eSpecial 2009/08

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 19.2.2009

Ohjelman sisältö:

MUSIIKKI: HM Ojala: Las Palmas thang #1, Jo vuosia sitten

VIERAILIJA: Leena Kataja livenä Vimpelistä

PÄIVÄN UUTISIA: (lähteet suluissa juttujen lopussa)

Amerikkalaisyritys merkitsee työntekijänsä RFID-implanteilla

 CNN kertoo, kuinka ensimmäiset ihon alle istutettavat RFID-tunnistesirut on otettu käyttöön työelämässä Yhdysvalloissa. Valvontalaitteita ja -palveluja toimittava CityWatcher.com on asennuttanut tässä vaiheesa kahdelle työntekijälleen sirut, joita on käytettävä lisätunnisteena turvakorttien ja -koodien lisäksi yrityksen dataholviin pääsemiseksi. Dataholvista löytyy mm. poliisille toimitettavia arkaluontoisia valvontavideoita. Itse sirujen käyttö on yksinkertaista: holvin oven ulkopuolella on lukija, jonka alle RFID-merkityt työntekijät vievät kätensä tunnistusta varten, ja onnistuneen tunnistuksen jälkeen ovi aukeaa.

Käytettävät sirut ovat VeriChipin valmistamaa mallia, jossa lasiin on kapseloitu piipohjainen mikrosiru ja siinä kiinni oleva pieni kuparinen antenni. Implantti istutetaan käsivarteen suhteellisen pienellä toimenpiteellä: käsivarteen tehdään paikallispuudutus, minkä jälkeen implantti injektoidaan suurikokoisella neulalla käsivarren sisäpolelle, suunnilleen olkapään ja kyynärpään puoliväliin. Sirujen käyttöiäksi arvioidaan 10-15 vuotta. Mikäli käyttäjä haluaa siitä eroon, tarvitaan implantointia hiukan vaativampi toimenpide. Lasikapseli voi liikkua kehossa ja hautautua syvällekin käsivarteen, joten sen paikallistamiseen voidaan tarvita röntgenkuvausta ja muuta monitorointia. Kapselin ympärille pyrkii myös muodostumaan arpikudoksia, jotka jäävät plastikkakirurgin poistettaviksi.

Sirujen käyttöönotto on herättänyt Yhdysvalloissa kriittistä keskustelua, erityisesti, koska ne otti ensimmäisenä käyttöön valvontaan ja vakoiluun erikoistunut yritys. Pelkona on, että ihmiset menettävät sirujen yleistymisen myötä täysin vapautensa liikkua paikasta toiseen ilman orwellilaisen isoveljen herkeämätöntä seurantaa. Kriitikot uskovat, että siruja aletaan ensi alkuun käyttää laajamittaisesti esimerkiksi Alzheimerin tautia sairastavilla potilailla ja sotilailla; siitä edetään vankeihin, ehdonalaisvankeihin, rekisteröityihin seksirikollisiin, laittomiin maahanmuuttajiin jne. - kunnes jonain päivänä valtaosa amerikkalaisista huomaa olevansa elektronisesti merkittyjä jonkin kategorian jäseninä.

Katherine Albrecht, yksityisyydensuojakysymyksiin ja RFID-tekniikkaan erikoistunut asianajaja, huomauttaa: "Perimmäinen pelko on se, että jonain päivänä joko hallitus tai työnantajasi sanoo sinulle: asenna implantti tai näe nälkää." Barry Steinhardt, joka johtaa Teknologia ja vapaus -nimistä ohjelmaa Amerikan kansalaisvapausliitossa (ACLU), sanoo: "Me todellakin olemme aivan viimeisellä kynnyksellä, jonka jälkeen luomme Amerikasta valvontayhteiskunnan, jossa jokainen liikeemme ja jokainen tekomme - jotkut epäilevät, että jopa ajatuksemmekin - tullaan jäljittämään, monitoroimaan, tallentamaan ja luokittelemaan." Kritiikkiä on tullut paitsi kansalaisvapauksia puolustavilta tahoilta myös kristillisiltä konservatiiveilta, jotka näkevät RFID-siruissa apokalyptisen pedon merkin. 

-Yllä olevassa artikkelissa mainittu Tri Katherine Albrecht esittäytyy netttisivuillaan:
http://www.katherinealbrecht.com

-Rfid teollisuus heittää päälleen "uskonnollisen motivaation" varjon artikkelissaan:
http://www.rfidupdate.com/articles/index.php?id=912

Tri K Albrecht puhuu mikrosiruista Endtime (Lopunajat) tilaisuudessa.

Kristillinen sivusto mikrosiruista: http://www.varo666siru.net/

- - - -

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä- 

--------------------------------------------------------------------------------------------