eSpecial 2009/39

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 24.9.2009

Puhe: Juhani Karvisen opetuspuhe, jakson nimi: JEESUS: Kirkkauden Herra ja Kärsivä Palvelija.

Musiikki: HM Ojala: Kirkkautes ja voimasi, Naivistinen matkalaulu

Uutisteemat:

G20, YK:n kokoukset

Maailman valtaapitävät ovat ahkerasti kokoustamassa eripuolilla maailmaa. 

G20 kokous on menossa Pittsburghissa USA:ssa. Siellä neuvotellaan siitä miten globaali talous saataisiin uuteen järjestykseen ja hallintaan.

YK:ssa on  vilskettä ja useita merkittäviä kokouksia menossa: Suomen presidentti Halonen johti kokousta ilmastokokouksessa, Yhdysvaltain presidentti johtaa puhetta (ensi kertaa YK:n historiassa) ydinaseistariisuntakokouksessa. Lisäksi yleiskokouskin on ollunna.

YK:ssa pidetyssä yleiskokouksessa puhui niin Iranin presidentti Ahmadinejad eli "Ahma" (useiden suurmaiden edustajat kävelivät ulos kokouksesta puheensa johdosta), kuin Libyan Muhamar Gadaffikin (90 min sallitun 15 min sijaan, heitti protestina YK:n peruskirjan menemään).

Jerusalem Post kommentoi (Israel Update suomennos):
(USA:n presidentti Barak Hussein) Obama pyrki puheessaan yleiskokoukselle säilyttämään jonkinasteisen tasapuolisuuden. Hänen viestinsä oli tämä: ”On tullut aika aloittaa neuvottelut – ilman ennakkoehtoja. Päämäärä on selvä: Kaksi rinnakkain rauhassa ja turvallisina asuvaa valtiota – juutalainen valtio juutalaisille todellisessa turvallisuudessa israelilaisille, sekä elinkelpoinen, itsenäinen Palestiinan valtio yhtenäisellä maa-alueella, mikä lopettaa miehityksen, joka alkoi 1967 sodassa ja mikä huomioi palestiinalaisten potentiaalin.” Samalla kun Israelin edustajat panivat mielihyvin merkille maininnan ”juutalaisesta valtiosta”, Obaman viittaus siihen, ”ettei Amerikka enää hyväksy laittoman siirtolaistoiminnan jatkumista Länsirannalla”, tämä osoittaa hänen puheensa taustalla piileskelevän voimakkaan Israelin vastaisuuden puettuna diplomatian käärinliinoihin. Juutalaiset sionistit, sekä oikealla että vasemmalla, ovat toistuvasti todenneet, että ”setleritoiminnan”, eli juutalaisten yhteisöjen, säilyminen ja kasvaminen Juudeassa ja Samariassa on Israelin kansan elinehto. ”Ilman sitä kansa nääntyy ahtaalle kaistalle pakotettuna ja valtion puolustuskyvyn säilyminen vaarantuu ratkaisevasti.”  

Isaraelin pääministeri Netanyahu sai arvostelua:
”Israel olisi tarvinnut nyt johtajan, joka muinaisten johtajien tavoin olisi uskaltanut lyödä nyrkkiä pöytään ja ilmoittaa yksiselitteisesti, ettei Israel ole USA:n vasallivaltio, joka tekee juuri niin kuin Yhdysvaltain johtajan hetkittäiset mieltymykset edellyttävät”. Näin teki Menachem Begin ja näin teki Yitzhak Shamir keskustellessaan USA:n presidentin kanssa, eivätkä välit siitä suinkaan huonontuneet, päinvastoin molemminpuolinen kunnioitus kasvoi.
NU:n kansanedustaja Arye Eldad esitti asian näin: ”USA:n presidentti haluaa pakottaa Israelille Palestiinan valtion 1967 rajoilla, mitä Netanbyahu valittiin vastustamaan. Netanyahun täytyy nyt toimia tämän estämiseksi tai hän astuu Obaman asettamaan loukkuun, josta emme pysty pakenemaan.” Hän kehotti Netanyahua käyttämään vaikutusvaltaansa Kongressissa taivuttaakseen siellä olevat Israelin tukijat estämään Obaman suunnitelmat. Eldad moitti Netanyahua, että tämä käytti väärää ”elekieltä” esiintymällä pää painuksissa kuin koulupoika koulun johtajansa puhuttelussa esiintyessään TV-kameroiden edessä yhdessä Obaman ja Abbasin kanssa. 

(Lähteet: Reuters, YLE, Verkkoapila, IsraelUpdate)

- - - - - 

Stefanus-uutisia:

Kiina – Gao Zhisheng elossa, Hua Huiqi pidätetty

Heinäkuun puolivälin jälkeen yli 110.000 ihmistä on allekirjoittanut vetoomuksen, jossa vaadittiin Gao Zhishengin (kuvassa) vapauttamista. Hänet nähtiin viimeksi helmikuun alussa, kun poliisit raahasivat hänet pois kotoaan. Sen jälkeen hänestä ei kuulunut mitään eivätkä Kiinan viranomaiset myöntäneet, että Gao Zhisheng on heidän huostassaan.

Nyt Kiinan Yhdysvaltain suurlähetystön lehdistösihteeri Baodong on äskettäin vahvistanut, että Gao Zhisheng oli pidätettynä ja virallisesti syytettynä ’hyökkäyksestä Kiinan hallitusta vastaan’ ja että hänet on vapautettu ehdonalaiseen elokuussa. Muilta lähteiltä on saatu vahvistus, että Gao on elossa, mutta hänen voinnistaan ja sijainnistaan ei ole tarkempia tietoja.

Pastori Hua Huiqi on puolestaan pidätetty 17.9. Hän oli ollut viranomaisten järjestämällä ”pakollisella lomalla” Shanxissa, mutta kuultuaan erään seurakuntalaisensa luokse tehdystä ratsiasta hän palasi takaisin kotiinsa Pekingiin. Noin kello 17 hänet kutsuttiin ravintolaan keskustelemaan ratsiasta. Noin puoli tuntia sen jälkeen hänen vaimonsa Ju Mei sai puhelun Hualta. Hua soitti vaimolleen salaa ja sanoi, että moottoritiellä hänet oli pakotettu PSB:n autoon (Julkisen turvallisuuden ministeriö). Ennen kello kuutta Hua soitti vaimolleen uudelleen ja sanoi, että hänet on viety tuntemattomaan paikkaan. Puhelu mykistyi ja sen jälkeen hänestä ei ole kuultu mitään. ChinaAid


Pakistan – Hautajaissaattuetta kohti ammuttiin

Poliisit ampuivat kohti surijoita syytösten mukaan poliisin kuoliaaksi kiduttaman, koraanin häpäisemisestä pidätetyn, kristityn miehen hautajaisissa 16.9.

Alueen kristityt epäilevät, että poliisit surmasivat 22-vuotiaan Robert Danishin kiduttamalla hänet kuoliaaksi tiistaina 15.9. sen jälkeen, kun hänen islaminuskoisen tyttöystävänsä äiti syytti häntä koraanin häpäisemisestä. Syytösten johdosta paikallisen moskeijan kovaäänisten kautta kutsuttiin ihmisiä rankaisemaan kristittyjä. Kutsun seurauksena muslimijoukko hyökkäsi Jathikain kylässä sijaitsevan kirkon kimppuun perjantaina 11.9. ja pahoinpiteli useita ihmisiä. Noin 30 perhettä joutui pakenemaan kodeistaan.

Sialkotin Christian Townissa silminnäkijät sanoivat poliisien ampuneen suoraan kohti kristittyjä, kun he alkoivat siirtää arkkua toisaalle. Kolme kristittyä loukkaantui ja saattojoukko hajaantui. Danishin kuolemasta liikkuu ristiriitaisia tietoja. Kristityt eivät usko poliisien väitteitä siitä, että hän teki itsemurhan. Ruumiinavauksen tuloksia odotetaan saapuvaksi viikon kuluessa. Sillä välin kolme vankilaviranomaista on pidätetty virantoimituksesta. Compass Direct.

Kiina – Aamunkoiton ratsia

Syyskuun 13. päivän aamunkoitteessa klo 03.00 joukoittain poliisiasuisia ja punaisiin käsivarsinauhoin varustautuneita miehiä tunkeutui ”Good News Cloth Shoes Factory” (Hyvien Uutisten vaate-kenkätehdas) tehtaaseen. Tehdas sijaitsee Fushanin uuden kirkkorakennuksen vieressä Linfin kaupungissa. Kaksi kauhakuormaajaa repi rakennuksen perustuksia muun ryhmän hakatessa tiilillä ja muilla esineillä kirkkorakennuksessa yöpyneitä Fushanin seurakunnan jäseniä. Tunnin kuluttua yli kymmenen seurakunnan jäsentä makasi lattialla verta vuotavina, jotkut olivat vakavasti loukkaantuneita – heidät kiidätettiin ensiapuun. Muutamat menettivät tajuntansa ja joutuivat sairaalahoitoon. Paikallinen ensiapuosasto oli saanut anonyymeinä esiintyneiltä viranomaisilta ohjeen olla hoitamatta seurakuntalaisia sekä kieltäytymään verensiirroista. Sunnuntai-iltana kaksi vakavasti loukkaantunutta potilasta siirrettiin happilaittein Linfinin aluesairaalaan.

Hyökkääjien joukossa tunnistettiin olevan hallituksen viranomaisia ja poliiseja. Hyökkäyksen alussa Gao Xuezhongin, Zhangzhuangin kaupunginsihteerin, kerrottiin huutaneen: ”Tuhotkaa kaikki, me maksamme siitä!” Maakunnan varatoimitusjohtajan Duan Yuminin nähtiin myös osallistuneen ratsiaan. Silminnäkijöiden mukaan hänen nähtiin riehuneen kauhakuormaajalla ympäriinsä. Lopuksi vandaalit varastivat seurakuntalaisten rahat, puhelimet, vaatteet, kirjat ja jopa tehtaan toimiluvan. Seurakuntalaiset sanoivat hävityksen olleen pahemman kuin ”Wenchuanin maanjäristyksen” aiheuttaman tuho.

Hyökkäys kesti muutamia tunteja ja vandaalit poistuivat juuri ennen auringonnousua. Tuhoamisen jälkeen viranomaiset poistivat harkitusti todisteita ja siistivät jälkiä peittääkseen mukanaolonsa. Iltapäivällä monet seurakuntalaiset kokoontuivat suremaan tapahtunutta, he olivat järkyttyneitä nähdessään tuhon jäljet. Seurakuntalaiset rukoilivat Jumalaa hyökkäykseen joutuneiden uhrien puolesta.  ChinaAid.

(Kuvissa hyökkäyksestä aiheutuneita tuhoja).

- - - - -  

Viikon "HUTI" palkinto...

...menee Iltalehden VVAIHDE-numerolle, jossa annettin ymmärtää, että suuret avioeroluvut johtuvat siitä, että "apinoitahan me" vain olisimme.

- - - - -

Voiko kristitty mies olla villi ja vapaa?

Sähköpostiin tuli viesti, jossa informoitiin pohjoismaiden suurimman kristillisen kustantajan listoilla olevan -syksyistä kielikuvaa käyttäen- supermyrkkysienen. Kirjan nimeltä "villi ja vapaa."

Piti ottaa selvää mistä on kyse. Googlaamalla löytyi esim suomen Ev.lut Opiskelija- ja koululaislähetyksen sivuilta keskustelua aiheesta, (tosin kahden ja puolen vuoden takaa). Keskustelija kirjoittaa:

Se alkoi hienovaraisena vihjeenä. Lue kirja nimeltään Villi ja vapaa. Ensin se tuntui vitsiltä, mutta vastapuoli ei hymyillyt. Edessäni istui seitsemän opkolaista miestä, vastuunkantajia ja työntekijöitä. Kaikille paljastui yhteiseksi yllätykseksi, että jokainen heistä oli ”niitä”. ”Ne” olivat saaneet nauttia teoksesta, joka kuulemma pitää otteessaan jo parin ensimmäisen sivun jälkeen.

Teos kutsuu miestä erämaahan, omille synnyinsijoilleen, syttymään jälleen kukoistukseen. Miestä kehotetaan osallistumaan taisteluun, elämään todeksi seikkailu ja pelastamaan prinsessa.

Vastapäätä istuvien silmät loimusivat suurina. Sisäinen palo oli saatava leviämään. Kirja vaikutti mullistaneen monen elämän. He arvioivat minua kuin ihmistä, joka ei tiedä paremmasta. Asenne ärsytti.

Minua alkoi hermostuttaa. Mitä niin ihmeellistä voi yksi kirja tarjota, että sitä ei ole vielä tähän päivään mennessä koettu? Mitä kirjassa olisi? Käskettäisiinkö kaukosäädin tuhota ja polttaa sohva? Löytyisikö kirjasta ohjeet jalopeuran kampeamiseen paljain käsin? Tai että miten Aatami sanoisi Eevalle ei? Kirja oli saatava käsiin ja osoitettava heidän mahdollisesti olevan väärässä.

John Eldredgen kirjoittama ja Aikamedia Oy:n Suomessa kustantama Villi ja vapaa on niin loppuunmyyty teos, että kaikki välitysportaat on koluttu tyhjiksi. Kun eräs opkolainen löysi niitä Kirjatorilta, hän osti ne kaikki, ja toi hymisten saaliinjakoon.

Wikipedia tietää, että kirjailija John Eldredge (s 1960) oli mukana Los Angelesin huumepiireissä ja sai potkut koulusta, etsin sen jälkeen maailmankatsomustaan ja etsinnässään löysi Francis Schafferin kirjoitusten kautta Kristuksen.

Kirjoissaan Eldredge käyttää havainnollista kieltä ja viittaa populaari kulttuuriin kuvatessaan esim Kristusta, verraten Jesajan kirjan 63 luvun kuvaa vereenkastuneeseen vaippaan pukeutunutta sankaria Mel Gibsonin Williwm Wallace-hahmoon Braveheart-elokuvassa.

(Stefanus.fi)

- - - - -

TED puhetta:

John Lloyd kertoo miten lähes kaikki jolla on merkitystä on näkymätöntä.

(Ted.com)

- - - - -

Reuters videoo:

"Clintonin glopaali aloite" ajaa glopalismin asiaa.

Barack Obama johti Lähi-itä konfaa.

(Reuters.com)

- - - - -

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä-

Facebook eSpecial

--------------------------------------------------------------------------------------------