eSpecial 2009/18

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 30.4.2009

Ohjelman info:

MUSIIKKI: Kandela, HM Ojala

ILLAN VIERAAT JA PUHE: Tuula ja Simo Tiainen kertovat Japanin matkastaan jne, Juhani Karvinen: Jumala, osa 5; Jumalan ja ihmisen suhde VT:ssä (ihmisen luominen, syntiinlankeemus ja sen seuraukset).

PÄIVÄN TEEMAT:

Vappu=Jeesusmarssi!

Yhteiskristillisiä iloisia ja koko perheen tapahtumia Jeesus on Herra-hengessä järjestetään taas ainakin; Helsingissä (Senaatintori 12.15), Joensuussa (Urheilutalo 12.00), Heinolassa (Maaherranpuisto), Tampereella (Sorin aukio 12.15) ja Kokkolassa (Tori, Ke-Le 12.00).

Muitakin marssijoita paikoin vielä on. Tamperelainen ylioppilaslehti "Aviisi" kertoo Mansen vappumarsseista seuraavasti:

Kaikki Tampereen keskustan vappumarssit lähtevät samasta paikasta eli Sorin aukiolta. Ensimmäisenä lähtee työväen marssi, sitten rukoustapahtuma Jeesus-marssi ja viimeisenä teekkarifuksien marssi. Marssien yhteydessä on puheita ja musiikkia. Lähtöpaikalla myydään myös vappupalloja.

Työväen marssi päättyy työväenjuhlaan keskustorille. Teekkarit marssivat koskenrantaan, jossa fuksit kastetaan. Jeesus-marssi päättyy Aleksanterin kirkkoon, jossa on noin kaksituntinen juhla niille marssijoille jotka mahtuvat sisään. Kaikki eivät mahdu, sillä esimerkiksi viime vuonna marssijoita oli yhteensä noin 1000-1500 henkeä, mikä muodosti lähes kilometrinpituisen jonon.

"Meillä on aina ihan iloinen ja reipas tunnelma marssilla. Musiikki tulee Radio Dayn kautta. Kristilliset teekkarit tuo äänentoistovehkeet, ja siellä on ihan kunnon ämyrit", Tampereen Jeesus-marssin puheenjohtaja Erkki Välimäki kertoo.  (www.aviisi.fi)

- - - - - - 

Saudi-Arabia – Kristitty bloggari vapautettu

(Katso uutiset 9.2.2009) Tammikuussa pidätetty Saudi-kristitty Hamoud Saleh Al-Amri (aiemmin hänen nimekseen ilmoitettiin Hamoud Bin Saleh), 28, on yllättäen vapautettu. Hänet pidätettiin, koska hän oli kirjoittanut blogissaan kristinuskoon kääntymisestään ja kritisoinut kuningaskunnan oikeusjärjestelmää. Bloggari vapautettiin 28. maaliskuuta sillä ehdolla, että hän ei saa matkustaa Saudi-Arabian ulkopuolelle eikä esiintyä mediassa. Al-Amri kiittää vapautumisestaan Arab Network for Human Rights Informationia (ANHRI). Kairossa toimiva järjestö ja muut ihmisoikeusjärjestöt olivat järjestäneet kampanjan hänen vapauttamisensa puolesta. Compassin puhelimitse tavoittama ANHRIn johtaja Gamal Eid arveli, että hänen järjestöllään ei ollut mitään tekemistä Al-Amrin vapautumisen kanssa. Sen sijaan hän epäili, että viranomaiset eivät halunneet pitää mielenterveydeltään kyseenalaista henkilöä vankilassa. ”Hän ei ole henkisesti tasapainoinen, koska hän uskalsi kertoa blogissaan olevansa kristitty,” Eid sanoi. ”Kukaan täysissä järjissään oleva ei tekisi sellaista Saudi-Arabiassa.” Uskosta luopumisesta seuraa kuolemanrangaistus, tosin viime vuosina kenellekään ei tiettävästi ole langetettu sellaista tuomiota.

Compass Direct News

Kiina – Takavarikoidut rahat palautettu pastori Bikelle

Uutisissa 13.4.09 kerroimme pastori Bike Zhang Mingxuanin pidätyksestä, jonka yhteydessä viranomaiset takavarikoivat 150.000 yuania (noin 17.500 euroa) hänen tililtään. Aamupäivällä 17.4. pastori Bike kutsuttiin Nanyangin Julkisen turvallisuuden virastoon (PSB), jossa viranomaiset palauttivat häneltä takavarikoidut rahat. Palauttaminen oli seurausta ChinaAidin lähettämästä lehdistötiedotteesta seuranneesta kansainvälisestä painostuksesta. Pastori Bike kertoi ChinaAidille: ”Viranomaiset antoivat minulle rahat takaisin painostuksen ansiosta. Halleluja! Jatkamme työtä ja taistelemme uskonnonvapauden puolesta.”

ChinaAid ja pastori Bike kiittävät kaikkia, jotka puhuivat hänen puolestaan. Kansainvälisen painostuksen ansiosta Kiinan viranomaiset joutuivat vastuuseen teostaan ja päättivät sen vuoksi palauttaa rahat. ChinaAid kiittää myös Nanyangin PSB:tä ja Pekingin PSB:tä rahojen palauttamisesta.

ChinaAid

(www.stefanus.fi)

- - - - - 

(Viime) viikon kuumaperuna:

Työryhmä ehdottaa Ylen rahoittamiseksi pakollista kaikille Suomen kotitalouksille samansuuruista "mediamaksua" 175€/v.

On kansalaisia, jotka sanovat "EI KIITOS" ruokottomuuksille, rienaukselle ja riettaudelle, ja muille ärräpäille, jota "kulttuurin" nimissä "julkisena palveluna" yritetään nyt pakkomaksattaa heilläkin.

Sähköposti mediamaksua ehdottaneen työryhmän puheenjohtaja Mika Lintilälle (kesk):

Arvoisa kansaedustaja Lintilä,

Työryhmän kaavailema "mediamaksu" on mielestäni toteuttavissa
ainoastaan vain, jos se;

-toteutuisi tasavertaisella tavalla ihmisten maksukykyyn nähden,

-maksulla tuotettu ohjelma olisi kaikkien hyvällä omallatunnolla
hyväksyttävissä. (Näin ei valitettavasti Ylen kohdalla asia suinkaan
ole).

Nyt julkisuudessa esiteltyyn malliin täytyy sanoa jyrkkä Ei.

Muuten kaikella kunnioituksella,

-HM Ojala

Allekirjoita EI MEDIAMAKSULLE-adressi: http://www.adressit.com/eimediamaksua

Adressi on kerännyt nyt (30.4.2009 klo 13.43) 5510 allekirjoitusta. Asiaan liittyviä adresseja on muitakin. Lievempisanaisempi, niinikään mediamaksua vastustava adressi on puolestaan kerännyt jo 9053 nimeä, (adressit.com/mediamaksu).

- - - - -

"Sananvapaus" saa kyytiä poliisin toimesta Tampassa, Floridassa


Ryhmä uskovia evankelioimassa Superbowl-urheilutapahtuman yhteydessä, kun paikallinen poliisi käskee ottaa pannerit alas.

- - - - - 

"Barbaarit" oikeudessa Ranskassa juutalaisen kidutuksesta ja murhasta:

Pariisin ongelmalähiöiden jengi kidutti ja piti nuorta miestä vangittuna 24 päivää, kunne lopulta surmasivat tämän (syyttäjän mukaan vain koska tämä oli juutalainen).

- - - - -

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä-

---------------------------------------------------------------------------------------------