eSpecial 2009/17

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 22.4.2009

Suomalainen floobs.com videopalvelu nyt testauksessa (yllä), Googlevideon lopetettua upload-palvelunsa. Ohjelma katsottavissa vaihtoehtoisesti myös netmission-arkistossa.(Klikkaa tästä).

Ohjelman info:

MUSIIKKI: Tuula ja Simo Tiainen: On Herra suur (HL 14).

ILLAN VIERAS:Kauko Vehniäinen.*

PÄIVÄN TEEMA: Luovuus Jumalan käytössä.

* Keskiviikkona 22.4. Tohmajärven Saalem-temppelissä on koettavissa ainutlaatuinen ilmiö. On tavallista, että pastorit pitävät puheita, eikä liene ihan tavatonta, että jotkut heistä saattavat piirtää tai maalatakin, mutta pastori Kauko Vehniäinen piirtää ja saarnaa yhtäaikaa.

Vehniäsellä taide on "geeneissä." Isoisänsä oli Ateneumissa oppinsa saanut kuvataiteilija. Hänen laillaan pojanpoika maalaa nyt öljyväreillä, mutta muunlainenkin kuvailmaisu on tuttua -sarjakuvista rekkojen kylkiä koristaviin kynäruiskumaalauksiin. Mies on suunnitellut niin yrityslogoja, kuin julkisten rakennusten sisustuksiakin.

Yksitoista vuotta Kauko Vehniäinen sai käyttää luovuuttaan mainospäällikön tehtävissä, mutta sitten kutsui sananjulistus tehtävät, joissa on nyt kulunut jo 28 vuotta. Tällä hetkellä Vehniäinen on Joensuun Helluntaiseurakunnan johtava pastori. Näihin tehtäviin taide antaa sopivaa vastapainoa ja maalauksia syntyy niin, että muutkin saavat niitä ihailla. Kuten nyt maalis- huhtikuussa on ollut laita Keuruulla, missä Vehniäisellä on taidenäyttely.

Vaikka taide antaa tyydytystä ja matkailukin avartaa maailmankatsomusta (Vehniäinen palasi juuri työmatkalta Japanista), kaikkein tärkeintä hänelle on kokea -uskon Jeesukseen lahjoittama- syvä rauha sielussaan ja omistaa tietoisuus Taivaasta elämänsä päämääränä.

Keskiviikkoiltana Tohmajärvellä Kauko Vehniäisellä on muutama oljymaalauksensa mukanaan, mutta ennenkaikkea saamme tutustua taiteilijapersoonaan, sekä kuulla ja nähdä mitä hänen kynällään on meille sanottavana.

- - - - 

Viikon kuumaperuna:

Työryhmä ehdottaa Ylen rahoittamiseksi pakollista kaikille Suomen kotitalouksille samansuuruista "mediamaksua" 175€/v.

On kansalaisia, jotka sanovat "EI KIITOS" ruokottomuuksille, rienaukselle ja riettaudelle, ja muille ärräpäille, jota "kulttuurin" nimissä "julkisena palveluna" yritetään nyt pakkomaksattaa heilläkin.

Allekirjoita EI MEDIAMAKSULLE-adressi: http://www.adressit.com/eimediamaksua