eSpecial 2009/13

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 26.3.2009

Ohjelman info:

MUSIIKKI:HM Ojala: Varjosta valoon, Kutsu blues.

TODISTUS JA PUHE: Paavo Järvinen: Uskoontuloni, Leena Kataja: Puhe

- - - - -

STEFANUS-uutisia:

Englanti – Lontoossa pastorin pahoinpitely

Maaliskuun 16. päivänä pastori Noble Samuelia (48) vastaan hyökättiin törkeästi hänen ollessa matkalla Wembleyssä Pohjois-Lontoossa sijaitsevaan studioonsa. Hän kuvaa studiossa Aasian evankelioimisohjelmaa. Miehet tulivat pastorin auton ikkunan eteen kysyen häneltä tietä. Sen jälkeen yksi miehistä repi pastoria hiuksista, pakotti hänet avaamaan auton oven ja alkoi lyödä ja mukiloida häntä. Mies repi pastorin kaulasta ristin irti. Miehet varastivat hänen kannettavan tietokoneensa ja Raamattunsa. Hyökkääjät uhkasivat katkaista pastori Samuelin jalat, jos hän vielä jatkaisi televisio-ohjelmansa tekoa. Kuitenkin, miesten lähdettyä hän meni studioonsa ja kuvasi suunnittelemansa ohjelman. Pastorin kerrotaan saaneen äskettäin puheluja vihaisilta muslimeilta hänen esittämiensä islaminaiheisten ohjelmien vuoksi.

Rukoilkaa pastori Samuelin parantumisen puolesta. Rukoilkaa Jumalan varjelusta hänelle ja hänen perheelleen. Rukoilkaa, että hän pysyisi lujana ja kestävänä Kristuksen todistajana, kun hän kohtaa uskonsa vastustajia.

Intia – Hindumilitantit jälleen vauhdissa

Marttyyrien Ääni sai muutamia raportteja kristittyjä vastaan tehdyistä väkivallanteoista Intiassa.
Maaliskuun 9. päivänä kepein ja jääkiekkomailoin varustautuneet hindumilitantit tunkeutuivat pastori A. K. Wilsonin kotiin Uttam Nagarissa New Delhissä. Militantit syyttivät pastoria ihmisten pakkokäännyttämisestä. He hakkasivat pastorin, hänen vaimonsa ja poikansa ja varastivat 15000 rupiita (n. 230€). He sanoivat myös polttavansa hänen kotinsa ja tappavansa hänen perheensä, ellei hän lähde alueelta viikon sisällä.

Noin kuuden aikaan illalla 11.3. pastori Erra Krupanamdam oli palaamassa erään vasta uskoon tulleen henkilön kotona pidetystä rukouskokouksesta Medakissa, Andhra Pradeshin osavaltiossa, kun hindujoukko hyökkäsi hänen kimppuunsa. Militantit puhuivat pastorin uskoa vastaan, käskivät hänen olla enää järjestämästä rukouskokouksia ja hakkasivat hänet. Pastori kärsii selässään ja kylkiluissaan olevista murtumista. Myöhemmin illalla muiden pastoreiden avustamana pastori Krupanamdam kävi tekemässä rikosilmoituksen poliisilaitoksella. Viimeisimmän raportin mukaan viranomaiset olisivat pidättäneet yhden hyökkääjistä.

Rukoilkaa näiden uskovien parantumista. Pyytäkää Jumalaa antamaan Intian kristityille johtajille ymmärrystä ja viisautta ohjata uskovia kärsimyksen ajan läpi (Jaak. 1:5).

Marttyyrien Ääni, Kanada

Rukoile pastori Krupanamdamin tervehtymisen puolesta.Muista myös hänen vainoajiaan, että he tulisivat tuntemaan totuuden, joka yksin voi vapauttaa heidät pimeyden vallasta.


Kiina - Alimujiang Yimiti

China Aid Associationilta (CAA) tulleen raportin mukaan uiguuri-kristitty Alimujiang Yimitin tapaus on lähetetty käsiteltäväksi kommunistipuolueen komitealle. Tämä on korkein virallinen taho Xinjiangissa, uiguurien autonomisella alueella. Komitea tulee tekemään lopullisen päätöksen Alimujiangin tapauksessa. Viranomaiset ovat pitäneet Alimujiangia vangittuna vuoden 2008 tammikuusta asti.
Alimujiangin tapauksen oikeudenkäsittely oli toukokuussa 2008, jolloin oikeus päätti palauttaa tapauksen takaisin Yleisen turvallisuusosaston (PSB) syyttäjille puutteellisen todistusaineiston vuoksi. Tämän oikeudenkäynnin jälkeen viranomaiset eivät ole sallineet perheenjäsenten tavata Alimujiangia ja he ovat pompotelleet tapausta edestakaisin lainvalvontaviranomaisten välillä.

CAA sai äskettäin kirjeen Guli Nuerilta, Alimujiang Yimitin vaimolta. Hän kirjoitti:
” Alimujiang on ollut uskossa 14 vuotta. Usko Jeesukseen on muuttanut Alimujiangin elämän ja tehnyt hänestä todella hyvän kansalaisen, joka rakastaa maataan ja kansaansa…
Siitä on lähes vuosi ja kaksi kuukautta, kun Alimujiang vietiin pois. Se, miten me hänen perheenjäsenensä tunnemme, on vaikea kuvailla sanoin. Varsinkin näiden 14 kuukauden aikana, toukokuun 27. päivän, 2008 jälkeen, jolloin emme ole kuulleet minkäänlaisia uutisia hänestä eikä meillä ole ollut yhteyttä häneen. Vaikka vain seinä erottaa meidät, tuntuu kuin hän olisi kaukana. Yrityksemme saada yhteyttä on ollut tuloksetonta… ainakin heidän tulisi antaa meidän tavata ja toivottavasti kertoa, että hän voi hyvin. En pysty kuvittelemaan, miltä hänestä tuntuu, kun hän tietää, että me olemme toimineet siellä ja täällä, todeten ainoastaan, että toivomme on murskattu uudelleen ja uudelleen eikä hän saa mitään tietoa perheestään ja ulkopuolisesta maailmasta.”

Asianajajat matkustavat pian Pekingistä tapaamaan Alimujiangia. Lähteemme kertovat, että Alimujiangia kunnioitetaan vankilassa ja ihmiset kehuvat häntä. Hän vakuuttaa syyttömyyttään ja pitää kiinni kristillisestä uskostaan. Alimujiangin pidättämisestä asti hänen vaimonsa on huolehtinut perheen kahdesta pojasta ja neuvotellut hallituksen agenttien kanssa siinä toivossa, että viranomaiset käsittelisivät tapauksen puolueettomasti, suopeasti ja lain mukaisesti.

Pastori Alimujiangin perhe kaipaa tietoa puolisosta ja isästä. Epätietoisuus on raskasta, muistakaa heitä rukouksin.

China Aid Association.

(http://www.stefanus.fi)


Pastori ammuttiin Biharissa, Intiassa


Maaliskuun 8:na päivänä 25-vuotias mies heitti pommin kirkon ikkunasta sisään Rothan alueella. Kun kirkossa olijat pakenivat ulos, hyökkääjä Rajesh Kumar Singh astui siään ja ampui pastori Vinad Kumaria (35 v). Seurakuntalaiset taltuttivat Singhin ennenkuin hän ehti saada aikaan enempää tuhoa.

Jälkeenpäin viranomaiset kertoivat Singhin paljastaneen suunnitelleensa ampua pastorin ja sen jälkeen itsensä, saadakseen kääntymisen kristillisyyteen loppumaan alueella.

Pastori Kumar loukkaantui vakavasti ja joutui sairaalahoitoon, mutta hänen odotetaan toipuvan vammoistaan.

(http://news.christiansunite.com)

- - - - -

Vanhanen koki olevansa taas selityksen velkaa

Pääministeri Matti Vanhanen oli kutsunut tiedotusvälineiden edustajat koolle selittääkseen taas kohujuttua, jonka kohteena hän oli ja toisena osapuolena nainen. Sähköposteja oli vaihdettu, oli vitsailtu, mutta ei erityisen sopimattomasti (?).


Maa on vakavassa tilassa ja tilanteessa, pääministerin mieltä vaivaa kuitenkin kohu uutiset, joissa hänellä on selittelemistä. O tempore, o mores, sanoi roomalainen, mitähän tähän pitisi sanoa suomalaisen?

- - - - -

Muutama "typerä video" parkkeerauksesta:

Voi se vaan olla hankalaa, mutta herrasmies on aina auttavainen.

Näin parkkeeraa ahtaaseen paikkaan autonsa arabimaan kekseliäs asukas...

... ja näin se tehdään näppärästi Ruotsissa -ilmeisesti mainosmielessä kuitenkin.

- - - - -

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä-

-------------------------------------------------------------------------------------------------------------


hidden hit counter

-etusivulle-                                   //                                   © HM Ojala 2009