Erikoisohjelma eSpecial 2010/42, lähetys torstaina 21.10.2010


Ohjelman puhe:
HM Ojala

Vierailija: Kyösti Rahkonen Leen aKatajan haastattelussa

Musiikki:
The Good Shepherd Cathedral Choir, Botswana

Uutisteemat:

Professori vaatii Washingtonissa Israelin hävittämistä


Al Quads (=Jerusalem arabiaksi) päivän mielenosoituksessa USA:n pääkaupungissa Lincoln yliopiston professori Kaukab Siddique vaati puheessaan Israelin tuhoamista (ja se oli vihapuhe, jos mikä, mutta tuskin valtamedian taholta sellaiseksi lasketaan, kun asialla oli vasemmistolainen muslimi). Hän totesi jokaisen, joka tunnustaa Israelin laillisuuden, olevan "siionistin" (so hänen mukaansa paha, paha, paha), oli sitten juutalainen, kristitty tai muslimi.

Kyseistä mielenosoituspäivää pidetään vuosittain eripuolilla maailmaa protestiksi siitä, että Jerusalem (tai suuri osa siitä) on Israelin hallussa ja kaikenlaisen Israel-vihan lietsomiseksi. Esim kehotetaan boikotoimaan israelilaisia tuotteita.

Tapahtuu kuin Nehemian aikoina: Neh 4:7  Mutta kun Sanballat, Tobia, arabialaiset, ammonilaiset ja asdodilaiset kuulivat, että Jerusalemin muurien korjaus edistyi, niin että niiden aukot alkoivat täyttyä, vihastuivat he kovin.
Neh 4:8  Ja he kaikki tekivät liiton keskenään käydäksensä taisteluun Jerusalemia vastaan ja tehdäkseen siellä häiriötä.Kiina – Pastoreita estetty osallistumasta Lausanne-kongressiin

Etelä-Afrikan Kapkaupungissa parhaillaan käynnissä olevaa Maailman Evankelisen Allianssin kolmatta Lausanne-kongressia joudutaan viettämään ilman suurinta osaa kiinalaisista kutsuvieraista, sillä Kiinan poliisi on uhkaillut tai pidättänyt noin 200 delegaattia, jotka olivat halunneet osallistua kongressiin.

Kotiseurakunnat kautta Kiinan ovat keränneet huomattavia summia rahaa voidakseen lähettää edustajansa Lausanne-kongressiin. Kun kotiseurakunnan jäsen Abraham Liu Guan ja neljä muuta delegaattia yrittivät lähteä Kiinasta Pekingin lentokentän kautta sunnuntaina 10.10., viranomaiset eivät päästäneet heitä tullin läpi. Viranomaiset pidättivät yhden delegaatin ja takavarikoivat muiden passit 25.10. saakka, jolloin kongressi päättyy.

Kiinan valtion uskonnollisten asioiden viranomaiset ja Julkisen turvallisuuden virasto olivat ilmoittaneet rajaviranomaisille, että kiinalaisten kristittyjen osallistuminen kongressiin uhkasi kansallista turvallisuutta ja määräsivät heidät estämään delegaattien matkaan pääsyn. ChinaAid raportoi, että keskiviikkona 13.10. noin 1.000 poliisia määrättiin Pekingin kansainväliselle lentokentälle estämään arviolta 100 kotiseurakunnan jäsentä, jotka olivat tuolloin aikeissa matkustaa Pekingistä kohti Kapkaupunkia.

Kiina syytti Lausanne-komiteaa siitä, että he eivät olleet kutsuneet valtionkirkon edustajia kongressiin. Kiinankielinen Ming Pao-uutiset kuitenkin raportoi, että delegaatteja vaadittiin allekirjoittamaan paperi, jossa he sitoutuvat evankeliointiin. Valtionkirkon edustajat eivät voi siihen sitoutua, sillä evankeliointi kirkon seinien ulkopuolella on kielletty.

stefanus.fi  Compass Direct, ChinaAid


Google johtaja: On shokeraavaa nähdä sisältä miten "systeemi" toimii

Atlantic-lehden päätoimittajan haastattelussa Google pomo Eric Schmidt sanoi, että toimittuaan asiantuntija-neuvonantajana Washingtonissa, on ollut shokeraavaa nähdä sisältäpäin, miten lainsäädäntö systeemi todella toimii, lobbausryhmät ja intressipiirit kirjoittavat pitkälti lait.
Schmidt itse shokeerasi kuulijoita keskustellessaan kysymyksestä, onko tulossa (ihon alle laitettava) "Google-siru", nyt kun Google on vallannut tietokoneitten jälkeen myös mobiililaitteet (seuraavana askeleena, esim 10 vuoden kuluessa). Hän sanoi (naureskellen) tarkistavansa onko talossa laboratorio, joka tekisi tutkimusta asiassa.
Hän sanoi myös olevansa erittäin huolestunut tosiasiasta, että historian aikana pahat ihmiset ovat väärinkäyttäneet teknologiaa.


Viikon adressi:
Emme äänestä sukupuolineutraalia avioliittoa kannattavia

Pia Tiusanen on tehnyt adressit.comiin addressin jolla halutaan viestittää poliitisille puolueille, etteivät kannattaisi ehdotusta "sukupuolineutraalista avioliitosta." Adressi on tarkoitus toimittaa jokaisen eduskuntapuolueen puheenjohtajistolle ja puoluesihteerille.

"Me allekirjoittaneet emme äänestä vuoden 2011 eduskuntavaaleissa puoluetta emmekä ehdokasta, joka kannattaa sukupuolineutraalin avioliittolain toteutumista Suomessa", kannanotossa sanotaan.

http://www.adressit.com/avioliittolaki


----------------------------------------------------------------------------

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

----------------------------------------------------------------------------

Share
Jaa ja merkkaa eSpecial


Liity fb eSpecial faniksi