eSpecial 2009/38

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 17.9.2009

Ohjelman info:

MUSIIKKI: HM Ojala: Lähelles mua Herra vie (trad), Kutsu blues

VIERAILIJA:Evankelista Leena Kataja haastattelussa mm vanhustenhoidosta ja kommentoi kirjailija Kaari Utrion "ystävällinen unipilleri yli 70 vuotiaille" lohkaisua, Reijo Ruotsalainen kertoo motorismistaan, Harley Davidson harrastuksestaan, Gospel Rider-moottoripyöräkerhosta etc.

PÄIVÄN TEEMAT:

Vapauttakaa Mirjam ja Maria iranilaisvankilasta!

Teheranilaissisaret Maryam (27v) ja Marzieh (30v) vangittiin kotimaassaan Iranissa uskon tähden Jeesukseen ja on pidetty lähes 200 päivää vankeudessa, 5 kk ilman syytettä.
Oikeudenkäynnissä 9.8.tuomari sanoi, että heidät teloitetaan islamista poiskääntymisen vuoksi. Viranomaiset ovat laittaneet takuusumman, jolla heidän olisi mahdollista päästä vankilasta 400 000 $:iin.
Videolla ja asialle omistetulla Freethemm-nettisivulla, haastetaan osallistumaan heidän asiaansa rukouksin, vapauttamiseen tähtäävään rahankeräykseen tai osallistumalla sortoa ja vainoa vastustaviin tapahtumiin.

Free the mm

- - - - - -

Vanhuksille myrkkypillereitä?

Kirjailija Kaari Utrion, 67 v, Ilta-Sanomissa esittämä ajatus vanhustenhoidon ongelmien hoitamisesta ikääntyneiden murhaamisella tai avustetuilla itsemurhilla on saanut aikaan kiivasta keskustelua. Ylen ykkösaamussa oli kirjailija itse selittämässä, että lausunnoillaan oli tarkoitus vain hätkähdyttää, mutta myös ohjelmassa haastateltu senioriliikkeen puheenjohtaja, ylilääkäri ja professori Sirkka-Liisa Kivelä ei artikkelissa nähnyt sellaista tarkoituksellisuutta IS:n artikkelissa.

Iltasanomien nettigallupissa 62% sanoi hyväksyvänsä yli 70-vuotiaiden itsemurhat (17.9.2009 klo 11.40, äänestäneitä 28 479). O tempore, o mores -sanoi jo roomalainen aikoinaan.

Iltasanomat.fi

- - - - - - 

Big Brother pois ruudusta!

Big Brotherin viinanläträys ja irtosuhteet pois ruudusta!

Nuorten päihteidenkäyttöä torjuva "Vantaa välittää" -hanke paheksuu Big Brother -talon menoa, johon kuuluvat näkyvästi niin alkoholi kuin irtosuhteet.
- Mihin tuota ohjelmaa tarvitaan? Tässä on kunnon moraalikeskustelun paikka. Briteissäkin Big Brother lopetettiin. Miksei täälläkin tehtäisi niin, "Vantaa välittää" -hankkeen projektikoordinaattori Tiina Hörkkö kysyy.
Vantaalaiset päihde- ja nuorisotyöntekijät paheksuvat tiedotteessaan sitä, että ohjelman tapa markkinoida päihteiden käyttöä ja irtosuhteita on ehkäisevän päihdetyön näkökulmasta hämmennystä herättävää.
Big Brother -ohjelman tuottaja Mikko Räisänen ei allekirjoita vantaalaisten väitteitä.
- Se, että nuoret eivät käyttäisi päihteitä, on hyvä aihe keskustella ja nostaa otsikoihin. Täytyy kuitenkin muistaa, että kyllä ne nuoret saavat roolimallinsa kotoaan ja lähiympäristöstään ennemmin kuin Big Brotherista, Räisänen puolustelee.
Kirjoita adressiin nimesi, mikäli olet eri mieltä Big Brother 2009 -ohjelman tuottajan Mikko Räisäsen kanssa ja vaadit, että ohjelman lähetys lopetetaan kuten Englannissa tehtiin.

adressit.com/bb

Ismo Valkoniemi:Kyse on arvokeskustelusta

Tällainen adressi synnyttää tarpeellista arvokeskustelua. Tietysti olisi voitto jos ohjelma saataisiin pois ruudusta. Joku kerää mielestään 2700 nimeä mitä ohjelmaa vastaan vain, mutta tämä aloitettiin 7.9. ja päivittäin tulee nimiä kovaan tahtiin. Vantaan kaupungin ehkäisevän työn parissa syntynyt julkilausuma on eräs kimmoke tälle. Kantaa ovat ottaneet myös muut päihdetyötä tekevät tahot, kuten Sininauhaliitto ja itse olen lähettänyt sähköpostivetoomuksen Samaria rf:n toiminnanjohtajana. Ohjelmassa palkitaan hyviä suorituksia antamalla palkinnoksi alkoholia. Seksi ja viina näyttävät olevan käsikirjoituksen pääroolissa. Ei oikea elämä ole tällaista. Hyvistä suorituksista ei palkita viinalla, eikä holtiton sukupuolikäyttäytyminen kuulu terveisiin ihmissuhteisiin.
Voitte puolustella tätä ohjelmaa ihan niin paljon kuin haluatte, mutta meilläkin on täysi oikeus kysyä ohjelman välittämän kuvan ja arvomaailman perään. Englannissa ohjelma laitettiin hyllylle ja mielestäni aivan syystä.

- - - - - -

Facebook eSpecial

Kun tämän ohjelman teossa tuli vastaan tosiasia, että Der Spiegel-merkkinen saksalaislehtikin on Facebookissa, niin kyllä Erikoisohjelma eSpecial ansaitsee siellä omat sivunsa. Lisäksi siellä on 300 miljoonaa henkilökäyttäjää. Tervetuloa liittymään ohjelmamme ystäviin (jos satut olemaan kyseisen palvelu käyttäjä, jos et -kannattaa harkita asian ajankäytöllistä näkökulmaa, ennen liittymistä:)

Facebookin eSpecial-sivu.

- - - - - - 

HonestReporting: YK:n Goldstone raportti Gazan sodasta puolueellinen

Yhdistyneiden Kansakuntien 575-sivuinen tutkimusraportti Gazan sodasta eteläafrikkalaisen tuomarin Richard Golstonen on valmistunut. HonestReporting lähettämässään sähköpostissa haluaa kiinnittää huomiota seuraaviin räikeisiin puutteisiin raportissa:
-Israel ei tahallisesti tähdännyt Gazan siviiliväestöön, vaan tosiasiassa teki toimenpiteitä, joita mikään muu maailiman armeija ei ole tehnyt, estääkseen siviiliuhrit.
-Vastoin Goldstonen väitteitä Hamas käytti palestiinalaissiviilejä ihmiskilpinä.
-Raportti ei ole objektiivinen, vaan on politisoitu ja puolueellinen, sekä YK:n että lähetystön itsensä puolelta.
-Raportti nojaa Israelin vastaisten hallitusten ulkopuolisten järjestöjen (NGO) ja epäluotettavien palestiinalaisten "silminnäkijöiden" avustukseen.
-Israel kunnioittaa ihmisoikeuksia ja omaa sofistikoidun laillisen ja oikeudellisen järjestelmän. Raportissa rinnastetaan väärämielisesti demokraattinen järjestelmä ja terroristijärjestö toisiinsa.

- - - - - -

Eurooppa islamilaistuu

Video esittää miten Länsimaat islamilaistuvat kansanryhmien erilaisen syntyvyyden seurauksena.

Kulttuurin (tai valtion) säilyäkseen yli 25 vuotta täytyy omata 2.11 lasta/perhe syntyvyysast. Jos se on 1.9 ei negatiivita kehitystä voida kääntää takaisin. Syntyvyysasteen ollessa 1.3 se on täysin mahdotonta, edes 80-100 vuoden aikana.

Eu:ssa syntyvyysasteen videolla sanotaan olevan 1.38

Tätämenoa esim Ranska on 39 vuodessa islamilainen valtio. Alankomaissa 15 vuodessa puolet väestöstä on muslimeja.

- - - - -

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

| Facebook eSpecial

----------------------------------------------------------------------------------------------