heillä ei ole oikeuksia ja he ovat hyvin haavoittuvaisia uusille hyökkäyksille. Väkivaltaisuudet kristittyjä vastaan ovat yleistyneet rajusti sen jälkeen, kun viranomaiset käynnistivät sovintomenettelyn vuonna 2007. (Stefanus.fi, AINA, AEARLC)

HM kommentti: Islamia vaara on syytä tiedostaa ja sitä on syytä vastustaa kaikin kristillisin keinoin, mutta niihin keinoihin ei kuulu vihanlietsonta ja herjaaminen, jota näyttää tapahtuvan suomalaistenkin -uskovina ja Israelin kannattajina esiintyvien toimesta netissä.
"Kristuskin kärsi teidän puolestanne, jättäen teille esikuvan, että te noudattaisitte hänen jälkiänsä, joka "ei syntiä tehnyt ja jonka suussa ei petosta ollut",  joka häntä herjattaessa ei herjannut takaisin, joka kärsiessään ei uhannut, vaan jätti asiansa sen haltuun, joka oikein tuomitsee,  joka "itse kantoi meidän syntimme" ruumiissansa ristinpuuhun, että me, synneistä pois kuolleina, eläisimme vanhurskaudelle; ja hänen "haavainsa kautta te olette paratut".

 

----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial

 
Jos olet fb-käyttäjä, liity eSpecial-faniksi