eSpecial 2009/07

Erikoisohjelma eSpecial, lähetys torstaina 12.2.2009

Ohjelman sisältö:

MUSIIKKI: Kandela-kuoro (vain livelähetyksessä)

VIERAILIJA:Juhani Karvinen

PÄIVÄN UUTISIA: (lähteet suluissa juttujen lopussa)

Elämäni Palapeli

Pauliaukusti Haapanen (s.1946) kertoo elämänsä murrosvaiheista värikkäästi ja ilmeikkäästi. Töysässä syntyneen, tunnetun pohjalaisen kuvataiteilijan teksti ihastuttaa rehellisyydellään. Tarinassa kulkevat maanläheisyys ja hengellisyys rinnakkain tavalla, joka kiehtoo ja koskettaa. Haapasen vahvuus on pakinamainen, episodeittain kulkeva kerrontatyyli, jossa lämmin huumori pääsee kukoistamaan.

Pauliaukustin elämä heittää kerralla kuperkeikkaa. Hunsvotista tulee sananjulistaja, jonka uskoninnostus ei mahdu totuttuihin raameihin. Edessä on taistelu elämästä seurakunnan keskellä ja sairauksia vastaan, joka vie Haapasta leikkaussalista toiseen.

Nuorena syttynyt taiteen kipinä ei sammu useista hiillosvaiheista huolimatta. Raumalla, Lieksassa, Joensuussa ja Pyhäjärvellä vietettyjen vuosien jälkeen Pauliaukusti hengittää taas avaraa lakeutta.

Hän elää nyt Seinäjoella elämänsä parhainta luomiskautta pohjalaisen maiseman tallentajana. Taiteilija Haapanen on etsinyt elämäänsä ja lopulta löytänyt oman siveltimenjälkensä. Pitkä ja mutkikas kierros on johtanut elämän alkumaisemiin. Ympyrä on sulkeutunut.

Kirja löytyy Netmissioni kaupasta!

(netmission.fi)

Taiteilijan teoksia on nähtävissä nettisivuillaan: http://www.pauliaukusti.com/teokset.php

- - - - -

Tähtäimessä Israel TV7:lla

Lähi-idän asiantuntija Pekka Sartola tuo Israelin tähtäimeen

Tuottelias kirjailijaPekka Sartola on julkaissut Lähi-idän ja erityisesti Israelin tilanteesta useita kirjoja. Osa niistä on ollut tietoteoksia ja osa tosiasioihin perustuvia vauhdikkaita romaaneja. Miehellä on moninaiset tietolähteet ja siten laajat tiedot.

Nyt hän aloittaa ohjelmasarjan nimeltään Tähtäimessä Israel, joka nähdään joka toinen viikko perjantaisin. Sartola käsittelee ohjelmassaan juuri nyt ajankohtaisia ja kiistanalaisia teemoja. Kenelle Israel kuuluu? Entä Jerusalem? Onko islam ystävä vai vihollinen? Mitä antisemitismi on tänään? Muun muassa näihin kysymyksiin paneudutaan kevään aikana.

Israel on aikakello

Sartolan mukaan Lähi-itää, Israelia ja Jerusalemia ei voi irrottaa Raamatun tekstiyhteyksistä ilman että kokonaisuus menettäisi merkityksensä.

- Ne kaikki kuuluvat sinne aivan erottamattomasti ja muodostavat yhdessä muun Jumalan Sanan kanssa tasapainoisen kokonaisuuden. Tämä koskee niin menneisyyttä, nykyaikaa kuin ehdottomasti myös tulevaisuuttakin, Sartola kertoo.

- Israel on eräänlainen Jumalan suunnitelmien ja profetioiden toteutumisen aikakello ja siihen liittyvistä tapahtumista, niin hyvässä kuin pahassakin, me voimme saada osviittoja ajasta, jota
elämme. Sama koskee Jerusalemia ja laajemmin koko Lähi-itää ja sen Raamatussamme mainittuja kansoja, hän jatkaa.

Kiinnostavaa ja kansantajuista

Tähtäimessä Israel -sarja pyrkii valaisemaan kansantajuisesti harvemmin esillä olleita kysymyksiä niin Israelin historian, nykytilanteen kuin tulevaisuudenkin viitekehyksistä.

- Sanomattakin on selvää, että mitään lopullista ja ainoaa totuutta en kykene esittämään, mutta oman perustellun näkemykseni kylläkin. Moneen esille tulevaan kysymykseen löytyy epäilemättä myös eriäviä mielipiteitä ja siksi tarkoituksena on herättää kristikuntaa tutkimaan Raamattua ja etsimään vastauksia esille nouseviin kysymyksiin sen auktoriteetin suomalta varmalta pohjalta.

- Tulen myös raottamaan salaisuuksien verhoa muutamien harvemmin puhuttujen ja esillä olleiden tapahtumien ja asioiden osalta, Sartola lupaa.

TV7, Tähtäimessä Israel, joka toinen perjantai, alkaen 27.2. klo 18:30
uusinnat keskiviikkoisin, alkaen 4.3. klo 23.30

www.tv7.fi

HENKILÖKUVA PEKKA SARTOLASTA NETMISSON STREAMING-PALVELUSSA VIDEOARKISTOSTA

(netmission.fi)

- - - - - 

Operaatio Ruokakassi

Ministeri Stefan Wallin ja kaupunginvaltuutettu Maija Perho sekä kirkkoherra Jouni Lehikoinen mukana Operaatio Ruokakassin järjestämässä Jokainen ihminen on laulun arvoinen -ystävänpäivä tapahtumassa kauppatorilla 14.2. klo 12.00

Helmikuun 14. päivä kello 12.00 starttaa Jokainen ihminen on laulun arvoinen ystävänpäivä -tapahtuma Turun kauppatorilla. Tapahtuma on osa valtakunnallista Rakas ihminen 2009 –teemavuotta (www.rakasihminen.fi). Toritapahtuman aloittavat Operaatio Ruokakassin suojelijat ministeri Stefan Wallin ja kansanedustaja Maija Perho.Turkulaiset suojelijat osallistuvat hyväntekeväisyystyöhön jakamalla makkarasoppaa soppatykistä yhdessä Operaatio Ruokakassin koordinaattorin Mertsi "Medi" Ärling kanssa. Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen on myös mukana tapahtumassa tuoden ajatuksia vähävaraisten auttamisesta sekä johdattamalla torikansan yhteiseen Isä meidän – rukoukseen.

Wallin, Perho ja Lehikoinen haastavat turkulaisia hyväntekeväisyystyöhön

Suojelijat lahjoittavat myös päivän palkkansa Operaatio Ruokakassin kautta tehtävään työhön vähävaraisten hyväksi sekä aloittavat koko vuoden 2009 kestävän haastetehtävän: "Haasta ystäväsi päiväksi hyväntekeväisyystyöhön". Hyvän musiikin lomassa Kauppatorilla jaetaan ilmaiseksi makkarakeittoa soppatykeistä, talvivaatteita tarvitseville ja ruokakasseja 500 vähävaraisille lähimmäisille. Musiikillisen annin meille tarjoavat Turun Pavarottiksi tituleerattu Leukku Stenroos ja kultakurkku Seppo Lindeman Taivaasta tulee ryhmästä.

Tapahtumapaikalla 14.2. voi ilmoittautua mukaan jokainen halukas haastetehtävään ja sitä kautta haastaa myös ystävän, työtoverin tai vaikkapa firman pomon tekemään päivän jotain konkreettista lähimmäisen hyväksi ja antamalla päivän palkkansa Operaatio Ruokakassin kautta tehtävään avustustyöhön. Paikanpäältä, sekä yhteystietojen kautta, saa lisätietoja eri palvelupaikoista ja ajoista Operaatio Ruokakassin puheenjohtajalta Pertti Verholta. Lisätietoja myös kotisivuilta www.operaatioruokakassi.kotisivukone.com

Jokainen ihminen on laulun arvoinen  -konsertti 13.3. Mikaelin kirkossa klo 18.00

Perjantaina 13.3. kello 18.00 Mikaelin kirkossa raikuu laulu Operaatio Ruokakassin kautta tehtävään hyväntekeväisyyteen eri tavalla syrjäytyneiden ja vähävaraisten hyväksi. Alkutervehdyksen konserttiin tuovat Operaatio Ruokakassin suojelijat ministeri Stefan Wallin ja kansanedustaja Maija Perho yhdessä Mikaelin seurakunnan kirkkoherra Jouni Lehikoinen kanssa.

Konserttiin musiikillisen tervehdyksen ja nautinnon tuovat gospelmusiikin tähdet: Turun seudun oma mies Joel Hallikainen, joka myös laulaa konsertin tunnuslaulun. Kaksinkertainen tangoprinssi Petri Ritari, ex-tenavatähti Leif Lindeman, kahdesti Syksyn sävel –kilpailun voittaneet Kyösti Roth: Pelimannet ja Benja. Konserttiin saapuu myös kaunisääninen vaaleatukkainen neitokainen yllätysvieraaksi, joka on tuttu Idols tuomarina olemisesta.

Liput konserttiin maksavat 10 €, johon sisältyy konserttiohjelma ja konsertti kahvit Mikaelin seurakuntatalolla. Konsertissa kerätään myös kolehti. Kaikki tulot käytetään lyhentämättömänä Operaatio Ruokakassin kautta tehtävään työhön vähävaraisten lähimmäisten auttamiseksi Turun seudulla.

Operaatio Ruokakassin kanssa yhteistyössä on vahva kaarti Turun seudun yrittäjiä ja yrityksiä sekä muita:

Ministeri Stefan Wallin, Kansanedustaja Maija Perho, Mikaelin kirkko, LightPress, Satumaa mainostoimisto, Graafikko Virpi Loukamaa, AD Manu Suominen, Vaasan & Vaasan leipomo, Salonen leipomo, Rostén, K-supermarket Kaarina Center, Veikko ja Lahja Hurstin laupeudentyö ry (Heikki Hursti), K-supermarket Annika, S-market Raisio, S-market Varissuo, Marli,  Raision tehtaat, Felix-Abba, Turun, Kaarinan ja Raision Lild-kaupat, Itäharjun Prisma, Vaatekauppa Isosisko, Turun työpuku, Classic Man, Viestintäyhdistys A&O, Cimson oy…

Lisätietoja antaa:
Operaatio Ruokakassin
Koordinaattori Mertsi "Medi" Ärling
045 120 3750
operaatioruokakassi@ao-media.net
www.operaatioruokakassi.kotisivukone.fi

Viestintäyhdistys A&O
Kalastajankatu1 20100 Turku
02  251 5385
www.ao-media.net

(netmission.fi)

- - - - - 

Ruusunen - Vanhanen juttu hovioikeudessa

Pääministeri Matti Vanhanen kommentoi tiedotusvälineille hovioikeuden vastapuolelleen langettaman sakkotuomion jälkeen, kirjan paljatusten "olleen harmittomia." Seuraavaksi Vanhaselta kysyttiin, miksi hän veti entisen naisystävänsä ja paljastuskirjan kustantajan oikuteen "harmittomien" tietojen levittämisestä? 

Kommentti: Ilmeisesti Matti Vanhanen vielä osaa jollaintavalla hävetä asioiden paljastumista, jotka Raamattu ilmoittaa synniksi, vaikka toisaalta nykyluulon valossa täytyy niiden merkitystä pitää "harmittomana." Harmittavaa hommassa on, että kansan vaikutusvaltaisin johtaja, johtaa kansaa yhä syvemmälle synnin suohon omalla esimerkillään. 

Mitä on tämä moraali; "teoissani ei ole mitään tuomittavaa, niistä vain ei saa puhua?" 

Hovioikeus ratkaisi asian pääministerin eduksi, mutta on myös Korkein Oikeus, jonka suhtautumisesta asiaan Iso Kirja toteaa: "Avioliitto pidettäköön kunniassa kaikkien kesken, ja aviovuode saastuttamatonna; sillä haureelliset ja avionrikkojat Jumala tuomitsee." Heb 13:4.

- - - - - 

Australian metsäpaloissa menehtynyt 181 ihmistä

Ennenkokemattoman rajut Australian metsäpalot ovat järkyttäneet ihmisiä eri puolilla maailmaa, kun ihmisiä on palanut autoihinsa myrskytuulten siivittämien pensaspalojen yllätettyä heidät etenemisnopeudellaan. Toisaalta myös koskettavia selviytymistarnoita on tullut tietoon. Australialaisten auttamishalu on ollut suurta, mutta myös on tuhotuneen omaisuuden keskeltä ryöstelty arvoesineitä.

Viranomaisten ohjetta paeta tai jäädä puolustamaan kotia ja omaisuutta on arvosteltu liian monien jäätyä menehtymään tulihelvetin keskelle: "Miksi ei käsketty paeta ajoissa?" 

-Punainen Risti: http://www.redcross.fi/ajankohtaista/uutiset/fi_FI/australian_metsapalot/

- - - - -

Esimerkki länsimedian puolueellisuudesta, jota myös Suomessa harjoitetaan:

300 000 ihmistä marssilla Yhdysvaltain pääkaupungissa - The New York Times ei uutisoi lainkaan

27.1.2009

BoycottNYT.com -sivuston kirjoittaja Don Federin mukaan The New York Times -lehden ideologia näkyy selvästi sen uutisoinnissa.

"Yli 300 000 ihmistä kokoontui vuosittaiselle Elämän puolesta -marssille Washingtoniin tammikuun 22. päivänä, mutta The New York Timesin mukaan sellaista ei koskaan tapahtunut", Feder huomioi.

"Jos 50 000 feministiä olisi kokoontunut samaan paikkaan vaatimaan lakia valinnan vapaudesta, se olisi ollut ykkössivun juttu kuvineen päivineen."

Elämän puolesta -marssi on maan pääkaupungin suurin vuosittainen tapahtuma, mutta The New York Times ei kirjoittanut edes muutamaa virkettä lyhyet-palstallakaan, joka kokoaa Yhdysvaltain uutisia.

"Taas kerran, The New York Times tekee uutisia, jotka sopivat sen agendalle", Feder päätteli.

Lähde: ChristianNewsWir, (laurinkallio.fi)

- - - - -

E n g l i s h  e x t r a s :

Charles Darwin 200 v, 12.2.2009. Katso aiheesta oma sivu >evoluutio eSpecial

 Keskustelua kehitysopista ja älykkäästä suunnittelusta

Featuring the author, Michael Shermer, Director, Skeptics Society; With comments by Jonathan Wells, Senior Fellow, Center for Science and Culture, Discovery Institute.

- - - - -

Rfid mikrosiru tekniikan vaaroista kertova BBC:n tuottama dokumentti:

Brave New World-RFID Microchip document

- - - - -

-Huomautus:Tämän sivuston julkaisija ei jaa välttämättä kaikkia ylläolevien uutisoijien mielipiteitä-