eSpecial 2009/20

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 14.5.2009

Ohjelma nähtävissä netmission.fi/streaming-arkistossa.

Ohjelman info:

MUSIIKKI:HM Ojala: Annan palaa*
               Sisqueto: Me voy

ILLAN VIERAS JA PUHE: Raimo Ikonen kertoo Gideon-järjestöstä**, Juhani Karvinen: Jumala, osa 6; lain tarkoitus.

**Suomen Gideon-järjestön nettisivut:
http:
//www.suomengideonit.fi

- - - - - -

PÄIVÄN TEEMAT:

Koiran kanssa avioituminen mautonta, entä homoliittojen makuisuus?

Kansanedustaja Pentti Oinosen (ps) puheet eduskunnassa, tyyliin "kohta vaaditaan aviotumista hauvelin kanssa" tuomittiin välittömästi mauttomiksi. Kyseessä on keskustelu samaa sukupuolta olevien "oikeudesta" adoptioon "perheen" sisällä.

Oinosen vertauksen tuomitsijoina olivat Oras Tynkkynen ja Jyrki Kasvi (vihr) sekä Timo Heinonen ja Sampsa Kataja (kok). 

Eivät herrat huomaa miten "suvaitsemattomuutta" huutaessaan, tunnustavat, että joku raja se olla pitää. Sääli, että nykyinen raja pyykki on jo pitkälti väärällä puolella. Suomen asiaan liittyvästä lainsäädännostä puhuttaessa.

Paavin vierailu Israelissa:

”MENE JAKAMAAN Rooma”, oli rabbi Joseph Gerlitzkyn vastaus paavi Benedict XVI:lle, hänen todetessaan heti Israelin maan kamaralle astuttuaan, että Pyhä Maa tulee jakaa tilan saamiseksi Palestiinan valtion perustamiseksi.
Rabbi Gerlitzky toimii Tel Avivin keskiosien rabbina ja johtaa rabbien rauhankongressia, 350 rabbin muodostamaa liittoutumaa, mukana vaikutusvaltaisia johtajia ja puhujia.
Gerlitzky selitti, että ”Pyhä Maa luvattiin juutalaiselle kansalle, eikä yhdelläkään ihmisellä maan päällä ole oikeutta mennä jakamaan sitä, ei edes yhtä tuumaa”. Hän puhui lag-baomer tilaisuudessa, jota vietetään keskellä pääsiäisen ja sen päivän välistä aikaa, jolloin Israelin sanotaan saaneen Toran Siinailla. 

Paavi esitti tervetulotoivotuksessaan toiveensa, että ”nämä kaksi kansaa, juutalaiset ja palestiinalaiset voisivat asua rauhassa turvattujen ja tunnustettujen rajojen sisällä”.
Israelin lehdet ovat olleet täynnä kriittisiä lausuntoja paavin holokaust-museossa pitämän puheen johdosta, joka ei heidän mielestään täyttänyt siihen asetettuja odotuksia.
Vatikaani ilmoittaa hämmästyksensä kritiikistä todeten, että paavin puheissa keskitytään yhteen aiheeseen kerrallaan, ja tämä puhe oli tarkoitettu surun valitteluksi. Vatikaani ilmoitti myös, ettei ole tarpeen esittää toistuvia anteeksipyyntöjä. Sieltä myös todettiin, ettei paavi ollut aktiivinen Hitler-nuorten jäsen, hän joutui osallistumaan siihen vastentahtoisesti. 

PAAVI vieraili Länsimuurilla, jossa hän hiljennyttyään hetken marssi muurin viereen ja tunki sen rakoon laatimansa paperilapun, joka tietenkin välittömästi otettiin esille ja sen sisältö julkistettiin. Paavi pyysi siinä mm., että Abrahamin, Isakin ja Jakobin Jumala kuulisi kaikkia ahdistettuja, pelokkaita ja turvattomia, lähettäisi rauhansa Pyhään Maahan, Lähi Itään ja koko inhimilliselle perheelle. ”Kosketa niiden sydäntä, jotka tunnustavat Nimesi, vaeltamaan nöyrästi oikeudenmukaisuuden ja myötätunnon polkua.”
Paavi tapasi Länsimuurin rabbin Shmuel Rabinovitzin, joka kertoi pyytäneensä paavia tekemään enemmän kuin vain rukoilemaan rauhan puolesta, tekemään todellisia toimia varmistaakseen rauhan ja taistelemaan anti-semitismiä vastaan.

(Jerusalem Post,suomennos: http://israelupdate.achlak.net)

Antisemitismi Ranskassa, ennen ja nyt

Voltaire ja antisemitismi

Nykyajan vallitseva länsimainen ajattelu ja "suvaitsevaisuus" noudattelee useassa asiassa pitkälle 1700-luvulla vaikuttaneen François-Marie Arouetin ajatuksia ja asenteita. Hän on paremmin tunnettu nimellä Voltaire.

Voltaire oli ateisti, antisemitisti, antikristitty, liberaali ja kannatti suvaitsevaisuutta -valikoivasti, kuten eräs blogisti esittää:

"Mutta vähemmän tunnettu - ja visusti vaiettu - tosiasia on, että Voltaire oli patologinen antisemitisti - Voltairea voidaan pitää antisemitismin isänä, sikäli kun antisemitismi tarkoittaa rotuvihaa. Siihen saakka juutalaisviha oli ollut antijudaismia - judaismiin uskontona kohdistuvaa vihaa. Voltairen jälkeen antisemitismi on ollut ensisijaisesti antisemitismiä, seemiläiseen kansakuntaan kohdistuvaa vihaa. Juutalaisviha muuttui Voltairen ansiosta uskonvihasta rotuvihaksi." 

Lisää aiheesta: http://takkirauta.blogspot.com/2009/04/tapaus-voltaire.html

- - -

Plaza.fi/ellit: Toukokuun kuukauden kirja on Hélène Berrin Päiväkirja 1942-44 (Tammi, 2009).

Kustantajan esittely:

”Ranska sai oman Anne Frankin päiväkirjansa”, otsikoi Helsingin Sanomat, kun Hélène Berrin Journal 1942-1944 ilmestyi Ranskassa ja synnytti kohun. Se paljasti, että Ranskassa oli ollut antisemitismiä paljon enemmän kuin oli haluttu ikinä tunnustaa.
Hélène Berrin kokemukset sijoittuvat samaan maailmanhistorialliseen vaiheeseen kuin Anne Frankin, mutta aloittaessaan päiväkirjansa Hélène Berr oli jo aikuinen ja kahdeksan vuotta vanhempi kuin Anne Frank.

Päiväkirjan kirjoittaja viittaa natsimiehittäjiin ensi kerran kirjoitettuaan jo kymmeniä sivuja. Siihen saakka tämä nuori opiskelija ja viulisti elää esteettisten nautintojen ja musiikin maailmassa. Pian ensimmäisen maininnan jälkeen hänen isänsä pidätetään, ja Hélène seuraa hämmästyneenä, miten katolinen valtaväestö mukautuu ja ummistaa silmänsä miehittäjän rikoksilta. Passiivista hyväksyntää täydentävät yhteistoimintamiehet, joita oli paljon enemmän kuin ranskalaiset haluavat tänä päivänäkään myöntää, ja he osallistuvat aktiivisesti vainoihin, ilmiantavat juutalaisia, kommunisteja ja seksuaalisten vähemmistöjen edustajia.
Hélènekin joutuu kokemaan, miten suhtautuminen muuttuu, kun vastaantulijan rinnassa on keltainen tähti.

Lisää: http://plaza.fi/ellit/kulttuuri-ja-viihde/lukupiiri/lukupiirin-toukokuun-kirja-on-helene-berrin-paivakirja-1942-44

- - -

Moneen kännykkään oli tullut tälläinen tekstiviesti:

Shalom! Kristalliyön tapahtumat toistuvat nyt Ranskassa, Pariisissa Marais'n juutalaiskaupunginosa on tulessa. Juutalaisten omistamia tavarataloja poltetaan. 50 muslimia yritti hyökätä paikalliseen synagoogaan. Poliisi kääntää silmänsä, kun muslimit riehuvat. Samoin syyttäjän virasto ei noteeraa ollenkaan muslimien kauhutekoja.  Markku Auramo 8.5.09 Laita eteenpäin.

Asiasta kirjoittaa enemmän Nidra Poller, artikkelissaan:Ranska: Juutalaisvastaista raivoa, sivustolla:
http://www.israeluutiset.fi/index2.htm

Muualta tiedotusvälineistä ei asiasta juuri mitään löydy. 

Made in Israel-tuotteet boikottiin? Ajattele uudestaan:

Satiiri nyt esim Euroopassa riehuvasta palestiinalaisvetoisesta Israel-boikottikampanjasta. Jos kaikki israelilaisperäinen laitetaan kieltoon, eipä paljon jää nykytekniikasta jäljelle, on videon sanoma.

- - - - -

Islam ja Kristinusko, vastakohdat:

Vertailu: Mohammed vastaan Jeesus.

- - -

Sheikki Ahmed Deedat, joka oli suuren julkisuuden saanut islamilainen väittelijä kristinuskoa vastaan kuolinvuoteellaan.

Islamin ja kristinuskon eroista suomeksi:

http://www.answering-islam.org/suomi/html/eroja.html

http://www.helluntaikirkko.fi/html/islam_ero.htm

- - - - -

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä-