eSpecial 2009/24

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 11.6.2009Tai toista video tästä (wmv)

Ohjelman info:

MUSIIKKI: HM Ojala: Ven, ven, ven - En el altar de Dios, Las Palmas thing #1, eSpecialteam: suvivirsi

PUHE: Juhani Karvinen: Jumala, osa 8; ihmisen synti 2

PÄIVÄN TEEMAT: 

EU-vaalit

Esa Erävalo summaa EU-vaalituloksen seuraavasti:

Europarlamenttivaalien tulosta voi luonnehtia arvokonservatiivien, tarkemmin sanoen kristittyjen vastaiskuksi. Valituiksi tulivat katolilainen Timo Soini, helluntailainen Sari Essayah, luterilainen Eija-Riitta Korhola, lestadiolainen Hannu Takkula ja ortodoksi Mitro Repo. Sirpa Pietikäinenkin on seurakunnassaan aktiivinen. Kaikki tämä viestii, että on jo kyllästytty aatteettomaan maallistuneeseen liberalismiin, joka leimaa kuutta isointa eduskuntapuoluetta.

(www.kd.fi/KD/weblehti/fi/index.php?we_objectID=5286)

- - -

Körttifoorumin kirjoittaja "Johannes":

Omasta puolestani ottaisin heti markan takaisin ja muutenkin oman identiteetin kaikkine höysteineen. Olen niin vastaan näitä isoja yksiköitä niin virasto- kuin koulutasollakin sekä maataloudessa, että en millään käsitä sitä, miksi kaiken pitää olla niin suurta ja tuottaa yhä enemmän voittoa. Miksi ei voisi tyytyä vähempään, kun on ennenkin pärjätty muutamalla lehmällä. Nykyisin semmoiselle nauretaan.

Ps. tiedän yhden paikan, jossa mummo pitää yhtä lehmää ja rinnalla kasvattaa aina vasikkaan. Ylimääräisen maidon juottaa vasikalle. EU-tarkastajat olivat muinoin tulleet mukamas laittamaan lappuja korviin, niin mummo oli sanonut, että " Pitäkee tok EU:nne. EU ei tarvihe minua enkä minä varsinkaan tarvihe EU:ta". Niin olivat tarkastajat joutuneet noloina lähtemään. Ei saa mummokaan tukia, mutta onnellisena elää poikansa kanssa vielä tänä päivänäkin.

(www.h-y.fi/foorumi)

- - -

Mikä ei kuulu joukkoon: moppi, mappi vai meppi?
Vastaus meppi, koska kahdella ensimmäisellä voi tehdä jotain hyödyllistä.

Vitsin kirjoittiAri Rajamäki, Vasemmistoliitto

(yle.fi/vaalikone09/vitsikilpailu.php)

Vasemmistoliittolaisen EU-vitsi upposi ilmeisesti puolueen äänestäjiin liiankin hyvin, koska jäivät ilman edustajaa... 

- - - - -

Kauhajoen surmaajan esitutkinta valmistunut

Matti Juhani Saari oli poliisin esitutkinnan "psykologisen ruumiinavauksen" mukaan tyypillinen itsemurhatapaus.

Tyypillistä ei ollut kuitenkaan tekonsa, joka on Suomen itsenäisyyden ajan törkein rikos; 10 (+1) murhaa, 12 sen yritystä ja törkeä tuhotyö, kuten  poliisin edustaja totesi.

Jälkeensä jättäneessään viestissä Matti Saari sanoi inhoavansa ihmisiä ja yhteiskuntaa. Hän kertoi haluavansa tappaa mahdollisimman monta ihmistä ja "tappavansa kaiken eteensä tulevan."

Mikä kontrasti Kristuksen asenteelle ja toiminnalle! 

Jeesus rakasti ihmiskuntaa syli avoinna ja kädet levitettyinä, kuollen sen puolesta ristinpuulla, pelstaakseen mahdollismman monta ihmistä! 

Hän auttoi kaikkia eteensä tulevia. Ja tekee niin yhä.

- - - - -

Helluntaiherätyksen kesäkonferenssi

JUHANNUSKONFERENSSI KUTSUU LÄHELLE IHMISTÄ

Helluntaiherätyksen Juhannuskonferenssi järjestetään Keuruulla Iso Kirja -opiston alueella 17.-21.6. 2009.  Tapahtumaan  odotetaan yli 30 000 osallistujaa. Konferenssin ohjelma on rakennettu ”Jeesus lähellä ihmistä” -teeman ympärille. Konferenssi linkittyy myös yhteiskristilliseen ”Rakas ihminen ” -teemavuoteen.

Juhlilla on jälleen monipuolisia tapahtumia eri-ikäisille: raamattutunteja, jumalanpalveluksia, lähetystyön tietoiskuja sekä lasten ja nuorten tilaisuuksia. Keskustelufoorumi teemalla ”Kuka on minun lähimmäiseni? ” käsittelee moniammatillisesta näkökulmasta  ihmisen auttamista ja tukemista. Keskustelufoorumiin osallistuvat  mm. pastori-terapeutti Seppo J. Jokinen ja kansanedustaja Toimi Kankaanniemi.

Juhannuskonferenssin musiikkitarjonta on perinteisesti runsas. Torstain musiikkivieraana on venäläisen Igor Lavrenchukin perheorkesteri, juhannusaaton musiikkijuhlassa kuullaan mm. Pekka Simojokea  ja  juhannuspäivänä  on vuorossa Suomalainen Messu, jonka esittävät Lasse Heikkilä ja Valkia-ryhmä. Nuorisojuhlien musiikkiannista vastaa mm. Higher Ground Hanna-Maria Heleniuksen johdolla. Higher Ground kokoaa Suomen afroamerikkalaisen gospelin laulajat ja soittajat juhannukseksi Keuruulle. Mukana on myös Apa Ali-Löytty ja Real-nuorisokuoro.

Juhannuskonferenssia varten on pystytetty mittava  yli 2000 talkoolaisen organisaatio, joka huolehtii alueen monipuolisista palveluista. Ohjelma ja lisätiedot ovat luettavissa osoitteessa www.juhannuskonferenssi.fi. Juhlien aikana ohjelmaa voi seurata Radio Gospelin taajuudella  95,7  Mhz  sekä internetissä www.radiogospel.fi 

Laila Laaksonen  
juhannuskonferenssin tiedottaja

(netmission.fi)

- - - - -

Pohjois-Koreassa käynnistetty rukouskampanja maan evankelioimiseksi

28.5.2009

Pohjois-Korean maanalainen kristillinen yhteisö on käynnistänyt rukouskampanjan maan evankelioimiseksi vastauksena hallituksen viimeaikaisille ohjuskokeille ja Etelä-Koreaan kohdistetuille hyökkäysuhkauksille. Maan seurakuntien johtajat kertovat tilanteen olevan äärimmäisen epävakaa.

Pohjois-Korea on ydinaseohjelmansa uudelleenkäynnistämisen ja Etelä-Korean uhkaamisen lisäksi kiristänyt toimiaan maanalaisten kristillisten kirkkojen paljastamiseksi. Pohjois-Koreassa kristityksi tunnustautuminen voi johtaa vangitsemiseen työleireille, kidutukseen tai jopa julkiseen teloitukseen.

"Pohjois-Korean kristityt kärsivät valtavasti uskonsa vuoksi", Open Doors USA -järjestön johtaja Carl Moellersanoo ja haastaa länttä pitämään pohjois-korealaiset esirukouksissaan.

"Miten valtava todistus se onkaan, että Pohjois-Korean kristityt ovat aloittaneet rukouskampanjan koko maan evankelioimisen puolesta."

Pohjois-Korean diktaattorin Kim Jon- Il:in sanotaan pelkäävän kristillisyyden leviämistä Pohjois-Koreassa. Pohjois-Korean johto näkee kristillisyyden leviämisen yhdeksi syyksi kommunismin luhistumiseen Itä-Euroopassa ja entisessä Neuvostoliitossa.

Kansainvälinen yhteisö on reagoinut  Pohjois-Korean ydinkokeisiin nopeasti. YK:n turvallisuusneuvoston päätöslauselmaluonnoksessa ydinkokeet tuomitaan jyrkästi ja kehotetaan kaikkia jäsenvaltioita Pohjois-Korean vastaisiin pakotteisiin, mutta mitään uusia sanktioita päätöslauselmaluonnoksessa ei esitetä.

Lähteet: Christian Today, YLE (laurinkallio.fi)

- - - - - 

 Iran valmistautuu pressan vaaleihin

Massat liikkeellä

 - - -

Ammuskelua Holocaust-Museossa Washingtonissa

Vartija kuoli ja yksinäinen tulen avannut mies myös.

- - - - -

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

hidden hit counter